? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 644
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 690
Искам да си подаря пъзел за Коледа. От дете не съм редила. Може ли сайтове?

Ако изгубя парчета от него, нов ли да купувам? С две котки, едната много обича да яде кашони съм ...

# 12 691
Аз си поръчах дървен пъзел от Тему, защото исках от известно време, но в бг сайтовете са много скъпи: https://share.temu.com/4P0fgwKXNMA
Но ще дойде след НГ.

# 12 692
  • Сф
Пъзел от озон. Някои производители изпращат безплатна част, ако им пишеш, че ти липсва нещо.

Ако имаш килими- реди върху картон и после го прибери под килима, котката няма да го набара, а и не заема място

# 12 693
  • Бургас
Божееее, не съм редила пъзели от дете! Много ги обичах! Имах един с много части, но дали стои не знам. Ще взема да го потърся из къщи!
Не знаех, че може да ти изпратят липсваща част!

# 12 694
И аз не бях редила, бях си взела един от хиляда части и като се преместих при приятеля ми реших, че е време да го пробваме. Издивяхме още на рамката и го оставих. Точно това не е за мен 🤣 иначе съм виждала пъзели сложени в рамка, много са красиви.
Диамантените гоблени са повече моето нещо.

# 12 695
  • Fairbanks, Alaska
На мен ми е страст да редя пъзели. Под 1000 части не ги признавам.
Първият ми пъзел-редих го 5 дни общо или 37 часа.

Албумите на Пинк Флойд.
Известно време бях в творческа криза, но вече ме сърбят ръцете да подхвана отново някой пъзел.

Да предупредя съфорумката, че трябва да се въоръжи с много търпение, особено в началото.

# 12 696
  • Пловдив
Покрай група за пъзели във фейса си купих два пъзела от емаг, от дете не съм редила сложни били, но много ми харесаха и искам да ги рамкирам. В детската имам рамкиран пъзел, но го закупих готов нареден. За редене ще изнудя мъж ми да ми направи "масичка", идеята е открадната от същата група.

# 12 697
За редене на пъзели има килимчета, много са удобни. Редиш  и навиваш, след това развиваш и продължаваш. Само ако искане да ги лепите, няма да е удобно.

# 12 698
И тук имаше тема за пъзели..чела съм в нея..не знам съществува ли още.

# 12 699
И тук имаше тема за пъзели..чела съм в нея..не знам съществува ли още.
Моля!
Пъзели 67

# 12 700
последно , на една Коледа сме редили
не знам, какво да ги правя после

# 12 701
  • Сф
Най- първият ми пъзел, подарък от Мтел преди 15+ години, след многогодишно премятане къде ли не, тази пролет беше най-накрая окачен на село. Цветово заспа.

# 12 702
Приятел ми спомена, че е чувал, че всеки човек, който си следи разходите на домакинството, може да вземе участие в статистиката на НСИ. Попълва ли се някакви отчети/книжки и се подавали към НСИ, дори било срещу символично възнаграждение.
Аз не откривам такава информация на сайта на НСИ и не мога да се ориентирам дали е нещо, което към момента съществува като възможност или е старо.
Някой, ако е запознат, може ли повече инфо всеки ли може да се включи, как става, ежемесечно ли се подават такива отчети или на по-голям период от време и тн.

# 12 703
Приятел ми спомена, че е чувал, че всеки човек, който си следи разходите на домакинството, може да вземе участие в статистиката на НСИ. Попълва ли се някакви отчети/книжки и се подавали към НСИ, дори било срещу символично възнаграждение.
Аз не откривам такава информация на сайта на НСИ и не мога да се ориентирам дали е нещо, което към момента съществува като възможност или е старо.
Някой, ако е запознат, може ли повече инфо всеки ли може да се включи, как става, ежемесечно ли се подават такива отчети или на по-голям период от време и тн.

Преди 7-8-9 г. една госпожа от статистиката се появи на вратата у дома - да участваме с разходите си като попълваме всяка покупка и стойността ѝ в една тяхна книжка. За целта трябваше да събираме касовите бончета. Мисля, че беше за период от 3 месеца, плащаха по 10 лв. на месец. Отказах, но след молбите ѝ я съжалих за един месец, после ѝ предложих да я прехвърли на съседка. Не се съгласи, та се наложи да довършим ангажимента.

# 12 704
Това преди години се разпространяваше в темата за томболите и игрите - много хора попълваха тези дневници. Аз не бих се занимавала, защото ми изглежда като много и досадна работа срещу нищо.

Общи условия

Активация на акаунт