Скандинавски филм и сериали - Тема 4

• 14 031
  • 155
  •   2
Отговори
# 120
  • в сърцето на един мъж...
О, това е много хубава новина, при това с двама много любими актьори! Дано наистина го направят както трябва!

# 121
Да, 2 от 13-те романа от поредицата ги има филмирани. А този сериал в коя платформа ще го дават? Нетфликс, НВО Макс?

# 122
Да, 2 от 13-те романа от поредицата ги има филмирани. А този сериал в коя платформа ще го дават? Нетфликс, НВО Макс?
Нетфликс.

# 123
  • Чукарландия
Дано го изпипат.
Аз и The Snowman харесах, обаче съм пристрстна заради Майкъл Фасбендър. Сякаш нямаше голям успех.

И аз съм пристрастна. Според мен Майкъл Фасбендър е точния Хари Хуле. 🤗

# 124
  • в сърцето на един мъж...
Не знам дали сте гледали Тобиас в скандинавски филм, но е идеален за ролята. Има точното излъчване за Хари.

# 125
  • Свети Влас
Давам едно скандинавско коледно заглавие:
Греховната Коледа на семейство Пинчерц ( The Pinchers' Unholy Christmas )
От трогателни моменти до неочаквани обрати, сериалът ще бъде удоволствие за цялото семейство. 11-годишният Туре Никерц иска да празнува една обикновена и "справедлива" Коледа със семейството си. За съжаление, цялото му семейство са дребни престъпници и крадци и Туре се чувства като аутсайдер.
https://www.imdb.com/title/tt14624786/

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 16:52 от Габриела Радева

# 126
О, да, това е един от предишните коледни календари. По SVT от години дават симпатичен, уж детски сериал на донякъде коледна тематика (всяка година е различен), който е разделен на 24 епизода по 13-14 минути всеки, започва на 1 декември и завършва на 24-и. От няколко години могат да се гледат от целия свят на сайта на телевизията, преди това бяха ограничени само до зрители в Швеция. Има шведски субтитри, но поне досега не съм видяла да има други. Аз гледам и сегашния, всяка сутрин, на сайта, просто така съм се организирала. Той е отчасти за саамите в северна Швеция, споменават се много неща от културата им.

# 127
  • София
Sol y Sombra, започнах и аз да гледам тазгодишния - наваксвам с по няколко епизода на ден. Приятна история, много добре ми идва за упражнение на шведския. Smirk

# 128
  • София
При "обследване" на анонсиращата страница на сериала за Хуле (Несбьо) в imdb, става ясно, че ще са поне 9 епизода (или повече). Режисьори: Øystein Karlsen (правил вече 40 еп. на черната комедия Даг, 2010-2015 и С.03 на Лилихамер) и Anna Zackrisson (реж. на мини-сериала по действителния обир на банка с хеликоптер - "Обирът с хеликоптера", 2024).
Приемам Тобиас за ролята съвсем ентусиазирано, харесвам го в малкото неща, които съм гледал с него (Конвой с подводницата и онзи стар сериал за появяващите се време-пътешественици; и по-стария Тези, които убиват - С.01 още го има по "зеле-щандовете".) Подразбира се и, че самият Несбьо ще си пише по епизодите.
Остава да чакаме.

# 129
FILMBOX -
26 дек. - 17.30 Регина -  семеен игр. филм, Исландия, Канада, Норвегия, Германия 2002 - Регина, която прекарва лятната ваканция в Исландия скучаейки, не си представя, че може да я срещне нещо вълнуващо.

CINEMANIA
25 дек.
12:00   Писна ми от мен комедия/драма Норвегия-Швеция 2022
20:00   Цигуларката музикална драма Финландия 2018

СИНЕМАКС
22 дек. 19:05 "Мърморкото си търси "Ескорт"-а", комедийна драма, Финландия, 2022; реж. Мика Каурисмаки, с Хейкки Кинунен, Кари Вянянен, Силу Сепяля, Иика Форс, Мари Перанкоски, [12+]
27 дек. 23:00 "Воля (2022)", военен екшън, Финландия, 2022; реж. Ялмари Хеландер, с Йорма Томила, Аксел Хени, Джак Долан, Мимоза Виламо, Они Томила, [18+]
28 дек. 06:35 "Ивалу", късометражна драма, Дания, 2023; реж. Андерс Валтер, Пипалук К. Йоргенсен, с Мила Хайлман Кройцман, Ниви Ларсен, Angunnguaq Ларсен, Tuperna Mette Ларсен, Виту Сулук Олсен, [12+]

СИНЕМАКС 2
27 дек. 09:45 "Форсмажор", комедийна драма, Швеция, 2014; реж. Рубен Йостлунд, с Йоханес Бах Кунке, Лиза Ловен Конгсли, Клара Ветергрен, Винсент Ветергрен, Кристофен Хивю, [12+]

През декември Виваком предлагат всички канали безплатно, така че Синемакс и Синемакс 2 влизат в промоцията.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 16:12 от diziler

# 130
  • Свети Влас
В този сайт за теглене има някои скандинавски заглавия, има с руски субтитри и без субтитри
Скрит текст:

# 131
СИНЕМАКС
28 дек.
06:35 "Ивалу", късометражна драма, Дания, 2023; реж. Андерс Валтер, Пипалук К. Йоргенсен, с Мила Хайлман Кройцман, Ниви Ларсен, Angunnguaq Ларсен, Tuperna Mette Ларсен, Виту Сулук Олсен, [12+]

1 януари
13:40 "Писна ми от мен", комедийна драма, Норвегия, 2022; реж. Кристофер Боргли, с Кристин Куджат Торп, Ейрик Сетер, Фани Ваагер, Сара Франческа Брен, Фредрик Стенберг Дитлев-Симонсен, [18+]

3 януари
03:00 "Неволно", драма, Швеция, 2008; реж. Рубен Йостлунд, с Вилмар Бьоркман, Линеа Карт-Лами, Лейф Едлунд, Сара Ериксон, Лола Еверлунд, [18+]
08:40 и 17.35 "Януари", драма, Латвия, 2022; реж. Виестурс Кайрис, с Карлис Арнолдс Авотс, Алисе Дановска, Байба Брока, Алексас Казанавичус, Юхан Улфсак, [12+]

СИНЕМАКС 2
2 януари
08:40 "Мърморкото си търси "Ескорт"-а", комедийна драма, Финландия, 2022; реж. Мика Каурисмаки, с Хейкки Кинунен, Кари Вянянен, Силу Сепяля, Иика Форс, Мари Перанкоски, [12+]

# 132
Северните филми през уикенда (4-5 януари)

НВО2
5 януари 22:05 "Северни удобства", комедия, Исландия, 2023; реж. Хафстейн Гунар Сигюрсдсон, с Лидия Леонард, Тимъти Спол, Ела Ръмпф, Ник Блейкли, Джима Брамхил, [15+]

СИНЕМАКС
4 януари 00:10 "Покани ме да вляза", хорър - драма, Швеция, 2008; реж. Томас Алфредсън, с Коре Хедебрант, Лина Леандершон, Пер Рагнар, Хенрик Дал, Карин Бергквист, [18+]

5 януари 14:20 "Форсмажор", комедийна драма, Швеция, 2014; реж. Рубен Йостлунд, с Йоханес Бах Кунке, Лиза Ловен Конгсли, Клара Ветергрен, Винсент Ветергрен, Кристофен Хивю, [12+]

СИНЕМАКС 2
4 януари 16:00 "Сладки сънища (2023)", драма, Нидерландия, 2023; реж. Ена Сендияревич, с Хаяти Азис, Рене Сутендейк, Флориан Мейер, Лиза Цверман... [18+]   

FILMBOX
4 януари
12:05 Сниф и призрачният замък, семеен, Нидерландия 2010
19:35 Адът на 63-та,  спортен филм, Нидерландия 2009

FILMBOX STARS
4 януари
15:35 Маратонът комедия, спортен - Нидерландия 2012
19:00 Регина - семеен Исландия, Канада, Норвегия, Германия 2002 - Регина, която прекарва лятната ваканция в Исландия скучаейки, не си представя, че може да я срещне нещо вълнуващо. Само ако...

# 133
  • Другата България
Подсети ме за “Покани ме да вляза“, аз съм го гледала веднъж, нещо не беше “моя“, много наподобява “Let Me In“, от който също не бях очарована, но сега ще изгледам отново шведския.

# 134
  • София
Честита Новата година на всички и тук. Нека сме здрави, честити и пощадени от битови драми и работни неуредици - за да си гледаме любимите филми с кеф.
Дизи, благодаря за програмите на телевизиите в аванс, на мен ми е полезно в "програмирането".

Повече е за тази ни тема, отколкото за сканди-литературата, но нека има и малко смях в първите дни на новата '25-та:
Това са клипове от социалните мрежи на двама норвежки комици - Хелги и Ерленд. Двамата си правят майтап и иронизират всякакви нации, не пропускат и другите съседи от района - датчани и финландци, но са най-хапливи със шведите. Винаги ги представят като полуидиоти, които се ориентират за всичко от книжка с инструкции на IKEA и изглеждат нелепо, защото имат парче снус - вид тютюн или никотин за смучене - под горната устна.
"Да си норвежец е също като да си швед, но с повече пари и умения в ските и с различен флаг", майтапят се двамата.

Практически, от първия поставен клип - може да достигне адреса на канала на двамата. Езикът е друга работа.
https://webcafe.bg/gradat/v-norvegiya-vinagi-otvaryame-vratata-a … o-ne-e-shved.html
Обаче... В Швеция например казват, че имат доста вицове за норвежците и съответно съществува риск от голяма война между двете нации след 100 години, когато норвежците разберат шегите.
В личния ми топ (само от прочетеното в статията) е пародирането на норви-скъпотията:
във виц по темата само норвежците пълзят по пода в магазините в търсене на ниски цени.

Общи условия

Активация на акаунт