Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 522
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • shumen
Hope90,дано се разминете без системи.Давай само водичка на глътки и без храна.При моя натриев цитрат действа още от малък безотказно.
Рейна,моя само да му замирише на лук и няма да го иска.
Ваня,дано няма Т и да не се наложи да ходите на лекар.
Ние вкъщи преди 2-3 месеца изкарахме вирус с повръщане всички без детето.Аз 2 дни бях като парцал и лежах само и ме спаси спрайта и цитрата.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 20:58 от danaeka

# 271
При малкия последната бактерия беше точно Стрепотокока, който президвиква Скарлатина. Понеже не дадох антибиотик, след като се оправи пуснах бърз тест. Отрицателен беше.

# 272
Моя тия чревните най ги лови а има и ротавирусна ваксина и пробиотик постоянно взима щот си го знам какъв е ..като бебе коликите му бяха мн тежки ,после и захранването та си е с чувствителен стомах може и наследствено да е мъжът ми е с много нервен стомах всичко което му се случва в ежедневието по стресово и емоционално го удря там ...

# 273
Момичета, дъщеря ми (2,6г) от около половин час кашля леко лаешката. Личната не вдига, има температура 37.5, но е активна. Хапва и пие течности, танцува, но не знам какво да правя? Дадох осцилококцинум, ампула витамин с и се чудя какво друго да бутна. Приготвила съм инхалаторa, дали да дам еднократно Нурофен или Панадол?

# 274
Димитрова,Еми значи него сме си лепнали. Ще видим утре Лл какво ще каже, правя й инхалации с фр, не смея да пусна Пулмикорт.

# 275
Калциев глюконат и противоалергично, ако имате дайте за лаещата кашлица на първо време.

# 276
И моята натриев цитрат я оправи дано и при вас е така(и аз се заразих )

Аз бих дала за т.идва вечер може да заспи и да вдигне.

# 277
  • shumen
И аз съм за калциев глюконат и противоалергично.А за тази Т,ако детето е жизнено не бих дала Нурофен или Панадол.
И аз утре ще го водя на контролен и ще видим педи какво ще каже.Ще искам и мен да прегледа,че при мен легна ли настава ужаса с кашлицата и туй ухо и то боли,а уж трети ден пия АБ Азакс.А от Геломиртола така отхрачвам,че думи нямам.

# 278
За лаещата кашлица, докато се чудите с лекарствата - на тераса, навън, отваряте прозорец или хладилник. Студеното помага да мине пристъпа. Естествено, пак ще се повтори, ама за спешно върши работа.

# 279
  • Г. О.
Бързо оздравяване на всички. Много е гадно като звъниш на личната и не те отразява.
Момичета, сега дали няма да се намира из аптеките противогрипна ваксина, как мислите? Има ли смисъл да се търси?

# 280
Това е цитат от фб групата Ваксини, понеже го бях мернала тези дни "ние днес си закупихме тази ваксина от аптека Детелина-Сф,кв. Овча купел(старата част) ул.Маестро Кънев 54. Телф ,0877166186 . Аптеката е денонощна. Преди седмица там имаше ваксини и за възрастни. Обадете се да попитате." За назалната иде реч.

# 281
  • Враца
За мен не е много правилно в пика на грипа да се слага ваксина. На организма му трябва някакво време за да изгради антитела, не случайно ваксините се слагат още септември при очакван пик януари, февруари. Не знам дали би имало реакция, ако се сложи ваксина, а вече си заразен, но със сигурност при ежедневни контакти няма да има ефект от нея на този етап.

# 282
  • shumen
И да има сега не е подходящо да се слага.Аз преди години си бях слагала,но пак се разболях от грип и премина в пневмония,така че колко е ефикасна не се знае.
Hope90,как изкарахте нощта?
Аз го чакам да стане и отиваме при педи.

# 283
Анелия, не съвсем вярно за пика на грипа. Миналата година беше края на март... та винаги можи да има ефект.
Дани, пиши после!
Тази нощ малката не е вдигала температура и хъркаше по-малко. Сутршнта издуха смесица от зелен и прозрачен сопол, та може цш капките действат, защото вчера прозрачно нямаше. Кашля като смръкне на този етап. Писах на лекарката да и пусне бележка, дано отрази вайбъра, че хич не ми се иска някой от нас до се реди в понеделник баш...обикновено има манифестация пред кабинета и.

# 284
До към 2 ч. повръщаше на всеки 30 мин.,като по часовник, след 10-тия път им изгубих бройката. После спря да повръща, ставаше да пие по една глътка вода. Сега ще и сложа още една свещичка и ще почна по-често да и давам соли. Ако пак почне да повръща ще я водя в болницата. Имаше 37,3 преди малко, но винаги като започнат леко да се обезводняват и вдигат Т, надявам се като я хидратирам да спадне.

Общи условия

Активация на акаунт