КАУФЛАНД - ЯНУАРИ 2024 -тема 69

• 62 078
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Разбира се, че ще намаля купуването на нехранителни стоки от Кауфланд, ако не мога да съм сигурна, че после ще мога да ги върна безпроблемно (и не говоря за злоупотреби). Ако купя разопакован уред, а при връщане ми кажат, че е "използван" и не мога да го върна? В Лидъл след промяна на правилата им се "нагледахме" на откази за връщане- от друга страна обаче се продават уреди със смачкани кутии в нетърговски вид (и не понеже някой ги е върнал)...
Като уредят въпросите, които ме интересуват, тогава и аз ще им гласувам повече доверие.

# 406
Всички магазини са така, не само Кауфланд и Лидл. Да не би да може да се връщат използвани уреди в другите магазини безпроблемно?

# 407
То даже май само в Кауфланд и Лидл може.
Идеята е човек да обмисля покупките си, а не да купува всичко и после да го връща.
Аз се чудех навремето как в чужбина може да купиш нещо, да го ползваш и най-спокойно да го върнеш. И тук дойде тази практика, но явно не е изгодно за магазините, а за клиентите не е приятно да купят използвани неща.

# 408
Когато не приемат за връщане Използвани уреди, няма да има смачкани кутии...
А и когато купуваш нещо имаш право да го видиш на място..
Ако имаш някакви претенции или липси ги предавяваш на място.

# 409
Когато не приемат за връщане Използвани уреди, няма да има смачкани кутии...
Да не се заблуждаваме, че всяка смачкана кутия е от използван и върнат продукт...😉
За виждането на място на продукта- съмнявам се. Аз самата бях писала тук как слагах в кутията им разхвърляни наоколо части от уред (кутията се мотаеше от седмици разопакована), а някаква служителка ми се развика, почти ме избута и в яда си самата тя скъса кутията на уреда. И ми крещеше как не съм можела да разопаковам уреди...🤪
Щом Кауфланд могат да си променят политиката, то и аз мога да променям моята "политика". Не виждам нищо странно в това.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 15:29 от dolce miele

# 410
Връщала съм точно 2 пъти за толкова години. Една лютеница, която беше отваряна и оставена така, а аз я бях взела. И един комплект за пясък - количка, лопатки и др. , които бяха дублиран подарък. Никога не вземам стока с мисълта " ми ако не ми изнася , ще я върна"

# 411
Разбира се, че ще намаля купуването на нехранителни стоки от Кауфланд, ако не мога да съм сигурна, че после ще мога да ги върна безпроблемно (и не говоря за злоупотреби). Ако купя разопакован уред, а при връщане ми кажат, че е "използван" и не мога да го върна? В Лидъл след промяна на правилата им се "нагледахме" на откази за връщане- от друга страна обаче се продават уреди със смачкани кутии в нетърговски вид (и не понеже някой ги е върнал)...
Като уредят въпросите, които ме интересуват, тогава и аз ще им гласувам повече доверие.
На същото мнение съм, за това прехвърлих покупките от Лидъл, в Кауфланд.
Не говоря за злоупотреба, а че просто бях по спокойна, че връщането ми няма да зависи от настроението на служителката.

# 412
Ако не мога да върна безпроблемно, и аз бих ограничила покупките. Много пъти купувам без да се замисля, точно защото знам, че после мога да върна без причина. Връщам доста неща, но и задържам доста, които иначе не бих купила. Свободата да върна някак си ми развързва кесията. Ако тръгна да си обмислям покупките, вероятно ще подмина поредната нощница или клин и нищо няма да купя.

# 413
За информация-вчера в магазина на Кукуряк в Овча купел щеше да има "годишна инвентаризация". Обикновено след такава има намалени нехранителни.

# 414
Ако не мога да върна безпроблемно, и аз бих ограничила покупките. Свободата да върна някак си ми развързва кесията. Ако тръгна да си обмислям покупките, вероятно ще подмина поредната нощница или клин и нищо няма да купя.
По същият начин съм и аз.
Кок намирате мандарините? Толкова са оранжеви, включително и от вътре, че приличат на яко боядисани🤔

# 415
Нови дрехи и друг текстил пак ще могат да се връщат безпроблемно.

# 416
Дрехи и текстил може да пробваш и върнеш, ако не ти стане, не ти хареса..
Друго е да върнеш фритюрник или скара след като "не са ти харесали картофките или кюфтетата" ..🙂
Със сигурност са претеглили плюсове и минуси на новата политика и със сигурност са преценили, че ще са по- печеливши 😉
Сигурно след Годишната инвентаризация намаляват драстично именно И стоки, които нямат първоначален търговски вид (разкъсани опаковки и т.н.), които никой естествено не иска да си купи на редовна цена...

# 417
То разкъсани опаковки си има и без да бъдат купувани продуктите, хората си ги късат на място в магазина.

# 418
Както казах, някои служители също повреждат опаковките без особено да им пука...😄 Иначе и клиенти има всякакви, така е.

# 419
Много ме дразнят  К. с тези глупави акции- пазарувай 5 пъти за 20 лв😡
Искат да тестват бг измекярския манталитет - клиентите да  правят покупките на купчинки от по 20 лв ли?! Уж екологично мислят и ни вземат 25 ст за кутийки, а сега колко хартия ще изхабят за лудо. Толкова ли е трудно да предложиш коректни условия- на всеки 20 лв точка и с 5 точки участваш за награда😡

Общи условия

Активация на акаунт