Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • shumen
Тони,за конюктевит съм ползвала Тобрадекс.Аз в това състояние бих отменила часа за солна стая.Аз пак казвам моето дете от там си беше докарало пневмония и не бях доволна.
Анелия,за болящо гърло Орофар или Ефизол.При моя започна точно така сега с болящо гърло и според лекарката в спешния нищо му нямаше,а на другия ден при педи беше с гнойна ангина.
За симулирането моя в градината един път опита,но не успя и повече не пробва.От тогава каже ли,че не му е наред съм нащрек.
Хоуп,давала съм го 20 дни,10 почивка.Мисля,че 3 месеца беше за по дълъг период.
Пуфето,оправяйте се скоро.

# 616
Тони, за конюктивит може да сложиш Макситрол, Тобрекс, Тобрадекс...не знам дали Цилоксан ще свърши работа, още повече, ако си ги капала преди това в носа и опаковката е била отворена преди известно време. Иначе промиването с лайка определено ще помогне.
Солната стая я бих пропуснала в този случай.

За болящото гърло Орофар.

Аа не… нова в опаковката, не са ползвани.

# 617
За симулирането, ако беше за мен - да не казвам голяма дума, но нищо му няма. Днес ходи, отново с нежелание, защото провалям плановете му да виси пред телевизора цял ден, но не виждам да му има нещо. Прибра се, яде, играе сега....симулант от класа.

# 618
Малкият със силно болезнено гърло и еднократна температура 37.3 се оказа - стрептококова ангина. Така че може това да тествате. Гаргара от 1/2 чаша вода с 8 капки йод също им помага много, освен Орофар и пр.

# 619
Не бих рискувала с йод, защото може да го глътнат.
Ако гърлото боли много силно, тогава давам нурофен като обезболяващо. Разни смучки като тантум верде или пък трахизан.

# 620
Баба ми едно време моите ангини само с йод ги оправяше. Най-лошите ми спомени от детството - пръста на баба, хубаво увит в памук и марля и щедро напоен в йод..  Налепи се махаха за секунди, температурата ми падаше след час.

# 621
Чист интерес...проблеми с щитовидната имаш ли?

Голямата каза, че едно дете вчера си тръгнало, лошо му било...почнах пробиотик.

# 622
Преди години правих сумати хормонални изследвания заради проблемно забременяване, всичко си беше в норми. Доколкото си спомням ТСХ, ФТ4 и още нещо си бяха за щитовидната и нямаше отклонения. От тогава не съм се изследвала.

# 623
  • shumen
Бръм,и моя се е опитвал,но все неуспешно.
Хоуп,мен за гърло са ме мазали с Гранофурин помня.
Йод и аз не смея,че да не го глътне.
Ваня,какъв пробиотик даваш?
Моя и той каза,че едно момиченце си тръгнало,че му се гадело.
Аз не смея да се похваля,но моя взе да си хапва добре и има тонус от билковата кръв.От време на време още прокашля само.

# 624
И аз съм за орофар или синия стрепсилс

# 625
Аз си давам все тоя на Джеймисън дъвчащия. На малката никой друг не и понася, само този не я запича. Всучко друго, което съм пробвала при нея води до брутален запек...а на голямата не действат така, тя допива всичко купено. Глидам че софармасито го нямат наличен, та не знам, дано заредят.
Билковата кръв е на промоция в софармаси Wink

# 626
Аз давам марсианци,но не за дъвчене и дефендил.Редувам.... май по скоро като е болна дефендила.

# 627
Витамини последно купих на Алайв, желирани. Пробиотик сега давам на Джеймисън, но са големи капсули и ги отварям и разтварям в сок. Малко е занимавка, но са с 10 милиарда бактерии от 14 щама и са значително по-евтини от Синкванон и нз си там какви шоколадови мечета.

# 628
Той Джеймисъна и детския е на добра цена, 2 месеца за 45 лева.

# 629
Ей, на прага на грипната вълнА се сетих, че имам останало Саменто, от утре ги почвам.
Чукам на дърво, май успях да пресека разболяването на големия от понеделник - беше си на училище тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт