?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 202
  • 13 417
  •   2
Отговори
# 11 850
Karen е права за едно - тежи им да гледат едно налично дете, защо да има и второ? Едно дете си е едно дете, особено като тръгне на градина, не е чак такава непосилна тежест. Но чичи е писала, че е по-трудничко като характер, а това понякога наистина променя ситуацията.
Давама родители с баба ако с едно дете не могат да се оправят...

# 11 851
  • София
Ама защо я пращате да си взима детегледачка? Бащата само за украса ли е? А, да и да се цупи, че жена му не ще да ражда второ дете.
...

Тя е съветвала Куку да си вземе детегледачка.

# 11 852
  • France
Много добре помня, че бабата я боляха краката и гледаше детето на пресекулки. Постоянно викаше Чичи да ù помага. Много е гадно да работиш и постоянно да те прекъсват. Тя искаше да вземат истинска детегледачка за да може само да работи, но нейният мъж беше отказал. И за яслата не искаше. Това много голямо впечатление ми беше направило. Най вече, че тя пак си замълча и нищо не направи.

# 11 853
Е тук  вече какво да кажем? Човек трябва и сам да си улеснява живота. Иначе няма кой.

# 11 854
  • France
А, де?! Аз точно това не зацепвам. Да стоиш и да мълчиш, и от време на време да се чувстваш и гузно на всичкото отгоре

# 11 855
Много добре помня, че бабата я боляха краката и гледаше детето на пресекулки. Постоянно викаше Чичи да ù помага. Много е гадно да работиш и постоянно да те прекъсват. Тя искаше да вземат истинска детегледачка за да може само да работи, но нейният мъж беше отказал. И за яслата не искаше. Това много голямо впечатление ми беше направило. Най вече, че тя пак си замълча и нищо не направи.

Тя, както преувеличава, бабата може 3 пъти за деня да я викне, и това вече е прекъсване - не е като да го остави от сутрин до вечер на бабата  от 0 до 2 г. и да не я търсят за нищо.

Иначе тя твърдеше, че може да си позволи детегледачка, сама със своя доход, така че не е нужно да пита бащата.

# 11 856
То да те прекъснат 3 пъти, докато работиш е достатъчно, ако гониш срокове.
Абе, жената в момента си е съвсем ок, мъжът се прави на интетесен и я тормози.

# 11 857
  • France
Иначе тя твърдеше, че може да си позволи детегледачка, сама със своя доход, така че не е нужно да пита бащата.
Точно това ми е тотално неразбираемо. Въпреки всичко тя прави каквото ù каже "шефът", ака НМ.

То да те прекъснат 3 пъти, докато работиш е достатъчно, ако гониш срокове.
Абсолютно

# 11 858
Цитат
Мога да работя и през почивните дни, когато таткото гледа бебо. Да, аз мога да разчитам на него да го гледа.
Сигурно се чудиш защо викам бабата да помага - ми що пък не. Защо да не получа макс помощ, ако мога и то безплатно. Другия вариант е да не ползвам никаква помощ, да се посветя на детето, да зарежа работата си и после да обикалям форумите и да оплаквам тежката си съдба, като едновремено начуквам канчетата на другите.

Е, радвам се, че при мис Чичи всичко е наред и не обикаля форумите да се оплаква от тежката си съдба. Хич даже. Laughing

Има такива хора, които обичат да се оплакват и да мрънкат. Особено ако намерят подходяща и съпричастна публика.

# 11 859
  • София
Мда, това изказване променя картинката сериозно. Поне за мен.

# 11 860
Това беше в началото, преди детето да проходи и бабата да я заболят краката.
Нали знаеш, колко бързо животът те приземява, когато си мислиш, че си хванал господ за шлифера. Поне в повечвто случаи.

Освен това, сега от самото начало е наясно, че няма да има баба на разположение

В случая, не бих казала че променя. Тя има пълното право да не иска второ дете. И не е длъжна да се оправдава.

# 11 861
  • при късмета
Аз си спомням Чичи именно от поста с тигана. Тогава ѝ казах, че ако мъж ме върне от вратата, ако ще да съм тръгнала просто на шопинг, че да измия тиган, то тигана ще го гони по кухнята, докато настигне тъпата му тиква и му направя мерка за шапка.
После мъжа ѝ мрънкаше, че трябвало да гледа детето, защото тя е болна. И пак тя се чувстваше виновна, затова, че е болна, затова, че трябвало да "натоварва" него с детето и прочие глупости. Аз ако бях и тигана не беше свършил работа, това щеше да е последното му изпълнение.
Да, мъжа ѝ е насилник. Не физически, но такова отношение е непростимо и към прислуга, какво остава за жена ти. И той моля ви се искал второ дете. Ако беше изгледал първото без да вика майка си, а сам да си поеме задълженията, може би жена му изобщо нямаше да го мисли. И аз да съм, дори да съм се излъгала в бащата на първото си дете, втори път няма да допусна тази грешка. Иска дете, ама се чуди кой друг да го гледа. Чичи поне правилно преценява ситуацията и знае, че ще е трудно да се справи сама. На мъжа тази елементарна мисъл изобщо не стига до съзнанието му

# 11 862
  • Другата България
Цитат
Мога да работя и през почивните дни, когато таткото гледа бебо. Да, аз мога да разчитам на него да го гледа.
Сигурно се чудиш защо викам бабата да помага - ми що пък не. Защо да не получа макс помощ, ако мога и то безплатно. Другия вариант е да не ползвам никаква помощ, да се посветя на детето, да зарежа работата си и после да обикалям форумите и да оплаквам тежката си съдба, като едновремено начуквам канчетата на другите.

Е, радвам се, че при мис Чичи всичко е наред и не обикаля форумите да се оплаква от тежката си съдба. Хич даже. Laughing

Има такива хора, които обичат да се оплакват и да мрънкат. Особено ако намерят подходяща и съпричастна публика.
Както и предположих, при това без да съм чела потребителката.
Тя картинката си беше ясна, когато гледаш безпристрастно. Blush
Но относно второто дете и аз смятам, че решението трябва да е и на двамата.
Причините вече да си ги коментират помежду си, явно за всеки са различни.

# 11 863
  • Поморие
Аз си спомням Чичи именно от поста с тигана. Тогава ѝ казах, че ако мъж ме върне от вратата, ако ще да съм тръгнала просто на шопинг, че да измия тиган, то тигана ще го гони по кухнята, докато настигне тъпата му тиква и му направя мерка за шапка.
После мъжа ѝ мрънкаше, че трябвало да гледа детето, защото тя е болна. И пак тя се чувстваше виновна, затова, че е болна, затова, че трябвало да "натоварва" него с детето и прочие глупости. Аз ако бях и тигана не беше свършил работа, това щеше да е последното му изпълнение.
Да, мъжа ѝ е насилник. Не физически, но такова отношение е непростимо и към прислуга, какво остава за жена ти. И той моля ви се искал второ дете. Ако беше изгледал първото без да вика майка си, а сам да си поеме задълженията, може би жена му изобщо нямаше да го мисли. И аз да съм, дори да съм се излъгала в бащата на първото си дете, втори път няма да допусна тази грешка. Иска дете, ама се чуди кой друг да го гледа. Чичи поне правилно преценява ситуацията и знае, че ще е трудно да се справи сама. На мъжа тази елементарна мисъл изобщо не стига до съзнанието му
Точно тези мъже дето искат още и още деца и на минутата са готови ако жената изяви желание за поредното дете, могат пръста да не си мръднат за тези деца, защото веднъж като са видяли, че жената поема всички грижи, смятат, че колкото и да са децата, всички ще са на нейна отговорност, а той може да си щрака с пръсти. Във връзка с разклатени отношения направо е престъпно да се създават деца.

# 11 864
  • София
Бабата започнали да я болят краката. Нормално е с прохождащо човече.
Но пък почти изцяло отглеждащ мъж да спре да обръща внимание на детето си е лош знак. И с тези явни изблици на агресия и опити за контрол.
Възможно е да става дума за здравословен проблем или такъв с психическото здраве.
Чичи не трябва да мълчи, а да вземе мерки за човека, стига да държи на него.

Общи условия

Активация на акаунт