?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 235
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 880
  • при късмета
Ама това с тигана, извадено от контекста и без предистория, може и звучи по един начин, може да се окаже и съвсем резонна реплика.
Аз също бих подметнала нещо и съм го правила , ако мъжът ми си е зяпал телефона или пил кафенце, и изведнъж много закъснява и след него потоп.

Каква точно предистория може да оправдае подобно слабоумие? Тук не говорим за реплика, тръгнала да излиза а мъжа ѝ да подметне "тигана остана мръсен в мивката". Не, той я задължава да се върне и да го измие и тогава да излезе. Няма предистория, която да го оправдае или поне аз не я виждам. Не може такава реплика да е резонна, това означава да е с основание. Това е жена му, не платена слугиня. Даже и към слугиня би било невъзпитано и неандерталско. Или той мие тигана или ако пък толкова не му се пипва и чака на жена си, когато тогава

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 16:14 от ма ко

# 11 881
  • При семейството си
Никой тук не я убеждава, че трябва да има второ дете и/или пък я укорява за нежеланието и’

Едит: не съм прочела поста на Чичи за тигана, чужди интерпретации няма да коментирам.

# 11 882
  • София
Според мен, специално за раждане на деца, правото на жената натежава. ...

Не е точно така.
Просто е добре и двамата да са наясно с плановете на другия и да имат право да променят собствения си живот в посока, която искат. Не да се залъгват взаимно.

# 11 883
  • при късмета

Едит: не съм прочела поста на Чичи за тигана, чужди интерпретации няма да коментирам.
Ти вече го направи. Изкоментира случката с тигана, с твоя си интерпретация, понеже беше прочела поста ли?

# 11 884
Аз не бих признавала, че съм работила докато съм взимала майчинство от държавата. Недоброжелатели бол, а е една проверка и глоба, плюс връщане на майчинството.

Има законни начини, не винаги е проблем.
Доколкото разбирам тя работи на някакви поръчки, хонорари, май дори сега не е на трудов договор.

# 11 885
Свекървата помагаше доста докато детето беше по малко мобилно. Т.е. в общи линии седеше до кошарата и го занимаваше. През това време отмятах каквото има да се върши по работа и домакинство. Аз извеждах на разходка, аз правех мляко и пюрета, аз сменях памперси, хранех, давах лекарства. Имаше 2-3 дни когато свеки се е справяла сама и това беше когато баща ми беше в болница и си отиваше. Когато детето стана по мобилно вече ми беше трудно да се справям /свеки не можеше да го гледа/ и се наложи да търсим бавачка. Тогава можех да си го позволя. Сега някои клиенти се отказаха, живота поскъпна доста, имах и друг приход, който секна и вече ми е трудно финансово. Обмисляла съм работа почасово, но всеки път като се разболее детето аз трябва да остана да го гледам. Все още на всеки 2 седмици малкия е болен. Сега ходя да помагам на колежка, също търся нови клиенти и така.
Може би ако не работех през майчинството щях да искам още едно. Но първите 2 години бяха много уморителен и стресов период за мен към който не искам да се връщам.
Не, мъжа ми не е психопат, който да ме забремени нарочно, нито пък аз искам да го лъжа и да обещавам за нещо, за което може и да не се навия. Определено обаче ММ си е манипулатор.
Работата ми е пластична и на периоди - наистина е имало време когато съм си полягвала, но е имало и време когато съм работила по нощите. Буквално поех въздух когато започна да ходи по активно на ясла септември 2023.
Мисля, че най много помощ съм получила от свеки. Много съм и признателна и уважавам жената и дори сега удря по едно рамо, колкото може.

Значи си отмятала цялата работа и домакинство, докато тя го гледа, поспивала си си (понякога), излизала си без детето, оставяйки го на нея, за да си свършиш каквото ти е необходимо, включително и до офиса си казваше, че си ходела да отметнеш някаква работа, ако не бъркам... Мъжът гледал през почивните дни, когато не е на работа. Още какво се очаква на това отгоре?

# 11 886
Кукумицинке, видя едно око у кьоравия и искаш и него да вземеш.
Жената е обгрижвала изцяло физически детето, баба му само е седяла до кошарата. Памперси, хранене, домакинство, всичко е било за Чичи, къде успя да и завидиш?

# 11 887
Жената е обгрижвала изцяло физически детето, баба му само е седяла до кошарата. Памперси, хранене, домакинство, всичко е било за Чичи, къде успя да и завидиш?
И работа. За мен това съществено променя нещата. Работата значи концентрация. И умствено ДОизтощение. И някаква доза стрес.

# 11 888
  • при късмета
кукумицинка, бебе стои в кошара, дори няма нужда някой да стои до него. Е, не може да го оставиш само в жилището, но може спокойно на отворена врата и сама да си, да се намираш в другата стая и да правиш нещо. Но, това е докато е бебе, а Чичи изрично подчерта, че нещата са станали по-трудни, след като бебето е станало по-мобилно. А настоящото ѝ оплакване е при възраст на детето над 2 години. И да е получавала помощ докато е бебе, какво точно я топли сега, като положението е различно? Преди е писала и, че мъжа ѝ помага и може да разчита на него, но това също не важи сега.

# 11 889
Леле, ами че те повечето жени изобщо нямат опцията да си оправят домакинството без детето. Бабата как само е стояла до кошарата и го е зяпала детето изобщо не го вярвам, това не е зеленчук все пак. И памперси е сменяла, като се налага и храна му е приготвяла, и като се изцапа, му смени дрешките. То няма как тя хич да не му приготви някое шише или да смени някой памперс, то и бащата го е правил, но на бабата не ѝ се е разминало.

Тя така си почва с изказванията, с някакви преувеличения, то и първоначалният ѝ пост беше така - задник ли е, че сън не е спала, от раждането едва ли не детето с 20 минути помощ дневно го гледа, с едната ръка работи, с другата бави детето сигурно, само тя...

# 11 890
Според мен, специално за раждане на деца, правото на жената натежава. ...

Не е точно така.
Просто е добре и двамата да са наясно с плановете на другия и да имат право да променят собствения си живот в посока, която искат. Не да се залъгват взаимно.
Абсолютно вярно. Но едно вътрешно чувство ми подсказва, че конкретният няма да намери друга ентусиастка за второ.

# 11 891
  • при късмета
Как толкова смело казвате как е у друг човек и то от негово име и то при положение, че участва в дискусията? Сериозно ли мислиш, че знаеш по-добре от Чичи какво точно е правила свекървата? Я погледни темата за свекървите, да видиш, че на голяма част от тях гледането се състои именно в гледане в буквалния смисъл и свекървата, освен да дава акъли, собственоръчно нищо не прави

# 11 892
Не бих казала по-добре, ама нещо, което го е написала, и съм видяла, а пък тя е с избирателна памет, и не се сеща за минал принос, включително и на бащата - мога да кажа, нали?

# 11 893
  • при късмета
Е да де, минал принос. Към момента никакъв. И какво като преди е имало?

# 11 894
Към момента сигурно приноса е дори по-голям, едва ли бащата гледа детето от разстояние и се крие от него.

Общи условия

Активация на акаунт