Иначе аз с децата съм приключила, без значение как ще се развие живота ми. Евентуално дори и с любовта смятам да приключа.
Шегата на страна. Не ти знам историята, явно останалите - да. Ако мъжът ми ми каже такова нещо е очевидно, че иска да ме уязви и нарани. Явно не е разбрал достатъчно ясно или не иска да разбере, че си приключила с децата.
Той ти заявява, че ако някога поиска трето дете няма да е от теб, ти си тръгнала да финтазираш за Дон Жуан, повярвал си бил, за какъв се мислел, щял да прави харем … Усещаш ли провокацията и как твоята мисъл върви в абсолютно невярна посока?! Заявявайки ти това мъжът ти иска просто да те провокира, търси скандал, търси да те нарани, хвърля ти съвсем хипотетичното “ако някога” .. “поискам” … Момиче, мъжете говорят много неща. Някои точно като мъжа ти да раняват, други редят думи красиви да омайват. Един мъж се гледа какво прави, не се слуша какво говори. Ако поиска някога трето дете може и да не разбереш. Може и семейство да не създаде. Важното е сега, в точно този момент какво прави: търси скандал и уязвяване. Ако съм на твоето място ще му кажа, че Коледата е чудесен семеен празник, празник на традицията и хич да не ме занимава с хипотетичните си щения. Няма да ми развали Коледата.