?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 204
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 350
Не им знаем доходите, нямам представа, но аз поне бих заделяла всичко възможно в такава ситуация. Отделно ще мисля и как и кога мога аз да работя.

# 13 351
Тя ако беше в позиция да поставя условия нямаше да пита тук какво да прави. Мъжът дори, когато са били в добри отношения е отказвал да гледа децата. Как го виждате да ги гледа сега? Никога няма да стане.
Връщането при родители е вариант, ако са в добри отношения с анонимната и могат и искат да я приютят с децата. Ако не - ще търпи каквото й наложат, докато намери начин да е самостоятелна.

# 13 352
Как Сийка, предполагам всеки родител, ако му се обясни въпросната ситуация, ще си прибере детето и внуците. Имаме много примери как от несподелянето между родители и деца, после настават големи драми или пък трагични събития за детето (само за пример се сещам за Евгения и куфара…).
Лично аз бих учила децата си да споделят с мен и ако са в подобна на авторката ситуация, то предпочитам да знам и да помогна, отколкото после цял живот да съжалявам, че не съм го направила навреме.

# 13 353
  • Варна
То е ясно, че почти всички родители в такава ситуация ще помогнат. Въпросът е, че ние би трябвало да правим избори, за които можем сами да си поемем последствията и да не поставяме вече възрастните си родители в такава позиция. На практика те наближават възраст, в която сами биха имали нужда от помощ от страна на децата си, а се получава парадоксът да гледат себе си, вече порасналите си деца, че и внучета. Ми тия родители не са вечни, нито финансите им са безкрайни, нито здравето им става по-добро. Затова е добре да се набива яко в главите на дъщерите - самостоятелност, самостоятелност и пак самостоятелност. Учене, яка работа и финансова независимост. Като го постигнеш поне донякъде, после прави деца на конвейер, ако искаш. Щото ще имаш топките да опъваш сама с децата, ако изборът на мъж се окаже неудачен.

# 13 354
  • при късмета
  Тези родители за нищо ги нямате – не стига, че са ви изгледали, ами вместо да си починат на стари години, им се тропосвате отново да ви дондуркат, че и децата ви...

Това е много грозно изказване. А възрастни и болни родители, за какво ги имат децата си? Тъкмо са си наредили живота, изгледали са горе долу самостоятелни деца и им се тръсват да ги обгрижват на стари години или разкарват по болници и родителите им. Децата кога точно трябва да почиват, ако си натъкмила някакъв график?

# 13 355
Нормалния ход е децата да помагат на възрастните родители.

Но и аз се надявам да не ми се появи някой ден дете със свои деца и да се превърне в моя ежедневна грижа пак. Признавам си. Ако се наложи, много ясно, ще помагам, но да отглеждам пак малки деца - не.

За възрастните родители - моя грижа ще са, защото няма вече как да са самостоятелни.

# 13 356
Затова е добре да се набива яко в главите на дъщерите - самостоятелност, самостоятелност и пак самостоятелност. Учене, яка работа и финансова независимост. Като го постигнеш поне донякъде, после прави деца на конвейер, ако искаш. Щото ще имаш топките да опъваш сама с децата, ако изборът на мъж се окаже неудачен.

Не е зле и родителите на момичета да осъзнаят, че не само за момчетата трябва да се планират жилища, дъщерите също са хора и заслужават собствен дом и независимост. А не „Търси го, мама, с апартамент, кола и вила“. Че тези с апартаментите може всеки момент да им наритат дъщерите обратно с по 1-2-3 деца за разкош.

# 13 357
  • при късмета
Родителя ще си поеме грижите за несамостоятелните си деца. В такава ситуация изобщо не става въпрос за физическото гледане на децата. А да помогнеш на собственото си дете.
Аз не мога да си представя да ми е все една как ще се оправи. На приятел/ка в такава ситуация бих помогнала, какво остава за детето ми

А не „Търси го, мама, с апартамент, кола и вила“. 
Не знам твоето обкръжение, но в моето, това никога не съм го чувала като съвет. Това е някаква нагласа от преди сигурно 3 и повече поколения

# 13 358
Не знам как я виждате тая работа със заделянето на пари. Колко ще заделя като му хвърля прах в очите? По стотачка месечно, по двеста? Едва ли повече. И тия пари са за никъде, ако остане сама с децата и се изнесе или я изнесат. Колко точно години подред трябва да заделя великите 200 лв за да може после да разчита на тези пари? Много. А ще й стигнат едва за някой и друг месец.

Единственият начин, който аз виждам, е да стисне зъби и да изтърпи, докато децата се закрепят на ясла/градина, а тя тръгне на работа и се сдобие с доходи. Тогава ще има една идея повече варианти, не че сега са много.

Защо 100-200 лева? Нали е в майчинство и получава майчинство, а той твърди, че той изкарва парите и затова други задължения няма? Да си спестява майчинството

# 13 359
  • Варна
След като има и второ дете значи е в майчинство от бая време. Да си каже дали досега го е спестявала. Силно ме съмнява. А поборника за свободен живот сигурно е свикнал и тя да плаща това онова. Направо го виждам как тепърва ще си затваря очите, че тя не пипва тия пари, та и отгоре ще дава.

# 13 360
След като има и второ дете значи е в майчинство от бая време. Да си каже дали досега го е спестявала. Силно ме съмнява. А поборника за свободен живот сигурно е свикнал и тя да плаща това онова. Направо го виждам как тепърва ще си затваря очите, че тя не пипва тия пари, та и отгоре ще дава.

Какво значи, че в майчинство от бая време? Тя за второто дете си взима майчинство. След като той носел парите, нейните да си ги пести. Жена може да се излъже да е домакиня и да се нагърбва с всичко, ако има някакви изгледи това да продължи да работи и наистина мъжът да участва с пари, за сметка на останалото, да си разпределят ролите, но в нейния случай няма как.

# 13 361
  • Варна
Означава, че от едно майчинство влиза във второ. Ако пести парите, би трябвало да има вече не малка сума.

# 13 362
Четири години майчиство, минималното смятам, което е равно на МРЗ чиста, са към 40000лв. Може спокойно да започне на чисто. Нали тя била домакиня, а той ги издържал. Значи той плащал всичко, а тя си е събирала майчинството.
Като ми каза мия бивш, че не можел вече да ме понася и не издържал, аз си реагирах на момента "ммм добре, кога се изнасяш?" И след два дена бях свободна с малко кошмарни изпълнения, ама важен е крайния резултат. Тааа така, като е казал "искам свобода" "ооо ми добре, ай бай, свободен си" Smiling Imp

# 13 363
Означава, че от едно майчинство влиза във второ. Ако пести парите, би трябвало да има вече не малка сума.

Може и да няма, ако сега са се разсъхнали нещата. Но щом той променя условията на играта, и тя може да промени нейните и да започне да спестява и да се подготвя.

Въпросът е, че Ганьо често е със самочувствието, че работи и издържа семейството, докато жената си вкарва цялото майчинство в бюджета, и ако някой му издърпа чергичката изпод краката, се оказва, че без това майчинство никакво семейство не може да издържа.

# 13 364
Колко жени са спестили 40 хил от майчинство? Според мен почти николко. Но винаги може да се почне отнякъде.

Общи условия

Активация на акаунт