Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 078
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Маце, купихме Панадол за всеки случай. Дано не се налага да го използваме.

# 166
  • София
Момичета, благодаря ви за подкрепата и положителната енергия в наша посока!
Това малко мое същество наистина много се намъчи, и аз покрай него...утре става на 2 месеца. Дано скоро нямаме такова сериозно премеждие и излезе жив и здрав от него! Имам доверие на лекарите тук и виждам, че правят необходимото да лекуват детето ми.
Детското отделение е пълно, наистина е ужасяващо с каква скорост постъпват малки деца и бебета в спешното. В моята стая изписват скоро две бебета, които са влезли с диагнозата и състоянието на моя син. И това ми вдъхва надежда!

# 167
  • София, България
Лейди, успех! Ще се оправи Heart пожелавам само да е възможно най-бързо! Flowers Four Leaf Clover

# 168
Лейди, разбира се, че ще се оправи. Много скоро това премеждие ще е зад гърба ви. 💙

# 169
Лейди, съжалявам за целия този стрес, през който минавате, представям си какво е, само бързо да се подобрява и да се прибирате у дома. Наистина е ужасно вирусно време, и мен много ме е страх, а роднини непрекъснато правят намеци и се натискат да дойдат да го видят и само се чудя как да отбивам атаки😳

# 170
Лейди, съжалявам за целия този стрес, през който минавате, представям си какво е, само бързо да се подобрява и да се прибирате у дома. Наистина е ужасно вирусно време, и мен много ме е страх, а роднини непрекъснато правят намеци и се натискат да дойдат да го видят и само се чудя как да отбивам атаки😳

Е какво се чудите? Директно им казвайте, че в това болно време не искате никой да ви посещава и това е. Ако разберат, разберат, ако ли не, много им здраве. Все пак дечицата са ни по-важни от всички братовчедки, уйни, учинайки и шуренайки.

# 171
Мами ,я разкажете как минава един ваш ден с бебоците..моето бебе започна пак да не спи през деня..най -дългата му дрямка е от 30..40 минути и край..пак едни ревове,в шезлонга не иска,на спалнята не иска,да не говоря за кошарата. Иска само на мен ,но аз не мога да съм денонощно в спалнята при него , все пак искам да си свърша и някои неща из нас..от 2..3 дни като стане 7 вечерта и тогава заспива дето се казва най-дълбоко..и ту са го събудя за банята ту не..после в 10 и нещо е заспал и след 30 минути се е събудил и пак рев и така до 1 вечерта..после ядене..2..3 часа сън и  пак същото.. нищо не му е интересно да го занимавам през деня..нито музикални играчки,нито люлеещия шезлонг..на какво може да се дължи това..притеснявам се така като не спи по цял ден,та той е малко бебе..🥺

# 172
Мами ,я разкажете как минава един ваш ден с бебоците..моето бебе започна пак да не спи през деня..най -дългата му дрямка е от 30..40 минути и край..пак едни ревове,в шезлонга не иска,на спалнята не иска,да не говоря за кошарата. Иска само на мен ,но аз не мога да съм денонощно в спалнята при него , все пак искам да си свърша и някои неща из нас..от 2..3 дни като стане 7 вечерта и тогава заспива дето се казва най-дълбоко..и ту са го събудя за банята ту не..после в 10 и нещо е заспал и след 30 минути се е събудил и пак рев и така до 1 вечерта..после ядене..2..3 часа сън и  пак същото.. нищо не му е интересно да го занимавам през деня..нито музикални играчки,нито люлеещия шезлонг..на какво може да се дължи това..притеснявам се така като не спи по цял ден,та той е малко бебе..🥺
Същите сме- само че спи повече през деня, а вечер не. Мрънка за всичко, освен ако не е люшкана на ръце… разбирам че е малка и иска гушкане, но аз не мога да отида до тоалетната… дори и да заспи в ръцете ми, в момента в който я оставя в леглото и до 2 мин се е събудила и ревнала. Аз това режим не знам какво е ….в люлката стои не повече от 10 мин.

# 173
Моето бебе спи цял ден . Ако не спи - реве !
Звъня на майка ми по вайбър всяка привечер да я види на камерата и то след ядене,  за да е уж спокойна и точно 2 мин ѝ е интересно и започва да реве . Все пак е на 1 месец и 1 седмица , разбирам , обаче през нощта няма спане . Уж заспива обаче супер леко , само да мръдна и е събудена . Не съм спала вече 4-5 нощи .
Иначе днес за първи път засмука бибата (залъгалка) и заспа с нея , без изобщо да е ревала.
Също така вчера на вайбъра майка ми я разсмиваше ( нещо от рода на ку-ку дзак ) и тя се смееше . Без глас , но все пак се смееше . Иначе като спи редовно се усмихва .
Аз пак съм болна . Тъкмо оздравях преди 1-2 семдмици от един вирус и сега пак . Гърлото ми е врах , адски болки изпитвам и сега и нея я следя постоянно за темп , за кихане , за кашляне . Дано я опазим .

# 174
Моето бебе спи цял ден . Ако не спи - реве !
Звъня на майка ми по вайбър всяка привечер да я види на камерата и то след ядене,  за да е уж спокойна и точно 2 мин ѝ е интересно и започва да реве . Все пак е на 1 месец и 1 седмица , разбирам , обаче през нощта няма спане . Уж заспива обаче супер леко , само да мръдна и е събудена . Не съм спала вече 4-5 нощи .
Иначе днес за първи път засмука бибата (залъгалка) и заспа с нея , без изобщо да е ревала.
Също така вчера на вайбъра майка ми я разсмиваше ( нещо от рода на ку-ку дзак ) и тя се смееше . Без глас , но все пак се смееше . Иначе като спи редовно се усмихва .
Аз пак съм болна . Тъкмо оздравях преди 1-2 семдмици от един вирус и сега пак . Гърлото ми е врах , адски болки изпитвам и сега и нея я следя постоянно за темп , за кихане , за кашляне . Дано я опазим .
Стискам палци да я опазите. Може да пробваш с Биозин мама и Гелоривойс, мен ме спасяват вече на два пъти!

# 175
Мами , много се смях на тази снимка , пускам я вие да се посмеете
Очаквания и реалност . Моето по корем изглежда като това второто 😀

# 176
  • София, България
Дните с толкова малко бебе никога не са едни и същи Joy но приблизително така:
Сутрин ставаме към 9 обикновено, аз пия кафе. Той мрънка. После заспива за известно време и към 12 яде и пак мрънка, просле пак заспива, към 4 яде и пак мрънка….. та… схващате ми идеята. Като е буден предимно мрънка Joy вечерта към 7-8 яде и стои буден до 10 и после вече заспиваме като за момента си спи нощно време и се буди само за хапване и към 5 сутринта почва ръмжене от колики до 9 и предимно придремваме тогава.

# 177

И при нас е същото… направо мисля, че само моето бебе не спи. Това се случи от две седмици когато направи два месеца. Изведнъж спря да иска да седи в люлката, заспива трудно и иска постоянно да яде. В групите за термин ноември и декември масово майките се оплакват от същото. Явно си период, стискам зъби и си казвам, че и това ще мине.

# 178
Нашата бебка обикновено доста спи. От вчера заспива трудно, но и аз я мъча да заспива сама. Не знам дали е рано за режим, но пробвам, ако не стане, ще изчакам.
Та, днес попаднах на този калкулатор и нищо чудно да е в етап скок в растежа

https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/

Не съм наясно, чета доста, така че, яко има някоя майка минала през това, може да сподели как е било при тях Simple Smile

# 179
При нас протича долу-горе така денят: хранене сутрин в 08ч, след това обикновено не иска да заспи, но и не може да стои буден в кошарката си, щом обърна гръб и веднага започва рев, трябва да си над него непрекъснато или най-добре на ръце, докато е буден. Евентуално заспива преди храненето в 12 на обяд (но вчера например от 08ч до 12 беше спал само 20 мин и то гушнат; някои дни спи по час и половина-два), след това излизаме на разходка, ако е хубаво времето за час - час и половина - това е времето, в което със сигурност спи засега. Като се приберем от разходка обикновено се буди и пак рев до следващото хранене в 16ч, след това малко игри, лежане по корем, масажчета, заспива за малко точно преди къпането, 19:30 къпане, 20 ч хранене, приспиване, което отнема време поне до 21ч. За храненето в 00ч обикновено не се буди, протича в сънно състояние, но за 04ч вече е буден и вика, сам си го търси, след което се ококорва, усмихва се и трябва да го приспивам на нашето легло до 06ч…и всичко започва пак отначало в 08ч.
Засега будното време е свързано с рев, освен ако не го гушкаш или не си задържи вниманието върху нещо за 10 мин; също след баня, щом го извадим от водата започва Баташкото клане Simple Smile
Ползвам едно приложение да му записвам кога се събужда и кога заспива, за да се ориентирам колко време прекарва в нощен сън и дневни дремки, досадно е да попълваш за всяко събуждане и заспиване, но е полезно да я имаш тази информация когато започне изграждането на режим. Също понякога може да не ни изглежда, че прекарва много будно време, защото покрай хранене, успокояване човек губи представа, но приложението като сметне часовете показва друго…и това пък можем да е причина да е преуморен после и да не може да заспи.

Общи условия

Активация на акаунт