Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 072
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Масово бебетата са с шум в сърцето , поне аз вече знам за доста случаи . И моето голямото беше със шум в сърцето , но не по рождение . Казаха , че ще го израсте след 7 год възраст .
Ние имахме много тежки нощи , малката не спа по цели нощи , не мигна за секунди , заспивахме чак на сутринта към 7 и спахме до 12 на обяд . Това ми е единствения сън от 4 -5 дни . Направо през деня не знам къде се намирам , все пак нищо не може да замени нощния сън . Надявам се да е период . Не мога да обърна никакво внимание на баткото и това ми тежи много .
Днес ни беше първата разходка , не се отдалечихме от вкъщи като за първи път , защото не знаех дали ще и хареса . Накрая замрънка и се прибрахме . Това около 40 мин. някъде .
Давате ли витамин Д на бебетата си ? На нас ни казаха само био гая с витамин Д да давам , не са ни изписали вигантол капки .

# 196
Аз давам по 2 капки на ден. Но като бяхме на Био Гая педиатърката беше казала, че ако има в нея Витамин Д не трябва да давам допълнително. Ние взимахме Био Гая без Витамин Д и отделно Вигантол.
Тази Био Гая при нас не помагаше много за стомахчето. Отскоро сме на Омнибиотик Панда и определено вече не се напъва след хранене както докато давахме Био Гая-та.

# 197
ЛейдиРоуз, много, много ви стискам палци - радвам се, че Крис вече е по-добре и дано по-скоро да се приберете вкъщи и повече никакви такива преживявания!

И аз спрях с БиоГаята и минахме на ПроКомбо Бейби - многократно по-добре й действа, даже вече втора опаковка отварям.
Витамин Д давам по 2 капки от 20тия ден някъде.

Слава богу спи през нощта. Спрях да я будя за хранене в 1 и 4 и я оставям сама да се буди. Последното й хранене е между 22 и 23 часа и се размърдва за ядене към 4 някъде и после чак 6.30-7, но това последното гледам да го съчетая с активно време и реално е старт на новия ден. Така успява вечер към 20.30-21 да заспи и ние с баща й да имаме някакво време за нас си.
През деня обаче е кисела тези дни и скъси продължителността на дремките - около 40 минути и почва да се гърчи. Мисля, че я тормозят газове, но не искам денонощно да й давам Инфакол.

# 198
Purple-peanut да пишеш как е минал прегледа при кардиолога . Надявам се всичко да е точно .
Ние най - сетне се наспахме тази нощ . Явно е била в тази фаза на растеж тези дни .
Много ми е приятно събота и неделя баткото като не е училище , защото го оставям да гледа бебето ( то спи , разбира се ) , а аз успявам да пия кафе и да изпуша 1-2 цигари . От как се задави гледаме постоянно да има някой при нея , та като е на училище и съм си сама в къщи , пия кафе , но без цигарка 😊

# 199
Момичета в търсене съм на видеобебефон, ще се радвам да споделите, ако сте ползвали някой от моделите, които гледам и се чудя кой да взема. Трите модела, които гледам са:
1. Дигитален видеофон Chipolino - Поларис - 3.2 инча екран, в момента е 149лв в озон
2. Видео бебефон Chipolino - Атлас, 4.3 LCD екран - 186лв в озон
3. Видео бебефон Mappy VBM-8700 - 110лв в емаг - направи ми впечатление, че има много позитивни отзиви и висок рейтинг, за тези пари и аз се чудя дали да поръчам тази или някоя от другите две на чиполино.
Бебка още си спи покрай мен и не я оставям сама в друга стая, но съвсем скоро ще дойде и този момент. Ще се радвам да споделите вашия опит с камерите, като на този етап моят бюджет е 100-200лв

# 200
  • София, България
Чиполиното и Мапи са еднакви просто брандирани различно. Ние сме с такъв и съм много доволна. Върши прекрасна работа за цената си Simple Smile

Keksche, минахме, да. За щастие всичко е наред! Здраво сърце, просто незатворена дупчица от там, където е влизала кръвта преди да се роди.  Би трябвало да се затвори до 6-7 месеца и ще отидем пак да видим.
Препоръчвам д-р Румен Маринов на всички, ако някой някога има нужда. Уникален човек!

# 201
Много се радвам , че всичко е наред 🫶

# 202
  • Сливен
В другата тема Подготовка за малкият човек , точно модела на Чиполино похвалих преди дни.Добре че беше точно тази тема, че да се "подготвим за малкият човек" и ние,с нужните неща. 😁

# 203
  • София
Лейди роуз много се радвам че се подобрява Криско и скоро да сте си вкъщи! Много тегаво е в болница особено с пневмония. Пазете го много в следващия месец, никакви срещи с външни хора че пада много имунитета след пневмония.

Фъстъче страхотни новини!

# 204
Тези от вас които дават Омнибиотик Панда, по една саше ли давате? В аптеката ми казаха по половин а на кутията пише по едно.

# 205
  • София, България
По едно цяло давам.

# 206
И аз давам по 1 цяло саше.

# 207
Ние сме с този и сме изключително доволни. Отчита и температура.
За пандата давам по едно саше всяка сутрин като изчаквам 10 мин да се активира.

# 208
Ние сме с този и сме изключително доволни. Отчита и температура.
За пандата давам по едно саше всяка сутрин като изчаквам 10 мин да се активира.
   И ние сме със същия, страхотен е! Нощното виждане е перфектно и долавя и най-малкия шум.

# 209
Панда давах 4 дни, но й възвърна коликите и започна да се изхожда по- рядко. Четох за подобни признаци при някои бебчета (все пак е с оризово нишесте) и веднага го спрях - още на следващия ден нещата се оправиха! Иначе аз го пих през бременността и нямам забележки, така че всичко е индивидуално.
За бебефон имаме angelcare със сензор за дишане (закупен от немския амазон), но за сега не го използваме- спи до мен (закупихме допълнително next to me), а и като я взема да я кърмя , това почва да пищи след 20 секунди. Та ще видим как ще го измислим… през деня сме скачени съдове. Иначе според мен е много добро- най- вероятно ще влезне в употреба по- късно!

Общи условия

Активация на акаунт