Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 481
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
danaekа, преди един месец детето се разболя, след нея и аз. На втората седмица се оказа, че съм по-зле и нея, такава суха кашлица не помня да съм имала. ЛЛ ми изписа капсули Анисол на д-р Тайс, Цефабронхин капки, АБ и витамини. Каза най-малко 2 литра течности на ден, чай с мед, супи, бульони. Кое помогна, не знам, ама беше кошмар.

# 196
Дани, Азакс 10 дни е адски много. На малкия го изписаха за 7 при положение че беше подходящ за определената бактерия и изрично попитах защо е нужен толкова дена.
Иначе това имах предвид, че няма как само по симптоми който и да е лекар да определи дали е вирус или бактерия. То понякога и с изследвания е зор.
Малкият беше в болница с пневмония повръщащ, не ядящ и не пикаещ, с 39.6 температура а ЦПР беше 14. Ако някой ми каже, че не трябваше да му включат антибиотик....

# 197
Мона,а как дозира Пулмикорта?Аз нямам изписан и не смея на своя глава.Тъкмо си мисля дали да не направя една инхалация само с Йалоклиин на детето,и на мен.
На децата 1 опаковка пулмикорт, 1 мл е май, я смесвах с 2 мл физиологичен р-р и 0.25 мл вентолин. Това за деца на 3г. На себе си сложих 1 пулмикорт, 0.5 мл вентолин ( това е най-ниската доза за възрастни) и 2 мл р-р.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 22:14 от mona11

# 198
  • shumen
Ели,аз започнах АБ и продължавам Геломиртола и Девирала.То тая лекарка днес ме прегледа и каза вирус без изследвания.Питам я за изследвания,а тя  няма нужда и аз нали съм Тома Неверни сама отидох и си пуснах.Да съм чакала до Неделя и ако продължа да вдигам Т да съм го започнела тогава.Ами до Неделя не посмях да чакам и го започнах веднага.
Бръм,то така или иначе Понеделник ще ходим при нашата лекарка и ще я питам пак за Азакса.Хем ще минат 3 дни както съм го започнала и ще видя има ли ефект.
Мона,благодаря.Сега направих една инхалация само с Йалоклиин и ще видим ще има ли ефект от нея.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 21:49 от danaeka

# 199
С ЦРП 2.5 какъв хубав болезнен отит направи, като по учебник. И десет дни пи антибиотик, който помогна още на ден две. А личната се кълнеше, че на детето нищо му няма, защото црп е ниско. Не вярвам аз на тези изследвания.

# 200
И аз вече не вярвам. Моите бяха перфектни миналата пролет, а аз два месеца бях болна. Сега пак са перфектни (ЦРП не ми е пускано), пих 7 дена аб, обаче гърлото ми е инфектирано и кашлям след него. В пинеделник ще пусна секрет.

# 201
Здравейте, малкия е на 3 пие антибиотик зентрум. И днес останових, че има конюнктивит (беше контактно с дете което уж беше оздравяло бяха минали доста дни та както и да е)и педиатърката ми изписа Тобрекс капки за очи. Обаче стават 2 антибиотика и малко се притеснявам на някоя от вас случвало ли се е да пият по 2 антибиотика. И имаме час за солна стая утре дали солта би навредила на очите. (Най вероятно ще отменя часа че все пак си е заразин конюнктивита а в стаята все пак ходят и други деца, но ми стана интересно но не намерих отговор в страниците 😃)

# 202
  • shumen
Илияна,Зетрум за какво е изписан?А и Тобрекса са изписани за очите и те са АБ капки.Аз със солна стая имам лоши спомени и не бих водила там дете,ако ще и здраво да е вече.
Бръм,поне 10 дни трябва да са минали от АБ,за да пуснеш секрет и да покаже нещо.

# 203
Не бих завела дете с конюктивит на Солна стая, където може да пренесе заразата.
Дани, от моя опит, и по време и след прием на антибиотик като съм пускала секрет, ако антибиотикът не е бил подходящ, е излизала бактерия. Ако е подходящ, така или иначе ще излезе чист.
Аз в момента имам дразнение, та предполагам, че бактерията ще "цъфне".

# 204
Защото беше с температура и зачервено гърло. 5дни е Зентрума утре ще е 3ти ден от приема. За сега очите нито са зачервени нито ги търка или нещо такова, но се вижда че има секрет бяло-жълто-зеленикав промивам с лайка за сега само и не е обилен все още секрета а малко. Но се чудя ако утре стане по зле дали да действам и с Тобрекса, обаче чета че е по лекарско предписание, а то педиатърката по телефона ми го изписа ако се брои😃. Бяхме при нея вчера и затова само по телефона се чухме.
Редактирем се: brum още рано рано сутринта ще го отменя просто се чудих дали би навредила солта.

# 205
Е, по телефона не е ли по лекарско предписания? Хората в чужбина по телефона какви неща лекуват...вие за един секрет от очите.
Между другото, ако е конюктивит, няма как да го сбъркате. Не е просто секрет. Очите на дъщерята сутрин бяха така залепнали от секрета, че не можеше да ги отвори, докато не я измия.

# 206
Оо за мен си е по лекарско предписание, обаче вчера педиатърката забрави да сложи печат на бележката с лекарствата и от аптеката до нас емен емен да не ми дадът лекарствата.. Та май ще потърся друга аптека
Е, по телефона не е ли по лекарско предписания? Хората в чужбина по телефона какви неща лекуват...вие за един секрет от очите.
Между другото, ако е конюктивит, няма как да го сбъркате. Не е просто секрет. Очите на дъщерята сутрин бяха така залепнали от секрета, че не можеше да ги отвори, докато не я измия.

# 207
  • shumen
Аз също веднага бих отменила часа още повече,че е болен,а не само конюктевита.
Бръм,мен изведнъж сега ме заболя гърлото и ухото.Май добре,че започнах АБ,че до Понеделник щях да я втасам.
Малкия заспа,но е неспокоен и се върти и прокашля.До снощи не кашляше поне като заспи.Каква е тая кашлица,това чудо незнам вече.

# 208
Аз подозирам, че антибиотика е бил добре зо налепите, но не вероятно има и друга бактерия, на която не действа. Нощната кашлица винаги при нас значи бактерия.
Малката спи, няма температура и дори не хърка драматично.

# 209
  • shumen
Ваня,и аз си мисля,че Амоксиклава подейства за налепите,но има и друго,което го дразни и кара да кашля.Моля се само в Понеделник нашето педи да си е на работа и да си го прегледа,че тя си го знае как боледува.
И да питам от личния лекар дните за болнични 14 дни ли бяха и после с комисия?

Общи условия

Активация на акаунт