?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 634
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 050
Тя жилище има и на двете места. Въпроса е къде би имала помощ от някого-родители, брат или сестра, приятелки. И ще може ли да си позволи чести болнични, работното време ще и позволи ли да взима детето от ясла или градина и т.н
Ако в малкия град има помощ, може да потърси работа там, а в големия до пусне жилището под наем. Така ще си вдигне дохода.И когато порасне достатъчно детето да се преместят.

# 13 051
Другият адрес, където искам да се преместя, живее майка ми, която е учител, затова има кой да ми помага, това е една от причините за смяна на адреса, на настоящия нямам подкрепа

# 13 052
Няколко човека те попитахме.
А защо е нужно документално да сменяш адреса?
Просто се преместваш.

# 13 053
  • Варна
Може би защото след някой месец/година ще й трябва адрес за ясла, детска градина, училище.

# 13 054
Местен адрес ще ѝ трябва за яслата, точки надали. Те са от значение само за София и някои други от големите градове май.
Но при местене без съгласието на бащата, той може да я обвини в отвличане на детето. Ако се заинати.

# 13 055
  • София
Местен адрес ще ѝ трябва за яслата, точки надали. Те са от значение само за София и някои други от големите градове май.
Но при местене без съгласието на бащата, той може да я обвини в отвличане на детето. Ако се заинати.
Ето това опитвам да обясня и аз, но ми се цитира сайта на общината. То с Шенген човек може и да отлети на някъде с това дете, но не означава, че ще е без последствия.

# 13 056
За чужбина ясно, но за друг град, в който при това имаш имот? Като си разведен, да не си закрепостен, егаси. Тя даже не е и разведена, защото и брак не е имала.
А бащата, ако иска да се премести в друг град и да не си вижда изобщо детето, някой в нещо ще го обвини ли?

# 13 057
  • Варна
Бащата едва ли ще вземе детето със себе си.

Когато аз сменях постоянен адрес, при това в същия град, от общината ми искаха бащата да дойде на място и да декларира писмено, че е съгласен детето да се премести адресно с мен.

# 13 058
Смяна на адрес ще ми трябва за ясли и градини. Разговарях отново с адвоката си, каза, че имам право да се преместя, доводът е ясен - възможност за работа и подкрепа от страна на майка ми. Новият адрес ще се впише в споразумението. Не постоянен, а настоящ за момента.

# 13 059
  • София
За чужбина ясно, но за друг град, в който при това имаш имот? Като си разведен, да не си закрепостен, егаси. Тя даже не е и разведена, защото и брак не е имала.
А бащата, ако иска да се премести в друг град и да не си вижда изобщо детето, някой в нещо ще го обвини ли?
Като имаш дете с някого по закон тоя някой може да те държи за заложник, даже и да те тормози, иначе може да не се грижи, да не вижда детето. Толкова.

# 13 060
Пиша тук, защото не искам да пускам самостоятелна тема, а и искам да остана анонимна. Знам, че сигурно ситуацията ми ще прозвучи тъпо и много незряло, но ето ме... Наскоро имах среща и последвали интимни отношения с мъж, когото познавам още от университетските години, т.е. отпреди 11-12 години. Той не е българин, от сирийски произход е. Навремето той беше първият човек, който ме заговори още на първия ми ден там. Беше харизматичен, но все пак тогава аз бях плаха и неуверена девойка и реших да не ходя на срещата, на която ме канеше, а и ми изглеждаше ненадежден. През тези години повече не сме общували много, само сме се виждали по разни партита и толкова. Междувременно той се беше оженил за някакво момиче от университета. Наскоро го последвах в социалните мрежи, а той започна да ми харесва снимки и публикации. Реших да му пиша от чисто любопитство какво се случва с него. Заговорихме се и той каза, че понякога пие кафе и чай на едно определено място и ако искам да отида. Във въпросния ден не бях свободна и нямаше как да се случи. На следващата вечер бях на фирмено парти и качвах сторита оттам. Той ми писа късно вечерта какво правя и каза, "ок, забавлявай се". На следващия ден много започнах да мисля за него и да се колебая дали да му предложа все пак да се видим. Събрах смелост и го питах дали иска да пием кафе, а той отговори, "Само ако ме каниш на среща, тогава да". На мен ми се стори интересна тази закачка и се съгласих. И така, излязохме, доста време прекарахме, може би три часа. Основно той говореше. Развел се е с онова момиче отдавна, но изглежда сякаш не е успял да преживее развода. Каза, че след това много е пиел, в момента е без работа, бил е в тежка дупка. Не ми хареса, че наричаше бившата жена "курва", била му изневерила. След това започна да разказва истории от университета, които после като останах насаме, малко ме изплашиха. Говореше за запои, как е стигал дори до реанимация заради напиване, как е въртял по няколко момичета едновременно и винаги си е търсил първокурсничка за гадже (явно с такава цел ме е заговорил и онзи първи път в университета), говореше как е въртял някаква търговия и постоянно имал пари, бил най-богатият студент тогава, имал даже бодигардове. Всичко това го разказваше с широка усмивка, сякаш е нещо много забавно и щур младежки спомен. Тогава най-много ме потресе като каза, че е бил любимец на преподавателите и е излизал с тях на купони и дори имал снимки на единия преподавател, с които мислел да го изнудва, ако не му пише добра оценка. Въпреки това, се съгласих да отидем у тях и правихме секс. Хареса ми, а на мен това рядко ми се случва и ми беше приятно да получа ласка и внимание. На следващия ден се чувствах леко зле, защото почнах да мисля как от това нищо няма да излезе, как той едва ли ще иска нещо сериозно, а и също аз не бях убедена, че го харесвам наистина, но все още живеех с мисълта за онзи човек отпреди и сякаш си позволих да изживея нещо, което съм искала още тогава, но не съм го изживяла. На другия ден се видяхме още веднъж и тогава вече почнах повече да се притеснявам като продължи да разказва тези истории. Относно отношенията ни той каза, че нищо не можел да обещае, но на мен ми даваше съвет "да пробвам и да си живея живота и да не бързам със заключения". На по-следващия ден ми каза, че ми е купил подарък, което също ме притесни, защото ми се стори твърде прибързано. Въпросната вечер аз имах един ангажимент след работа и той знаеше за него, но в последствие го отмених и когато му казах, че е отменен, той само написа "ок". На следващия ден изобщо не ми пишеше и накрая аз го питах как е, а той отговори, "горе-долу" и "не се тревожи за мен". По-късно вечерта ми писа, "ти каза, че искаш да се гушкаме, но не си направи труда да ми кажеш, че си си отменила ангажимента. Защо"... това вече доста ме притесни и му отговорих чак 2 часа по-късно като казах, че не съм искала постоянно да се натрапвам у тях и че отменянето е станало в последния момент. И така... той повече не желае да ми пише и ми каза, че не харесвал, когато си играят с него. Знам, че съм виновна и може би отстрани изглежда все едно съм си играла, но не е така. Просто много се притесних и също не можех да спра да мисля, че близките ми няма да го одобрят, ако някога въобще се задълбочат нещата. Малодушна съм, не мога да застана срещу близките ми, а и аз самата имах опасения за него. Знам, че сигурно това е най-благоприятният изход, но просто ми тежи смесицата от емоции и исках да споделя някъде. Трябваше още след първата вечеря да се прибера вкъщи, но не издържах. И аз си имам моите проблеми и във връзките никак не се справям, имам дълги периоди на самота и понякога най-малката форма на внимание ме кара да правя компромиси, а в случая вниманието беше и от човек, когото съм искала някога и към когото имах силен интерес. Сега ми е някак виновно, гузно и гадно, че съм престъпила някакви принципи, че евентуално съм подвела друг човек и така...

# 13 061
  • sf
Ако се отървеш само с едното чукане, трябва да черпиш. Бягай с двеста и си оправи малко самочувствието.

# 13 062
E , как си го подвела ? Въобще не се връзвай на тези манипулации .. оправи си самочувствието и ме се занимавай . Не знам как те притенсява фактът, че мъж ти купува подарък , но мислиш, че го разиграваш , защото не му даваш пълен отчет . Мъж , който нарича с толкова обидни епитети бившата си жена не става , няма никакво значение произхода му .

# 13 063
  • Далечният изток
Неговото са манипулации. Твоето е тотална липса на самочувствие...

# 13 064
девойко, вдигай си панталона и бягай възможно най-бързо и без грам угризения
още на съпругата-курва е трябвало да го направиш, а след разказите за изнудването на преподаватели (реално или не) е трябвало да се замислиш какво би причинил на теб, ако не му играеш по свирката особено, ако е сириец след консумация

Общи условия

Активация на акаунт