Отговори
# 1 800
  • София
В Гърция ми говорят на гръцки, в Италия на италиански.
В България веднъж ме заговориха на английски.
А аз съм си нашенк.

# 1 801

И за уникалността на личните ни стилове не съм съгласна, но няма да отегчавам публиката. И последно, ако не се лъжа българите и циганите също имат равни права според законодателството на РБ? Или не?

Нито права, нито задължения имат еднакви реално! По закон никой не му пука как е!
Връщам се да дочитам!

# 1 802
  • В заешката дупка
И мен са ме мислили за испанка, и за италианка в чужбина. В Исландия - също. Това го разбирам  - можем да имаме визуални прилики. Разбирам и като бъркат езика с руски или друг славянски (или въобще като нямат идея какъв език говорим). По̀ ми е трудно да разбера защо в България ме мислят за не-българка. Може би има по нещо вярно от всичко, което пишете, но пак ми е странно някак си.

# 1 803
  • Sofia
ЧеКа, и моето мнение е същото - хората, живеещи в чужбина от дълги години, изглеждат и се държат по друг начин. Правилно ме разбери - в добрия смисъл.
На мен ми се е случвало в България да ме заговарят на английски, 3-4 пъти миналата година. Пък моят вайб си е съвсем български🫣

# 1 804
  • София
Чека, теб поне те заговарят на английски! На мен в родната ми страна са ми говорили на руски българи, мислейки си, че съм рускиня. Да не говоря за чужбина какво е - и руснаците си ме познават за тяхна. Мъка, мъка!

Циганите сте подхванали - хора като хора. Има всякакви. Снаха ми е циганка, племенницата ми - наполовина. Чудни са ми и двете!

# 1 805
ЧеКа, след дълги години в чужбина, хората се променят и за хубаво, и към не чак толкова.
По курортите през активния сезон масово заговарят на английски.
На летищата в държавите с голям брой нашенци емигранти опашката за София си личи, преди да си видял таблото с дестинацията.

В България ме смятат за чужденка, понеже говоря с лек акцент и меко Р. Без значение как се държа и съм облечена, отворя ли си устата, край. Grinning

# 1 806
Харпа, 13 години ме питат рускиня ли съм. Аз за тази нация добро или нищо ще кажа. Мълча си де… Щерката обаче си я мислят за местна. И ММ, но него щото им говори езика.

# 1 807
  • Sofia
Чека, теб поне те заговарят на английски! На мен в родната ми страна са ми говорили на руски българи, мислейки си, че съм рускиня. Да не говоря за чужбина какво е - и руснаците си ме познават за тяхна. Мъка, мъка!
Ох, добре, че мен на английски 😀 Иначе и аз щях да съм - Мъкааа🫣

# 1 808
И аз не мога да разбера без да съм светла в България са ме мислили за рускиня. Особено като съм с бялата космата агнешка шапка, поне два пъти българи започват да ми говорят на руски и се учудват, че не съм рускиня. В Париж в магазините, като ми чуят говора веднага ми пращат консултантка, говореща руски. Но там е разбираемо, разпознават славянски език...Това честно казано ме затруднява, защото разбирам всичко, но не ми идват думи да отговарям, по ми е лесно на английски!

# 1 809
  • В заешката дупка
Особено като съм с бялата космата агнешка шапка…
.

Това май дава част от отговора. Аз си имам някакъв изграден стереотип за рускините, който може и да не е хич верен.  (В действителност познавам точно две рускини. Едната много далеч от него, другата - не чак толкова). Безупречен маникюр и грим, винаги нагласени, винаги пременени и с нещо пухкавко по тях. Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 23:17 от ЧеКа

# 1 810
Ха, ха, май го докарвам по шапката, но и лятото ме питат.
Харпи пък как им прилича на рускиня, тя си е чиста французойка, особено с каскета! Като я видя на снимките и почва да ми се говори на френски! Heart

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 21:17 от mimi.7299

# 1 811
Имам си една любима риза от ВУ, марката е
ЧеКа предполагам я знае. Само си разглеждам сайта от известно време и ем ми харесват много, ем ми идват малко по-семпли отколкото нося.
Скрит текст:

И нещо за Harpa, в металик

Пухкава шапка е мадамско 👠

# 1 812
ОООО, Мими -прелест си в бяло Heart

# 1 813
  • тук-там
Аз най-голям проблем имах като живеех в Чехия, там всички ме заговаряха на чешки без никакво съмнение, а аз дума на знаех на чешки. Във Франция съм живяла малко, (Нормандия), не знам как и там ме взимаха за местна. Само докато бях в Мексико, не ме припознаваха. Там всички предполагаха, че съм германка. В Сардиния също не се сливам - повечето местни са ниски и трътлести и никак не се връзвам.
Мими, много си яка в това бяло!

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 11:35 от mtz

# 1 814
ОООО, Мими -прелест си в бяло Heart
Макадамия, mtz, благодаря. Макадамия, чакам те издокарана с новото яке и чанта /и диамантите/, и Ал още си прави оглушки за костюма? Purple Heart Ох, така ми омръзна тоя студ, искам да си облека рокля или костюм с пола...! Тази зима два пъти съм била на работа с рокля и велурените ботуши! Confused Пък с такъв мерак си ги купих!
mtz, ти ми приличаш като от северните народи, германка, скандинавци....! А момичето ти е моят идеал за нежност и прелест. Моята калпазанка млко по хашлашки вид има. Тази снимка ми припомни фейса, на балкона в София на софийската ни къща на първи февруари! Grinning

ПП Ох, вече ми писна да чакам пред зъболекаря, часа ми беше за 10,15 Imp

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 21:19 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт