Кето с Ерменкова

• 26 635
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
Как си обяснявате факта, че самата Ерменкова беше стигнала през февруари 79 кг, има го на стори? То самият факт ,че сте на режим, означава Ограничение! За вас може да е невярно, но няма как човек да е в режими, цял живот.. Може сама да изпробвате да изядете 400 грама салата и да се претеглите на другия ден и да видите,че килограмите ви са се повишили....Ние тука не пасем трева....

# 181
  • Sofia
Имала ИР.
И на мен ми прави впечатление,че постоянно варира в килограмите.

# 182
Имала ИР.
И на мен ми прави впечатление,че постоянно варира в килограмите.

Да, има. Май има и проблем със щитовидната жлеза. Лицето й е доста уголемено.

# 183
То и вода само да пиете днес пак ще се отрази на килограмите, говорите глупости. Едно е да гориш МАЗНИНИ, друго е като хапнеш и да се покачат килограмите

Как си обяснявате факта, че самата Ерменкова беше стигнала през февруари 79 кг, има го на стори? То самият факт ,че сте на режим, означава Ограничение! За вас може да е невярно, но няма как човек да е в режими, цял живот.. Може сама да изпробвате да изядете 400 грама салата и да се претеглите на другия ден и да видите,че килограмите ви са се повишили....Ние тука не пасем трева....

# 184
Аз много се чудя дали да направя нейния режим, ама сега като чета и май няма. То тя самата ако си го спазва и има куп здравословни проблеми, значи нещо не е наред.
Благодаря за темата

# 185
За мен също е голяма загадка това вариране на килограми при нея. Каза, че е изпуснала края, когато е спряла да се тегли. Сега е свалила 13 кг за 3-5 месеца. Пие Гастрофорт.

# 186
Аз мисля,че е нормално хората да качват кг и да свалят- има много фактори освен храната като стрес,емоции. И тя е човек и има право на грешки. Поне показва пред хората, защото можеше да не го сподели с аудиторията.

# 187
Да, чест и прави. Но ако човек има хашимото трудно ще Отслабне с режим,само ще умре от глад. И това никой не го обяснява защото трябва да се набират клиенти.

# 188
Разгледах сайта ѝ, но не успях да открия информация дали има медицинско образование. Виждам списък с различни курсове, но не и данни за завършена медицина. Знаете ли дали е лекар или по-скоро поредният „консултант по хранене“ с кратки обучения и поредната „диета на века“?
(Честно казано, когато става дума за здраве, аз лично бих се доверила само на човек с доказана медицинска подготовка и реален опит в това, което предлага.)

Освен това драстичните промени в теглото ѝ – както нагоре, така и надолу – и коментарите, че се е „поизпуснала малко“, по-скоро подсказват лична борба с хранителен проблем и изкривена представа за собственото ѝ тяло. Иначе има данни за инфлуенсър, но може би би било по-добре да се насочи към нещо, което няма потенциал да вреди на хората.

# 189
Не е лекар. Регистрирала  е фирма в ОАЕ.

# 190
Разгледах сайта ѝ, но не успях да открия информация дали има медицинско образование. Виждам списък с различни курсове, но не и данни за завършена медицина. Знаете ли дали е лекар или по-скоро поредният „консултант по хранене“ с кратки обучения и поредната „диета на века“?
(Честно казано, когато става дума за здраве, аз лично бих се доверила само на човек с доказана медицинска подготовка и реален опит в това, което предлага.)

Освен това драстичните промени в теглото ѝ – както нагоре, така и надолу – и коментарите, че се е „поизпуснала малко“, по-скоро подсказват лична борба с хранителен проблем и изкривена представа за собственото ѝ тяло. Иначе има данни за инфлуенсър, но може би би било по-добре да се насочи към нещо, което няма потенциал да вреди на хората.

Аз лично не съм видяла добри резултати в дългосрочен план. Доскоро самата тя залагаше само на храната и се хвалеше, че не се движи, но явно някак е стигнала до извода, че не е само храната проблема и започна да се снима всеки ден как прави 10000 крачки на Витоша. Постоянно се люшка в диапазона 60-80 кила, което за мен не е ОК ако режимите й и постепенното "захранване " след тях наистина работят.
По себе си също съдя, след дълго кето кръвните ми показатели /освен КЗ и Инсулин/ не бяха никак добре. Говоря за бъбреци и черен дроб, също холестеролите. Започнах да се храня  умерено но без да изключвам така категорично ВХ, нормално движение и свалих 5 кг. и кръвните показатели започнаха лека-полека да влизат в норма.
За себе си съм решила никога повече крайности. Другите нека слушат здравия си разум, не само цветята и розите от Инстаграм за еди-си-кой режим.

# 191
След кето диета често се получава т.нар. „изкуствена“ инсулинова резистентност. Тялото свиква да гори почти само мазнини, а когато отново се върнем към въглехидратите, клетките не могат бързо да реагират на инсулина. Затова много хора качват обратно 20–30 кг – тялото си „дръпва“ енергията под формата на мазнини, за да компенсира гладуването.

Същото важи и за фастингите, моно-диетите с яйца или други екстремни режими. Те буквално забавят метаболизма – тялото преминава в „икономичен режим“ и започва да пести енергия, което после прави отслабването още по-трудно. Освен това при повечето подобни диети се губи мускулна маса, а реално килограмите намаляват, но мазнината остава. Затова много хора, които отслабват по този начин, изглеждат skinny fat – с ниско тегло, но без здравословна и стегната форма.

Истински работещият начин е структурирано хранене (редовни хранения, балансирани макронутриенти, контрол на порциите) заедно със спорт. Този подход не само регулира теглото и метаболизма, но и помага на тялото да използва инсулина ефективно – реално лекува инсулиновата резистентност, а не я „маскира“, както правят кето и другите екстремни диети.

За съжаление, този начин е труден и бавен, затова хората търсят „лесни“ варианти като кето или други подобни диети, или медикаменти от сорта на Оземпик. Те обещават бързи резултати, но не са устойчиви и могат да имат странични ефекти.

# 192
Тя е споделяла, че има проблеми с щитовидната жлеза. А аз зная, че тогава няма отслабване. С малки порции са и режимите. Сега беше споделила,че летните са 1200калории, зимните 1400.

# 193
Тя е споделяла, че има проблеми с щитовидната жлеза. А аз зная, че тогава няма отслабване. С малки порции са и режимите. Сега беше споделила,че летните са 1200калории, зимните 1400.

С този режим тя всъщност сама си създава проблеми. Кето диета + 1200–1300 калории е драстично по-малко от нуждите на организма – дори едно дете се нуждае от повече енергия на ден. Когато човек има проблеми с щитовидната жлеза, метаболизмът вече е забавен. Намаляването на калориите до такива нива кара тялото да премине в „икономичен режим“, губи се мускулна маса, метаболизмът се забавя още повече, а мазнините остават.

Резултатът е, че каквото и отслабване да има, то ще е само временно, а дългосрочно здравословното тегло и метаболизъм не се подобряват. Този подход не лекува нито щитовидните проблеми, нито инсулиновата резистентност – напротив, той само натоварва организма и създава риск от “skinny fat” ефект, слаб мускулен тонус и забавен метаболизъм.

# 194
Това е цената, която тя плаща.При не добре работеща щитовидна жлеза, лицето много се променя. Тя се хвали,че е на 43 години, но визуално изглежда на много повече. В тялото е много добре, но трябва вечно да е на режим....още не е открила тайната на перфектния метаболизъм....Има промени в теглото, защото както тя споделя не е ползвала кантар, а тази година всичко тегли....

Общи условия

Активация на акаунт