?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 534
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 155
Как ще реагирате ако съпругът ви ви каже " ако някой ден поискам трето дете, няма да карам теб, знам, че не искаш"? Тоест човекът толкова си е повярвал, че е Дон Жуан и смята харем да си прави, като в ориента, където си взимат жена след жена, за да имат повече наследници?!😅🤦🏼♀За какъв трябва да се взима такъв човек? И това ли е поредният червен флаг, насред цялото море от червени флагчета? И то го казва човек, който едва се справя и с трудностите по едно дете.
Иначе аз с децата съм приключила, без значение как ще се развие живота ми. Евентуално дори и с любовта смятам да приключа.
Ще го попитам “Ти какво?! Безсмъртен ли си?!”
Шегата на страна. Не ти знам историята, явно останалите - да. Ако мъжът ми ми каже такова нещо е очевидно, че иска да ме уязви и нарани. Явно не е разбрал достатъчно ясно или не иска да разбере, че си приключила с децата.
Той ти заявява, че ако някога поиска трето дете няма да е от теб, ти си тръгнала да финтазираш за Дон Жуан, повярвал си бил, за какъв се мислел, щял да прави харем … Усещаш ли провокацията и как твоята мисъл върви в абсолютно невярна посока?! Заявявайки ти това мъжът ти иска просто да те провокира, търси скандал, търси да те нарани, хвърля ти съвсем хипотетичното “ако някога” .. “поискам” … Момиче, мъжете говорят много неща. Някои точно като мъжа ти да раняват, други редят думи красиви да омайват. Един мъж се гледа какво прави, не се слуша какво говори. Ако поиска някога трето дете може и да не разбереш. Може и семейство да не създаде. Важното е сега, в точно този момент какво прави: търси скандал и уязвяване. Ако съм на твоето място ще му кажа, че Коледата е чудесен семеен празник, празник на традицията и хич да не ме занимава с хипотетичните си щения. Няма да ми развали Коледата.

# 13 156
  • Поморие
Кажи му, ти по-добре наличните гледай. Ти какво отговаряш на тия нелепости? Забравила съм точно твоя агресивен ли беше, ако не недей да му, мълчиш. Такива са и страхливи., ако го срежеш, ще свие перки. Трето, моля ти се. С две издръжки  не знам коя ще ти роди трето, така му кажи, като почне да говори глупости.
Агресия е проявявал в крайни моменти, по-точно когато съм искала да си вървя от къщата. А че няма да се намери лесно мамче за трето, то ми е ясно. Аз само ще стоя и ще гледам кастинга. 😆
Как ще реагирате ако съпругът ви ви каже " ако някой ден поискам трето дете, няма да карам теб, знам, че не искаш"? Тоест човекът толкова си е повярвал, че е Дон Жуан и смята харем да си прави, като в ориента, където си взимат жена след жена, за да имат повече наследници?!😅🤦🏼♀За какъв трябва да се взима такъв човек? И това ли е поредният червен флаг, насред цялото море от червени флагчета? И то го казва човек, който едва се справя и с трудностите по едно дете.
Иначе аз с децата съм приключила, без значение как ще се развие живота ми. Евентуално дори и с любовта смятам да приключа.
Ще го попитам “Ти какво?! Безсмъртен ли си?!”
Шегата на страна. Не ти знам историята, явно останалите - да. Ако мъжът ми ми каже такова нещо е очевидно, че иска да ме уязви и нарани. Явно не е разбрал достатъчно ясно или не иска да разбере, че си приключила с децата.
Той ти заявява, че ако някога поиска трето дете няма да е от теб, ти си тръгнала да финтазираш за Дон Жуан, повярвал си бил, за какъв се мислел, щял да прави харем … Усещаш ли провокацията и как твоята мисъл върви в абсолютно невярна посока?! Заявявайки ти това мъжът ти иска просто да те провокира, търси скандал, търси да те нарани, хвърля ти съвсем хипотетичното “ако някога” .. “поискам” … Момиче, мъжете говорят много неща. Някои точно като мъжа ти да раняват, други редят думи красиви да омайват. Един мъж се гледа какво прави, не се слуша какво говори. Ако поиска някога трето дете може и да не разбереш. Може и семейство да не създаде. Важното е сега, в точно този момент какво прави: търси скандал и уязвяване. Ако съм на твоето място ще му кажа, че Коледата е чудесен семеен празник, празник на традицията и хич да не ме занимава с хипотетичните си щения. Няма да ми развали Коледата.
Темата аз случайно я бях отворила, като може би при поредното ми ядосване с голямото дете, казах слава богу, че са само двама. Иначе ясно съм му обяснила, че за мен броят деца завинаги ще си остане 2. А празника ако аз не позволя, нищо не може да ми го развали.
Червените флагове бяха сред предишните ти разкази, това си е голямо, червено платнище.
И аз съм на мнение, че не е за пренебрегване. Може да му се закачи мисълта за още бебета, когато (ако) го хване страх, че малката като стане на около две, ще се отделя от семейното огнище и ще се заема с кариера.
Така е, но при наистина нагло отношение и ежедневни проблеми е единствения верен изход. Разбира се, поемаш рискове, и то много. Вкл. децата да се озоват при баща си в някакъв момент от бъдещето и още 100 неизвестни. Обаче така върви живота - вървиш напред. Или иначе - седиш и преглъщаш вечно. Защо да го правиш? Не знам.
Не е лесно, но понякога е необходимо, поне в името на това децата да имат нормален живот и среда.
Как ще реагирате ако съпругът ви ви каже " ако някой ден поискам трето дете, няма да карам теб, знам, че не искаш"? Тоест човекът толкова си е повярвал, че е Дон Жуан и смята харем да си прави, като в ориента, където си взимат жена след жена, за да имат повече наследници?!😅🤦🏼‍♀️За какъв трябва да се взима такъв човек? И това ли е поредният червен флаг, насред цялото море от червени флагчета? И то го казва човек, който едва се справя и с трудностите по едно дете.

Joy

Ами ясни са нещата. Да, червен флаг е. Директно ти заявява, че ще те разкара и ще ти изневери. Нищо чудно и да го прави.
Приключвай, ако си финансово зависима си работа по тази част.
Може и още отсега да го пуснеш да търси жена, която да му роди трето.
Такъв "мъж" ти си избрала. Или го  търпиш или не.
Избора е винаги твой.
Иначе да, има мъже само правят бебета, но в отглеждане и грижи не ги бива.
Не са виновни те напълно, а жените които избират такива негодни хора за партньори си носят последствията.
Не съм финансово зависима от него. И така е, всеки сърба каквото е надробил.

# 13 157
  • Пловдив
Червените флагове бяха сред предишните ти разкази, това си е голямо, червено платнище.
Абе какви флагове, какви платнища. То я бие по главата, вие за флаговете говорите.

Агресия е проявявал в крайни моменти, по-точно когато съм искала да си вървя от къщата.
Щото ти не си събираш багажа, а правиш демонстрации. Когато го няма, събираш една чанта с дрехи на децата, взимаш тайно всички документи и се изнасяш. Но не, на теб ти е важен цирка. Изобщо не те взимам насериозно.

# 13 158
с пръта, нали

# 13 159
  • Поморие
Абе какви флагове, какви платнища. То я бие по главата, вие за флаговете говорите.

Агресия е проявявал в крайни моменти, по-точно когато съм искала да си вървя от къщата.
Щото ти не си събираш багажа, а правиш демонстрации. Когато го няма, събираш една чанта с дрехи на децата, взимаш тайно всички документи и се изнасяш. Но не, на теб ти е важен цирка. Изобщо не те взимам насериозно.
Не е за цирка, просто смятам, че ако някой ден взема окончателното решение, ще е подмолно да е зад гърба му, по-добре ако ще поемем по нова посока в животите си, да е открито и осъзнато, такъв човек съм, такива са ми принципите. Задържала съм се досега, защото сме овладели ситуациите, но живота е непредсказуем. Затова живея ден за ден откакто съм в този брак.

# 13 160
Това си е твоя работа. Тогава се съсредоточавай върху хубавите неща, ако ги има, и не се оплаквай излишно. Не за друго, ами просто полза няма. Най-много някой ден децата да те помнят като Многострадалната Геновева. За какво ти е това?

Открито и осъзнато - дрън дрън. Или действаш както решиш или никаква откритост не помага.

# 13 161
А че няма да се намери лесно мамче за трето, то ми е ясно. Аз само ще стоя и ще гледам кастинга. 😆

Ха ха.
Защо да не е лесно.
Теб как те е намерил? Joy

# 13 162
Мрънкочът в малки дози сред близки/приятели е здравословен за изпускан ена парата.
Публично оплакване най-много да доведе до смачкването ти психически, тъй като повечето хора няма как да са ти в обувките и ще те нахокат предимно.

# 13 163
  • Пловдив

Не е за цирка, просто смятам, че ако някой ден взема окончателното решение, ще е подмолно да е зад гърба му, по-добре ако ще поемем по нова посока в животите си, да е открито и осъзнато, такъв човек съм, такива са ми принципите. Задържала съм се досега, защото сме овладели ситуациите, но живота е непредсказуем. Затова живея ден за ден откакто съм в този брак.
Точно демонстрации. Подмолно-али-бали. Изнасяш се, ако толкова ти е важно да го осветлиш точно веднага - обади му се по телефона веднага след като си се нанесла у вашите. НО НЕ, ТИ ОБИЧАШ ЦИРКА!

# 13 164
Да, обича цирка и е драма куин.
Ако ще го напуска, ще го направи като го няма.
А тя демонстративно пред него Joy
Просто си помрънква и изпуска парата. Явно се кефи на скандала, да я бие, да и се моли, пак да я бие, пак да обещава, пак да се моли, после пак бой. Е, някои го обичат хард.
То не и помага, но тя щом така се чувства добре, кои сме ние да и пречим...

# 13 165
  • Пловдив
Някои хора обичат да са жертви, обичат да имат от какво да се оплакват. Обичат драма, обичат цирк.

# 13 166
Ами много хора през вдигане на скандал, спретване на драматична ситуация и т.нар. цирк, търсят някаква ответна реакция. Другият да вземе да се разчувства, да се осъзнае и да претърпи катарзис. Това не се случва, разбира се, но някак си моментното вдигане на джангър придава значимост в собствените очи.

Човек, който е решил да държи юздите на живота в свои ръце, действа. Без значение на трудностите, а въпреки тях.

# 13 167
  • Пловдив
Ами много хора през вдигане на скандал, спретване на драматична ситуация и т.нар. цирк, търсят някаква ответна реакция. Другият да вземе да се разчувства, да се осъзнае и да претърпи катарзис. Това не се случва, разбира се, но някак си моментното вдигане на джангър придава значимост в собствените очи.
Това с реакцията - ок, очаква реакция, вдига скандал. Реакция няма. Прави по-голям, става страхотен панаир. Пак няма желаната реакция. Веднъж, два, три пъти, десетки пъти скандал и я четем. Значи какво? Моя извод го казах. Харесва и.

# 13 168
  • Далечният изток
Сигурно си мисли, че така ще го промени...
Той ще се промени, ще стане перфектен съпруг и баща, и заживели щастливо.... и такива работи.

# 13 169
  • Пловдив
Сигурно си мисли, че така ще го промени...
Той ще се промени, ще стане перфектен съпруг и баща, и заживели щастливо.... и такива работи.
Аха.
Айнщайн ли беше казал "Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различен резултат."

Общи условия

Активация на акаунт