Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 522
  • 739
  •   1
Отговори
# 255

Хич ни тъм съгласна. Ако е бета хемолитичен стрептокок, дори да мислите че е минало, може да има сериозни късни усложнения.

Моксифлоксацина колко дни се капе? И нали беше 3 пъти по 2 капки.

Едно и също говорим. Simple Smile това, че няма температура не значи, че е минало, просто инфекцията се самоограничава до някакво положение. Но обикновено са по- бързички усложненията и вече съществуват към този момент.

Моксито, 3х2 за мин 7 дни. Аз слагам по 10 за всеки случай и според подобрението, де.

# 256
  • shumen
Мартина,дано не е нещо сериозно при вас.
Аз стоя и си мисля дали да не му направя инхалация с Пулмикорт,че от Йалоклиийна ли,от сиропа ли незнам,но много кашля.И при бронхит нормално ли е да кашля много като се затича.Излязохме малко,но много скача и бяга и кашля сега сякаш още повече.

# 257
Нормално е. Йалоклийна е нещо като заместител на Пулмикорт, но не кортико де, така че за мен е излишно.

# 258
Martina, актуалния вирус е точно такъв - с къртеща влажна кашлица от сополи. Ние го карахме от преди Коледа. Дълъг продължителен, гадния заден сопол не минава.
А сега актуалния е ларингитен.

# 259
И аз да се включа - 4 дни бяха на градина, от вчера текнаха сополите, днес вече едната е с повръщане и разтройство. Повърна 3 пъти пъти през 10 минути и сложих свещичка Вомакур. Дадох им днес сироп Синупрет за първи път, чудя се дали може той да я е раздразнил или сме си лепнали "летен" вирус.  Всъщност до сега лятото не са повръщали, само зимата, нищо че прекарваме цялото лято при баба им на морето.. Дано да намалее повръщането и да мога да давам поне по малко течности, че в повечето случаи стигаме до обезводняване..

# 260
Мартина,дано не е нещо сериозно при вас.
Аз стоя и си мисля дали да не му направя инхалация с Пулмикорт,че от Йалоклиийна ли,от сиропа ли незнам,но много кашля.И при бронхит нормално ли е да кашля много като се затича.Излязохме малко,но много скача и бяга и кашля сега сякаш още повече.

Една лекарка наскоро ми каза, че било даже добър знак, че при скачане, тичане кашлят. Било лошо, ако НЕ кашлят. Това помага и да изкара секретите. Та го оставяй да си дивее, щом има сили.

Ще я пускам след дълго отсъствие. Предният път на петия ден тръгна сопол, закрепи се, след още 4 дни там беше с 39 градуса и разстройство, а след тях и яко сополи + кашлица. Точно влажна, къртеща кашлица беше и се оказа от задната хрема. С бактробан и синекод + гранофурин за няколко дни оправихме нещата,но много ме е страх да не тръгне нещо пак. Изключително се изморих от всичко.

И на всичкото отгоре и аз кашлям вече 2 месеца и половина на почивки. Чудя се дали да не пия няколко дни геломиртол,ама не разбрах по колко от листовката.

# 261
  • shumen
Hope90,според мен не е от Синупрета.Явно са лепнали някакъв вирус с повръщане.Аз за него давам Натриев цитрат и съм доволна.
Ваня,как е малката?
Ели,на мен Геломиртол ми е изписан 3 по 1 половин час преди храна.
Моя толкоз скача и бяга днес навън,че сега не спира да кашля.Утре сме при нашето си педи да видим какво ще каже за тая кашлица.

# 262
Имам дежавю..преди година последно четох тук и се ядосвах на лекарката на danaeka. Сега влизам и чета абсолютно същото. Чета как лекува тази жена и за 10 години е все едно и също. Толкова ли няма други лични лекари в града?
Ние изкарахме баш на Коледа вирус. Не беше корона, тествах децата. Може би грип, голямото беше 4 дни с температура, общо 10 дни лежа. Малкото първо беше 3 дни с температура, уж я свали и след два дни пак вдигна и се разкашля. Уж отмина. Но нали поне два грипа се въртят та съм песимист. Миналата година края на януари бяхме с грип, аз барабар с децата, не бях го карала 25 години, но беше много гадно. Тогава малкото беше точно 10 дни с температура над 39°.
От утре са на училище и градина и като слушам по новините колко болни има и се депресирам.

# 263
  • shumen
Рейна,той този път си беше с гнойна ангина за АБ.И въпреки,че го пи направи остър бронхит.Поне за Т повлия АБ,но кашлицата си я има.
При моя не беше грип,а класическа гнойна ангина с налепи,който ясно се виждаха.А острия бронхит се видя на снимка,която назначи нейната заместничка.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 20:08 от danaeka

# 264
За кашлица давам само и единствено сок от лук и мед. С годините това се утвърди и е единственото което действа вкъщи. Моят педиатър е на мнението, че всички сиропи за кашлица са само като топла супа и сама се убедих. Сок от лук и мед и чай от салвия или мащерка е редовното в нас.

# 265
Догодина, живот и здраве, ще слагам противогрипни ваксини, яд ме е, че се замотах тази година.
Hope90, трикратно повръщане си е вирус, дано само с толкова остане. Давай през 5 мин. по 5 мл рехидратиращ разтвор, аз така ги спасявам моите деца - малкият предния път повърна 12 пъти...

# 266
  • shumen
Моме,а дали има полза някаква от тези ваксини?
Рейна,аз давам мед с канела,инхалации,лукчета и  ряпа с мед правих и не помагат.

# 267
Ми за 2 часа повърна вече 5 пъти, то няма какво да повръща вече. Няма сили, само лежи и дреме, дадох 1 лъжичка Хидратин, но май избързах и след нея повърна, знам си аз че трябва да изчакам поне 1 час, ама а де.. Натриев цитират имам винаги, не знам на децата дали им действа, но мен само той и Деган ме спасяват. Дано да намалее през нощта повръщането, че хич не ми се ходи за системи. Миналата седмица отидох до частната клиника, където ходим при спешни случаи, да им взема бележки за градината. Беше ужас, кашлящи, повръщащи, бебета, които чакат за венозни АБ.. Като нищо ще лепнем нещо друго от там.

# 268
Ряпа с мед и на нас не ни помага, само сок от лук и мед, всеки ден нов правя. Голямото лятото имаше много стрес, баш в жегите лепна някъв вирус и се скъса да кашля три седмици ден и нощ, гърди чисти. Той е с астма и бях вкарала тежката артилерия която не помагаше. Къде да се сетя в жегите за сок от лук и мед дето го свързмам със зимата. Докато мъжът ми не му забърка. Точно на вторият ден пресече всичко. Друг е въпросът, че бронхиите му нещо се раздразниха от тогава и сега зимата всяка сутрин имаше една кашлица, тъкмо щях да включвам флутид спрей, той пък взе, че се повлия сякаш от пробиотика за уста. Смятам да го давам до пролетта, на малкото го давам вече 3 месеца.

# 269
Малката не е имала днес темпиратура, сякаш носа се поотпуши след моксифлоксацина, но може и да си въобразявам. Не кашля много, та ако няма температура до утре няма да я водя на лекар, само ще пиша на лекарката да пусне бележка. Голямата се държи за сега, дано удържи на вирусното  натоварване вкъщи.

Тия чревни не искам да ги чувам изобщо. С една приятелка бяхме забелязали, че понякога нашите деца баш ги пропускат, допускаме че заради ротавирусната ваксина или е било чист късмет.
Тая година ще ви кажа колко работи противогрипната. Аз много искам да вярвам, че работш, макар че знам, че не създава 100% имунитет. В днешно време ги правят добре и добре нацелват грипните видове. За назалната четох, че предпазва по-добре от заразяване, но аз съм с потиснат имунитет и не можеше да им я сложим, защото може да ме заразят с омаламощен грипен вирус.

Общи условия

Активация на акаунт