Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 074
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Моят младеж е на 3 месеца вече, режим да има е трудно да се каже. Един ден цял ден почти не спи, един ден спи по цял ден и едвам го събуждам да яде. Когато е буден освен да вика и реве друго не знае, постоянно иска на ръце, заспива само в нас, не иска да го сложа и да се унесе вечер в леглото си. Вече става редовен номер при него събужда се в леглото си и реве, взема го заспи на мен, щом го сложа пак зареве. Почнах да го взимам при мен на спалнята и веднага заспива, но щом го дигна и го сложа на неговото легло до час се е развикал буден. Сутрин уж го мъчат някакви газове и пъшка в неговото легло, щом дойде на спалнята при нас и всичко спира и спи като пън. Хубавото е, че започна вечер да си прави една пауза от 5 до 6 часа без да яде и това е рай за мен и баща му.

# 181
РРРР, кое приложение ползваш? Аз си сваалих Хъкълбери и съм доста доволна - записвам дневни дремки, будни интервали, нощен сън и също количество ядене. Интересно е като се понатрупат данни и ми е полезно с интервалите.

# 182
Мами ,я разкажете как минава един ваш ден с бебоците..моето бебе започна пак да не спи през деня..най -дългата му дрямка е от 30..40 минути и край..пак едни ревове,в шезлонга не иска,на спалнята не иска,да не говоря за кошарата. Иска само на мен ,но аз не мога да съм денонощно в спалнята при него , все пак искам да си свърша и някои неща из нас..от 2..3 дни като стане 7 вечерта и тогава заспива дето се казва най-дълбоко..и ту са го събудя за банята ту не..после в 10 и нещо е заспал и след 30 минути се е събудил и пак рев и така до 1 вечерта..после ядене..2..3 часа сън и  пак същото.. нищо не му е интересно да го занимавам през деня..нито музикални играчки,нито люлеещия шезлонг..на какво може да се дължи това..притеснявам се така като не спи по цял ден,та той е малко бебе..🥺

Около 8:30-9 започва госпожицата да наддава вой за храна и ме събужда. Хранене, оригване до към 9:40 и докато я държа да се оригне заспива. Слагам я в леглото и заспивам и аз(обичам да спя и не смятам да се правя на майка-героиня или топ домакиня). Към 12 я събуждам за следващото хранене. Мрънкане, вой, памперс, хранене, оригване и докато оригне пак заспива. Към 3 е следващото будене. Мрънкане, вой, памперс, хранене, оригване. Тук вече или заспива още не оригването или остава будна до към 6, когато е следващото хранене. Хранене, оригване, заспиване. В 8:15 започвам да я разбуждам, за да я изкъпем в 8:30. До 9 сме готови с банята, мазането, упражненията и се започва следващото хранене. След това мигновено заспива, но в периода до 12, когато е следващото хранене (последното за деня) се пробужда, понякога в добро настроение и се опитвам да в заигравам с разни играчки, понякога е кисела и я успокоявам да не плаче. След храненето в 12 заспива като пънче и може да се събуди между 4:30-6 за ядене. И после всичко от начало. Притеснявам се, че не успява да прекара достатъчно време будна, за да играем и да развива мозъчето, но толкова си може детето. На 43 дни е.

# 183
Смоуки, Baby Tracker ползвам, стори ми се с най-изчистен дизайн. В началото въвеждах и храненията, но те са ясни, на фиксирани интервали и сега само съня попълвам.

# 184
Нашия ден минава горе долу така. Ставане към 07:00 ( ставане имам предвид официално от леглото, иначе се случва понякога да мрънка още от 5, 6) яде, мрънка, после около час и половина се опитвам да я приспя за да спи 20 мин. и всичко се повтаря през целия ден. Най-дългия и сън е първия вечерен, който се случва между 19:00 и 22:00( всеки път различно според зависи, кога газовете са я оставили намира и е не по-дълъг от 4 часа) всяко следващо буден се случва през 2 часа( най-много), та така. Рядко са дните в които е по-спокойна и успява да поспи повече от 20 мин през деня. Аз отдавна спрях да бъда адекватна, хващам се на моменти, че седя и се поклащам в ритъм дори когато детето не е в мен Grinning  Минаха 8 години от раждането на сина ми и бях забравила, че в комплект със радоста, обичта и страхотната емоция от това да имаш бебе вървят и едни бебешки пръдни, които могат да прецакат всичко Grinning

# 185
Лейдироуз , как сте ? По добре ли е бебчето ?

# 186
  • Somewhere beyond the moon and stars
ЛейдиРоуз,
Надявам се, че всичко е наред и се оправяте?

Аз отдавна спрях да бъда адекватна, хващам се на моменти, че седя и се поклащам в ритъм дори когато детето не е в мен Grinning  
Поне година, след като първото ми дете спря да се вози в количка, се хващах как клатя и люлея пазарската количка в магазина. Grinning

Иначе моят ден е като вашите, най-дълбоко спи между 9 и 12 сутринта и през нощта е купон.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 14:18 от ~Emerald~

# 187
Лейди, как е бебчо ? Чакаме включване от теб да ни зарадваш,че има подобрение!
Мами, какво мислите за осоляването на водата ? Едно време така са ни къпали в малко едра сол..на мен обаче нещо не ми се рискува,страх ме е..вие на какво мнение сте ? Има ли някоя от вас , която вече да го е правила ? Не говоря за обтриване на сол в тялото , а за една лъжица едра сол в коритото ..ще ми е интересно да видя мнението ви..😁

# 188
  • София
Мами, какво мислите за осоляването на водата ? Едно време така са ни къпали в малко едра сол..на мен обаче нещо не ми се рискува,страх ме е..вие на какво мнение сте ? Има ли някоя от вас , която вече да го е правила ? Не говоря за обтриване на сол в тялото , а за една лъжица едра сол в коритото ..ще ми е интересно да видя мнението ви..😁

Ето това мисля https://bntnews.bg/bg/a/bebe-v-bolnitsa-zaradi-osolyavane-789631

# 189

Ето това мисля https://bntnews.bg/bg/a/bebe-v-bolnitsa-zaradi-osolyavane-789631
ДА, има доста такива случаи, но те направо в сол са ги увивали като някоя пъстарма🤦🏼

# 190
  • София
Криси честно, на тази нежна кожичка и душ геловете им са много, не пък сол

# 191
Не съм фен на тези методи, тип бабини деветини. Нали знаете и за вярването, че ако като бебе те острижат нула номер, косата ти ще стане гъста. Като съм била малка едната ми баба без да каже на майка ми го направила. Майка ми щяла да получи удар. Е, косата ми до ден днешен си е рядка, никакъв ефект не е имало. Въпрос на ген. Blush
Така че, подразбира се какво мисля и за осоляването. Да не мирише потта на детето, май това беше целта на упражнението.

# 192
    Аз също съм изключително против това със солта! Живеем в 21 век и доста от нещата, които са правили на времето с бебетата сега се отричат. Давали са марли с мед вместо биберон, стягали са плътно крачетата към тялото, слагали са сол във водата и т.н. Това са знаели и можели, това са правили хората, днес обаче на всичката информация и козметика да се слага сол във водата на бебе е меко казано ужасно. Даже педиатърката като беше на първия преглед в нас, тъкмо беше дошла от някъде където явно практикувана това със солта, беше потресена и коментираше, че не може да повярва, че все още има хора, които правят тези неща.... Та това е и моето мнение : Твърдо против Simple Smile

# 193
    • София
    Здравейте от нас. Кристоф се подобрява, но бавно. Вече възстанови апетита и почна да диша по- лесно. Но от три дни го включиха на апаратче с подаване на кислород в нослето. Беше му паднала сатурацията на кислород в кръвта. С подаването се облекчава дишането, но когато пие мляко и нослето му е задръстено от сополи, почва да диша тежко. Правят му инхалации със специални разтвори. Вливат му венозно антибиотик и урбазон. Тази пневмония е усложнение от развит бронхиолит. При бебета нещата се случват мн бързо за съжаление. Отделението е пълно с бебета и малки деца. Всичко е много модерно и чисто, а педиатрите и сестрите са наистина мили и съпричастни към децата. Надявам се да не го видите наживо, но ако бебето ви развие нещо подобно - това е мястото.
    Бебчо е по-добре, днес дори ми се оплези и се усмихна! През деня обикновено диша мн по-добре от през нощта. Прекалено е топло в стаите и въздуха е сух. Стараем се да проветряваме, когато ставаме нощем. Мамите сме вече грохнали от умора, денят ни започва от 6.30 с теглене на бебетата и после - в 7.30-9 ч визитация.
    Понеже някои от вас бяха питали за първия цикъл след секциото - на мен ми дойде вчера 2 месеца след това. На още две мами в стаята им дойде тук за първи път след раждането. Стрес, притеснения и недоспиване и цикълът се възстановява. Тук реално спрях и да се цедя от 5 дни. Не знам има ли вече смисъл да възобновявам. Нямам нерви. Чакам с нетърпение детето да оздравее и да си ходим вкъщи!

# 194
    • София, България
    Даже няма да го коментирам това с осоляването Astonished има предостатъчно информация по темата.

Лейди, браво, да върви все към подобряване!

И ние тръгнахме малко по кофти път. Лекарката от неонатологията, където се роди онзи ден на преглед забеляза, че Иво е с много бледа кожа и след изследвнаия се оказа с желязодефицитна анемия. Сега започна прием на желязо, а след консултация в понеделник може да се наложи и кръвопреливане.
    Отделно пак тя чу и шум в сърцето, та утре сутрин сме на преглед при кардиолог.
    Всичкото това го казвам на фона, че аз много си харесвам педиатърката и за голямото дете съм ѝ се доверявала напълно и не е имала грешка, но в случая 2 дни преди прегледа в неонатологията бяхме при нея и тя нищо не видя от тези неща. А аз бях забелязала, че е доста бял, но мислех че е нормално за мое бебе (аз съм с много бяла кожа).

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 00:06 от Purple_Peanut

Общи условия

Активация на акаунт