Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 064
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
И ние купихме този със сензора за дишане, използвали сме го точно два пъти, защото няколко пъти ни изкарваше акъла, когато бебето беше в съседната стая. След 20 секунди ако не отчете дишане започва едно яко пищене, отиваш и детето си е съвсем добре и си диша.Случвало се и докато спим да започне да пищи и си беше голям стрес. В един момент ми идваше да го метна през балкона… ММ го беше вързал към матрачето за да не може да го мести и пак пищеше. За angelcare нямам идея как е, но този на Томи е най-грешно похарчените 300 лв. 😂

# 211
Виждам, че темата за бебефоните вълнува много мамчета... Ние решихме да пробваме нещо бюджетно и Да ви кажа честно съм супер доволна от тази супер бюджетна камера, ползваме я със стар, непотребни телефон или на таблета  
Има сензор за движение, патрулиране из стаята и тъй като сме с котка, отчита и нейното присъствие в стаята! Нощното виждане е 6 точки... Дори не очаквах да ми хареса толкова за под 100лв

# 212
И ние сме с такава камера, но на Xiaomi. Взехме я преди време, за да наблюдаваме кучетата като ги оставаме сами вкъщи. Сега я използваме за бебка. Вързана е към таблет и така си я наблюдаваме като сме в хола, а тя спинка в спалнята. Управляваме я през приложение, има си звук, нощно виждане, върти се на 360 градуса. При движение може да се активира и запис на видео. За 89 лв. сме я купували. Blush

# 213
И ние сме с такава камера, вързана е за 3 телефона, един таблет и АЛЕКСА . Много съм доволна .

# 214
Мами аз минавам да си кажа мъката само, че около мен май никой не ме разбира... Малкия е с рефлукс и забелязвам че той самия пие пом ф00.алки количества мляко но на час и половина или два. Понякога и на половин час търси да си довърши с яденето. Това май работи зъщото помалко повърща така. Вечерно време след къпане самия търси да яде повече и става нощем само един път за да испие 30-40мл. Това изглежда добре функционира зъщото добре си наддава, даже има и едни слатки бузки като бръмбарче е 🥰

Онзи  ден бяхме на рожденден и като ме почнаха всички: колко е дебело Мале буцко слатко. Още па и сестра ми ти винаги си със шишета в ръка виж го бебето. Че той е на 8 седмици и тежи 4300 не разбирам какво е в повече? Роди се 2870 и след седмица спаднала 2300гр. Педито казва чевсичко си е на ред...

# 215
Здравейте, всключвам се да споделя, че също е с шум в сърцето, всички доктори казват само че ще се проследява. Също така на рутинните изследвания желязото излезе ниско, и от тогава му даваме.

# 216
  • София, България
Summer, 4300 си е екстра бебе. Какво искат? Ми да, някои бебета са с гънки, с бутчета, изглеждат пухкави. Ако педиатъра не казва нищо и бебето си наддава равномерно, тези коментари си ги пускай покрай ушите. А иначе то понякога звучи обидно, но да кажеш че едно бебе е пухкаво, може да не е с лошо, ами просто начин на изразяване. Simple Smile не приемай всичко навътре, ще чуваме още мнооого неуместни коментари.
 По повод яденето, ако така му е по-леко храненето, ами продължавай си така. Ти си познаваш бебето. Стига да докарваш горе долу добри милилитри на ден и да си качва добре, това че се храни начесто ще бъде само и единствено твой проблем, който пък ще оправиш впоследствие като спре да връща Simple Smile

А с какво мляко е? 

Usergirl, значи и при вас е като при нас. Колко му е хемоглобина?

# 217
Момичета, тези, които дават Панда - как успявате да го разтворите в АМ? Пробвала съм първо да го разтворя във водата и после да добавя АМ, във вече приготвено АМ, друсам го интензивно, пробвах в различни шишета и няма - винаги се утаява една част неразтворена или по стената на шишето, или в силиконовата част на биберона. Вече се чудя дали има смисъл да продължавам с него, ако не се усвоява половината доза сигурно…пренебрегвам дори и цената му.
За Tapo камерата - и ние сме с нея и сме много доволни, освен всичко изброено, предимство е и че не е свързана с обхват, мъжът ми докато е на работа също може да види какво става с бебето от телефона си. Имаме и други Тapo дивайси - термометър и влагомер, сензори за прозорци, смарт контакт - с него настройваме ел. каната да се включи в определени часове , така че да има навреме преварена и изстинала до определени градуси вода за АМ.

# 218
Фъстъче радвам се че всичко е на ред при вас. Права си не трябва да си ги приемам нещата много навътре, обаче не са приятни тези коментари как аз постоянно съм му слагала шишето в уста.  
Иначе на смесено хранене е. Винаги първо кърмя колкото има мляко (понякога гърдите са ми пълни, но почесто едвам излиза нещо) и след това ако е още гладен давам и АМ Нестле Беба.

РРРРР аз имам същия проблем със антирефлуксното мляко на Нестле Беба. Опитах няколко пъти не успя да се разтвори хубаво и се отказах, давам му обикновеното АМ.

# 219
Виждам, че темата за бебефоните вълнува много мамчета... Ние решихме да пробваме нещо бюджетно и Да ви кажа честно съм супер доволна от тази супер бюджетна камера, ползваме я със стар, непотребни телефон или на таблета  
Има сензор за движение, патрулиране из стаята и тъй като сме с котка, отчита и нейното присъствие в стаята! Нощното виждане е 6 точки... Дори не очаквах да ми хареса толкова за под 100лв
Ние сме със същата камера и приложение на таблет и телефон.
В началото имахме включени всички нотификации - за движение, за друг човек, за плач... След седмица изключихме всички и оставихме само за плач. Просто няма смисъл за всяко завъртане на бебето да получаваш нотификации. Да не говорим, че за жалост не живеем в дворец и когато бебето е в друга стая и се разплаче, ние я чуваме.
Планирахме да я сложим в самостоятелна стая още в началото, но понеже беше много мъничка, решихме първите месеци да е при нас в спалнята. Сега края на февруари ще я местим вече и също ще оставя само нотификация за рев и то за през нощта. Личното ми мнение е, че тези джаджи повишават нивото на тревожност и човек подскача за няма нищо, както се казва, защото бебетата си ръмжат, мрънкат и тн

# 220
  • София, България
РРРРРРР, вода, АМ и Панда. Конкретно когато разтварям с Панда , бъркам с лъжичка, оставям 10 минути и пак разбърквам с лъжичка.
Нищо не друсам! така правите балончета в млякото. Разтваряйте го с въртеливи движения по плота. Wink

# 221
Да, под друсам имам предвид че въртя интензивно с кръгови движения, не джуркам нагоре-надолу. Обяснението ми е, че той пие бавно, за 15 тина мин си изпива шишето и през това време се утаява. Аз като пия омнибиотик в чаша съм забелязала, че непрекъснато трябва да разбърквам, ако го оставя се утаява на дъното.

# 222
Здравейте дами, надявам се всички сте добре.

Ние сме с този бейбифон, доволни сме, но не мисля, че е най-оптималният вариант. Беше ни подарен и не съм правила проучване за алтернативи.

Иначе всеки един наш ден все още е различен… някои дни спи добре през деня, други изобщо не мигва. Беше започнала да прави 6-7 часа пауза понякога вечер за хранене и аз бях на седмото небе.
Онзи ден бяхме на педиатър (в Лондон) и мога да ви споделя какво ни каза тя. Тези 6-7 часови паузи, за които аз бях толкова щастлива се оказаха недопустими 😅 Моето бебче е на 8 седмици, 4.600кг, роди се нормални кг и все пак все още трябвало да се хранят на макс 5 часа. След като стане 5кг ще видим дали да не отпадне едно хранене.
Опитвах се да кърмя, но от комбинирано хранене вече стана повече на формула и давам да суче, но явно ми намалява кърмата. Преди няколко дни ми дойде и първият цикъл, което може би също оказва влияние ?
Каза ни че във формулата вече има добавено витамин Д съответно не трябва да даваме допълнително капки.
Моята бебка не ака с дни. Много се притеснявах, но тя ни каза че до 5 дни било ок. Посъветва ни да и даваме малко вода и да правим масажи на коремчето. Не виждам особено промяна, а я виждам, че се мъчи 🙁 Някои друг да е така? Какво ви помага на вас?

# 223
Моето момиче в момента е на Био Баланс бейби капки, смятах като свърши да започна с Пандата, но от вчера насам имам съмнение, че точно пробиотика и дразни на стомахчето, та съм решила няколко дни да не давам да видя какво ще стане. Отделно аз пазя безмлечна диета ( по препоръка на педиатърката понеже кърмя). Не мога все още да преценя дали тя дава резултат, но леко взе ми писва броенето и следенето на това какво да ям и какво не, та ще видим колко още ще издържа. Колкото до спането и при нас е различно, онзи ден например изкара едни почти 12 часа без да спи.

# 224
Purple_Peanut  Хемоглобина беше 79. Допълнително пускахме изследване някакви ретикулоцити като допълнителен индикатор или нещо подобно (по препоръка на педиатъра).  Ще отбележа, че по това време приемаше уелбейби (витамини и минерали).
Не за пръв път му излиза нисък хемоглобина. Докато беше в неонатологията на 2 пъти имаше ниски резултати, това беше от недоносеността. В крайна сметка сега давам Малтофер.

Общи условия

Активация на акаунт