Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 482
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, малкия е на 3 пие антибиотик зентрум. И днес останових, че има конюнктивит (беше контактно с дете което уж беше оздравяло бяха минали доста дни та както и да е)и педиатърката ми изписа Тобрекс капки за очи. Обаче стават 2 антибиотика и малко се притеснявам на някоя от вас случвало ли се е да пият по 2 антибиотика. И имаме час за солна стая утре дали солта би навредила на очите. (Най вероятно ще отменя часа че все пак си е заразин конюнктивита а в стаята все пак ходят и други деца, но ми стана интересно но не намерих отговор в страниците 😃)

Тобрекс са локални капки за очи. Моята миналия месец пи Аугментин 10 дни и едновременно с това капахме 5дни антибиотични капки в носа. Естествено по лекарско предписание, не е проблем.

# 211
При нас изследванията винаги са били правилни до момента.
Болезнен отит не значи, че е за АБ, може и с капки да мине.
Моята се опитва да се сополиви нещо от снощи, метнах я на инхалатора, сложих грип стоп и спа спокойно.

# 212
Аз цъфнах снощи с ушите особенно лявото не се търпеше ..капах капки и пих ибупрофен днес една идея по добре ..но предпочитам аз да съм от колкото детето ..

# 213
  • Г. О.
Бързо оздравяване на всички - малки и големи! Чета ви и стискам палци всичко да минава бързо.
Моето дете, когато имаше проблеми с ушите, УНГ изписа Макситрол в ушите и в носа и каза, че няма нужда от втори антибиотик през устата. Следващият месец пак имаше силни болки в ушите, пуснах црп и беше 150. Веднага педиатърката му изписа антибиотик Панцеф. Болките в ушите всъщност бяха само един ден, но при това ЦРП каза, че е задължително да приема антибиотик.
Аз имам въпрос относно болничен за гледане на дете. Как се изплаща - какъв процент е от заплатата на дневна база? Още нещо - може ли да се издаде днес със задна дата?

# 214
До 1 ден назад може, така знам.

# 215
  • shumen
Мартина,дано само до сопол си останете.
Снощи и аз направих една инхалация и спа спокойно.Ще видим през деня днес как ще е.
Ликеуинд,и мен ухото ме боля много.Капки слагах,Нурофен пих и не минава.
Нефертитя,болничен за гледане на дете мисля,че се изплаща на 100 процента.За издаване със задна дата не съм сигурна дали може.
Аз пак да питам болнични личен лекар до 14 дни ли може да издава и след това с комисия?

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 09:00 от danaeka

# 216
Зависи как те осигуряват ..мъжът ми е на 3 хиляди взима добър болничен изобщо не се усеща в бюджета..мен на минималната направо мижави пари ..друг е въпроса че повече аз взимам ...

# 217
Болничните са като всички болнични, от НОИ 80%. С колко задна дата? 1-2 дни може и да може (зависи от ЛЛ) ама повече едва ли.

# 218
  • shumen
За дете мисля,че се изплащат на 100 процента болничните.

# 219
Няма такова 100%. Всички болнични за временна нетрудоспособност са еднакви. За раждане на дете е 90%, но то няма общо с болничен за гледане на болно дете.
Първите 3 дни (вече 2 дни) от болничния са за сметка на работодателя и са в размер на 70% от дневното възнаграждение за съответния месец. Следващите дни се покриват от НОИ и са в размер на 80% от средноднвеното  възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са плащани осигуровки за 18 месеца назад.

# 220
Много ме гложди едно нещо. Има ли как да пропусна бронхит, пневмония? Децата се разболяват, накашлят и не всеки път ги водим на лекар. Рядко вдигат температура, но аз през цялото време съм на тръни дали няма да изпусна момента и да се влошат... В случате, в които сме ги водили на лекар пък, винаги гърдите са били чисти, с изключение на един бронхиолит на малкия, но тогава чух свирене. Та, чудя се, дали е възможно да са били с пневмония, бронхит, бронхиолит, а ние да се не сме разбрали? В ковид темата съм чела за пневмония без кашлица даже.

# 221
Аз днес й пуснах втори секрет за проверката след мокси.дано е чист ...
Изкарахме нещо ние всички вкъщи началото на дек.,след Коледа брат ми сега майка е с дрезгав глас ....
Никой не подминава

# 222
  • shumen
Духи,може и аз да съм в грешка за изплащането на болничните.
Барбалена,според мен не може.При пневмония има обща отпадналост,нощно изпотяване,но може и без кашлица.
Мими,дано е чист секрета.
Моя сега стана,но не спира да кашля.Казва,че и гърлото го дразни.Метнах го на инхалатора сега да видим.

# 223
Моето нощес имаше малко температура, скромно само 37.7. Сега тича, скача и киха нон стоп. Темпиратура дори не съм мерила днес, защото я виждам, че е активна. Даже кашля много по-малко, почти не се обажда...кихането е основно.

# 224
  • shumen
Ваня,радвам се,че сте по добре.Дано се разминете само с това и да не се налага да търсите лекар.

Общи условия

Активация на акаунт