Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 057
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Лейди браво за хубавите новини.

Аз да питам тези от вас, които са се сблъсквали със запек при бебчетата. С какво сте го преборили. Борис е на 3 месеца и във вторник му дадоха втора доза ваксина рот@тек против ротавирусна инфекция. От нея може да се получи запек и май натам сме се запътили. При предната доза успях с гимнастика да предизвикам изхождане, но този път вече почти 2 дена не се е изходил и почнах да се притеснявам, а и си го мъчи вече. Поне има газове, казаха ми до 3 дена не било фатално.

# 256
  • София
Дай му в млякото половинка доза пробиотик за деца. Или Аптамил органик, той е пълен с пробиотици и поне на Крис му действа супер разхлабващо.

# 257
  • Somewhere beyond the moon and stars
И аз съм за пробиотика.
Първоначално ни препоръчаха да даваме Вая, но след няколко дни установих, че ѝ действа твърде разхлабващо и го спрях. Сега го ползвам само в такива случаи.

# 258
Мами , мойта беба май има гъбички на дупето , мажа с крем за подсичане , обаче не и минава . Много и е червено дупето , въобще не искам в тея вируси да ходим до кабинета , ама ще трябва да идим да и го видят . Дали е свързано по някакъв начин с твърдите изпражнения…

# 259
  • София
Моето не ака и по 4 дни, но не давам нищо за изхождане. Около скока им съзрява метаболизма и от там има изменения в изхождането. Не се изхожда твърдо като го направи, та не го зачитам за запек

# 260
Моето момиче ака по веднъж на 3 дни (на комбинирано хранене е), а онзи ден цели 5 дни не беше акала, но същия ден се изходи 2 пъти и по много.. Коментирахме го с педиатърката и тя каза че до 5 дни е ок. Да даваме по малко вода между храненията и масаж на коремчето, за да помогнем процеса.

# 261
Моето си се изхожда по няколко пъти на ден , обаче твърди и като топченца .

# 262
Момичета, чета ви всеки ден, нищо, че отдавна не съм писала. Ник става днес на месец. Като цяло беше кротко бебе, спеше и ядеше, но от няколко дни е неспокоен, все е гладен, плаче истерично. Не мисля, че има колики, мисля си по-скоро за този скок в развитието дали не е. Май се случва петата седмица, ама де да знам. Иска биберон и веднага го плюе, а после реве за него. Иначе Ник беше вчера за първи път при неговата лекарка и всичко е наред. А и нали е лаком, вече яде по 100 мл, е почти 4 килограма. Февруари съм при гинеколога и ако ми даде зелена светлина тръгвам на фитнес.
Лейди Роуз, много се радвам, че вече сте добре. 🙂 Пазете се. Аз вчера отидох до моята работа, за да уточним от кога ще започне градина Ник. И с цялата ми глупост при тези вируси, влязох в моята група и се прегръщах с децата. Но пък беше прекрасно от друга страна. Днес се чувствам обаче особено и си стискам палци да съм здрава 🤞🥺

# 263
Благодаря на всички за идеите. Пие пробиотик откакто е изписан от неонатологията, но е изцяло на АМ и следя всеки ден да ака по един път на ден, случвало се е малко повече от 24 часа да го прави и е много неспокоен тогава. Когато си свърши "работата" е много гладен и спокоен.

# 264
Здравейте и от мен,
Радвам се Лейди Роуз, че нещата се подобряват и вече лошото е зад гърба ви!

При нас май също има скок в растежа, непрекъснато гладна и нервна. Вчера за първи път й дадох АМ, защото кърмата ми не й стигна, а се кърмим на час и половина два… честно казано не знам колко ще издържа психически… след АМ спа като пор едно 3 часа и едвам я събудих. Тези 110 мл, които трябва да изпие за 3 часа , тя ги пие за около 4 часа, “лъжичка по малко”- един път изпие 60 мл, след два часа още 50 мл! Евала на майки, които кърмят на поискване, аз обаче искам режим и не знам как да го направя. Тя става истерична, когато е гладна и се къса от рев, дърпа се от гърдата ми ( на всичкото отгоре иска да й капе в устата), но тук виновна съм си аз, защото един път на ден я дохранвам с изцедена кърма, понеже все се притеснявам, че не й стига… та това са моите неволи с кърменето…
Относно акането- сменям памперси през 2-3 часа и всеки път са наакани- някой път повече, някой път по- малко…

# 265
И аз намирам кърменето на поискване стресиращо. Особено ако и дохранваш с АМ. То така ще мине целият ден 🙄 Затова аз спазвам режим поне на три часа или по-дълго. Но и моето бебе си изяжда всичко(АМ), а на гърда гледам да го държа буден 15 минути. Често заспива и трябва да го събуждам, но иначе като го сложа да спи ще иска да яде.

# 266
https:// Кърмените бебета имат така наречените ревливи периоди в които имат нужда от повече количество кърма, съответно бебето става по-нервно иска да суче много начесто ( а честото сучене означава и повече производство на кърма) Този период трае няколко дни докато нещата се регулират, но е един труден за майката период, защото си е игра на нерви. Ако бебето е само на кърма понякога иска да суче и защото е жадно. Като цяло кърмените бебета са като обладани от гърдата на майката, ползват я за ядене, пиене и успокоение и общо взето все са  закачени там, будят се по-често и т.н.( макар, че познавам и изключения, бебета на кърма които спят по цяла нощ, но са рядкост).

# 267
Лейди, много се радвам, че се подобрява Крис Heart Много ви мислим, скоро ще ви е зад гърба!
При нас храненето е тотален миш-маш! В 90% от случаите кърмя на поискване, останалите 10..или ако съм цедила случайно, или АМ ( ако съм го закъсала от към количество). Има дни, цока на всеки час..тамън прибера гърдата и тя пак гладна Simple Smile През деня не ми пречи като цяло, гушкаме се и не ми тежи. Таткото се включва с храненето от шише, главно сутрин, когато ме оставя да си доспя. За сега има средно по 2 нощни хранения, като в отделно случаи, може и да бъдат 3. Доста ми се спи нощем, особено като всяко хранене е поне 40-50 минути, ама като я взема и тя почне да ми промлясква насреща сладко, направо ме разтапя!

Коликите се върнаха, газовете я тормозят, има и тих рефлукс. Купона е жесток 😀 Много ми е мъчно като я видя да се мъчи, къса ми се сърцето.

Дневното спане също е малко 50/50, все едно я е страх да не изпусне нещо интересно, не иска да спи изобщо Grinning Ако върже повече от една дрямка от около 1.5 часа дневно, добре ще е 😀 Всичко друго е задрямване за 10-20 минути, последван от часове мрънкане, ядене, рев и усмивки Heart

След скока, Софи започна да гука, усмихва и издава смешни звуци. С таткото й викаме, че е като бебе птеродактил, озвучава целия апартамент Hug. Страшно много се измени от раждането, направо е като друго бебе. С много любов си спомням за онези три дена, в които бяхме самички в болницата и се учех как да я държа на ръце и се чудех как се кърми. Дори съм решила от сантименталност, да купя същото чувалче като от болницата..толкова ми е мило!

# 268
Аз се опитвам да я слагам на всеки час, но тя не желае да суче и почва да реве, чак се къса и опъната като струна… стискам зърното- имам си капки кърма, но не пръска както е сутрин… тя се оказа мързел моята бебка- иска да й тече 😅 Иначе няма проблем със сукане, когато гърдите са препълнени. Не знам какво е това- мислех си за тих рефлукс, колики, стачка, скок, лактационна криза- не знам…
Иначе и аз имам сантименталност от раждането, а и от бременността като цяло. Липсват ми ритничетата . Днес даже разглеждах първите й снимки и виждам колко е пораснала. А как хубавее пред очите ми с всеки изминал ден 😍🥰 Ама като ревне направо ми спира тока, разтрепервам се и всички дяволи ми се качват 😄

# 269
  • София
Здравейте момичета Simple Smile!

Не съм писала от сто години, но този първи месец беше доста труден за мен. Първо дете, тежко раждане, колики от самото начало, направо ми разказаха играта. Нямам кърма, цедих се с помпата и едва по 30 мл. изкарвах с един час цедене. Отказах се, въпреки разочарованието на ММ, вероятно и на роднините.

Хубавото е, че коликите намаляха, не са изчезнали, но вече не  е толкова драматично. Спи по един час приблизително след всяко хранене, като през нощта се буди в 1/2 и 4/5. Някои нощи са прекрасни, други ужасни, всеки ден е различен.

Вчера бяхме на ортопед - всичко е наред, препоръча да правим упражнения за разтваряне на крачетата, за да се отпуснат мускулите там. Следващ преглед след месец и половина, да видим дали сме се справили с упражненията.

Аз вече съм по-спокойна и уверена. Мина и посещението на моите родители миналата седмица, голямо мачкане и прегръщане беше на бебето, през нощта тя не заспа - беше превъзбуденя явно.

При мен започна косопадът- купих си приорин и някакъв спрей против косопад и почвам терапията.
Ходя на спорт 2 пъти седмично още от 2 седмица- само грипа ме плаши, иначе бих ходила и повече. Имам само 2 кг повече от преди да забременея, но бедрата и корема ми не са това което бяха.

Хубав петък пожелавам и нека всички да са здрави!

Лейди Роуз много се радвам за вас, днес вече ще сте си вкъщи! Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт