Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 057
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Теди, справяш се повече от супер, според мен всички се справят отлично, а и имам усещането - поне за себе си, че първият месец е най-тегав заради промяна на ритъма и напасването с новата ситуация.
Аз като се поизнервя просто си казвам, че това е само едно бебе и в крайна сметка не е чак такава философия всичко иначе светът да е свършил досега. Гледам дзенът в мен да преобладава, но признавам, че и мъжът ми е много ангажиран с бебето, въпреки че работи.

За спането на малката много ни помагат антистрес пелените за повиване. При нея рефлексът на моро е много силен и ако не й прибера ръцете, ръкомаха като диригент и се стряска сама, почва да нервничи, мрънка, реве....

# 271
  • София
Морото и при нас е на максимум, през деня не го повивам и е страшно. Аз ползвам чувалче с прибрани ръце.

# 272
Матео също много се стряскаше със този рефлекс на моро, сега много по рядко. Първите 2-3 седмици го повивах, обаче много се ядосва като са му прибрани ръцете и спрях със повиването.

# 273
И при нас тези нощи са доста спокойни . Вече сме всеки ден навън от 12 на обяд до 15 ч . Честно казано откакто почнахме да излизаме се чувствам много по добре . Срещам се с други майки , говорим си , взимам глътка свеж въздух и тя си спинка много спокойно . Изкарахме късмет с времето , защото все пак си е Януари . Времето е меко и слънчево при нас , само малко вятър има , но той не ме притеснява . 🤗

# 274
Ох мами като ве чета как си се расхождате с бебетата чак ми е мъчно. Ние живеем на 3ти етаж без асансьор и много ми е трудно да го свалям сама надоле че трябва и количката винаги да свалям и качвам зъщото няма място във входа а мазето е ужас. А и след секциото не ми е позволено да нося тежести. И трябва винаги да чакам ММ да е вкъщи за да излезнем, а и времето е минус при нас и той като си дойде вече е 5-6 часът и е още по студено... Излизам с него на балкона и когато е ММ свободен винаги сме навън на свеж въздух. От първи март ще бъдем в нов апартамент с асансьор и ще ми бъде полеко, едвам чакам 🙂 Тогава няма да се прибираме 🙈🤣 А и времето ще е похубаво.

# 275
  • Somewhere beyond the moon and stars
Summer. 23, по същия начин бяхме с първото ми дете около 9 месеца, в стар блок.
Помисли за слинг или раничка, има варианти да се вземат под наем, ако не ти се купува.

# 276
Здравейте, момичета! Последните седмици само ви чета, защото някак си не се чувствам, че имам какво да споделя. Надявам се вече болните да оздравяват, здравите да не се разболяват.
Терзае ме един въпрос днес. Когато бебетата са будни постоянно ли ги занимавате с нещо, постоянно ли им говорите и показвате или им оставяте и време насаме. Аз винаги гледам да занимавам госпожицата с играчки, да й говоря постоянно, да й обяснявам всяко свое действие, да й разказвам за татко й, за бабите, за чичовците, кой къде ходи, какво прави. Но понякога просто блокирам и вече не ми идват думи на устата, то е неестествено човек да говори толкова много😆 Понякога я оставям просто да си лежи и да си гледа каквото тя си иска, но съм в дилема, дали има нужда от тази тишина и свободно време наистина или просто аз се предавам и я неглижирам. Вие как действате?

# 277
  • София
Ооо нямам сили за толков говорене, за разлика от бабите. Говоря и и я занимавам когато мога, а тя спи по час след хранене. Не смятам, че неглижирам бебето. Така или иначе, тя слуша и разговорите с ММ и с други хора.

В момента има бебешко акне, вие мажете ли с нещо?

# 278
И аз и говоря, но не постоянно, като я оставя в гнездото или люлката много често си е будна и си гледа наляво - надясно, интересно и е и сама да опознава обстановката 😃Най - много ѝ говоря на повивалника като сменям памперса и я преобличам.
Не съм писала почти нищо в темата, ние сме ноемврийско бебе, но с термин декември и си следях темата за бременни с термин декември ❤️
При нас имаше голяма драма с кърменето, ту си виках спирам, не мога, страшно ме болеше, то не бяха силиконови зърна, помощ от сестра ми, четях една група във фейсбук с консултанти, купих си везна да я меря колко наддава, колко изяжда на почти всяко кърмене /не го препоръчвам на никоя майка - психясах, мерих бебето по 10 пъти на ден, хора.. /Сега малко се пооправиха нещата, видях че качва и се успокоих. Не знам до кога ще издържа да я кърмя, надявам се поне още няколко месеца, за сега нещата са окей, но ми предстоят някои лекции, на които ще ходя и ще трябва да се цедя. А това толкова го ненавиждам, да прекарвам време след кърмене с помпата, вместо да се занимавам с нея.
Купих си слинг и съм много доволна, първо ревеше и не ѝ харесваше, но вече свикна и заспива за точно 2 минути. Рядко излизаме последно време, че при нас е доста студено и духа, и аз трябва все да чакам таткото да се прибере от работа, а със слинга още не съм пробвала навън.
Пожелавам всички бебчета и майките да са добре🥰

# 279
Включвам се и аз, в неделя направих зверски мастит, 39 градуса температура, просто нещо страшно беше. Вече съм добре, болката и червенината отшумяха, но това е нещо което не пожелавам и на най-големия си враг.. адски боли.

Иначе бебка си влезе в скок номер 2 и си кривее, мрънка си, гука по цял ден 😁

# 280
Моето имаше  такива пъпчици , но само на лицето малко , минаха ѝ за 2 дена . Вчера я водихме на педиатърката , изобщо не се впечатли за твърдите аки , но каза да сменим млякото на фризовом и сега ще видя с него как ще е . Според мен по скоро от капките е запека , а според нея от млякото .
Ние имаме проблем с подсечено дупе . Такова нещо на първото съм нямала . Видя ѝ и дупето и каза , че е подсечено и да и взема судокрем , а моята сестра каза , че и нейното е имало така подсечено , обаче са били някакви гъбички . Вече 3-4 дни не и минава . Най вероятно ще я откараме на кожен лекар . Много и е жално дупето и има пъпчици .

# 281
  • София, България
Не се старая да му говоря постоянно и много. Смятам, че като всяко живо същество си има нужда да постои сам и буден, да си разглежда на тишина. Малко съм на принципа “не дразни лъва” докато не те търси Grinning е… не чак в такава крайност, занимавам си го доста, но не се бутам при него ако си стои спокоен.

Ние сме в някакъв кофти момент от два дни определено. Това желязо му мъчи стомаха много. Даже на своя глава намалих малко дозата днес, защото просто ми е много жал. Ще видим да говоря с лекарите дали да не пробваме с някакъв друг препарат.
И това стоене затворени в стая (защото пък сега баща ми се разболя и пак сме изолирали бебето) направо ни съсипва от скука. Днес се опитахме да излезем, но вятърът беше ужасен и бързо се прибрахме Sad

# 282
При нас беше започнало начално подсичане, но взех Бепантен и подсушавах много добре дупето.(неонтоложката ми каза че трябва да е винаги сухо), при някои бебчета знам и че може да е реакция от някои памперси.

Иначе моята бебка оставам за малко сама, защото тя иска все да я носят на ръце, да й се говори. Тази вечер се събрахме на масата цялото семейство с родителите ми и тя там клюкарката - не изтърва никой от поглед 😅 Честно казано рядко остава сама, но когато го прави гледам да има играчки около нея, а тя им гука или им се кара нещо, много е забавна 😁

# 283
И ние бяхме със запек до тази сутрин.
Само на кърма е, и не беше акала 5 дни Hushed Вчера й взех Мелилакс и й сложих половин дозичка вечерта (може и по-малко да сложих) и в 6 тази сутрин сложих другата половина, та на шестия ден в 6 сутринта имахме успешно и безпроблемно изхождане, до 9:00 още веднъж, и се надявам да се нормализира вече.

# 284
Здравейте, следя ви, но рядко се включвам. Ирина, родена на 3 януари, е с нисък хемоглобин (имаше инфекция в болницата и беше на антибиотик, както и обострена жълтеница) таа й изписаха и на нея желязо- Малто$ер 3 пъти по 3 капки дневно. Но ужасно й влияят на коремчето и има гадни колики от тях.
Purple_Peanut казаха ли ти дали има алтернативни или по-щадящи препарати?

Общи условия

Активация на акаунт