Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 064
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София, България
РРРРРРР пробвай докато се храни да разклащаш от време на време. Не съм забелязала да се утаява при мен след изчакването 10 мин и разбъркване.

Usergirl, същото и при нас. Само че хемоглобинът е 95. Също пускахме ретикулоцити, които според тях са леко ниски, но в норма, което каза, че е добре.
Днес чакам да се консултира с главната завеждаща отделението дали ще му поставяме подкожни инжекции с желязо. За сега от четвъртък е на Малтофер капки два пъти в деня по 5 капки. А знаеш ли с колко хемоглобин е бил след раждането? Тогава нещо казаха ли ти? Много ме е яд, че нищо не са ми казали от неонатологията да започнем по-рано прием на желязо. Вместо да ми побеляват косите сега, месец+ по-късно.

# 226
Момичета, как установихте, че бебето е с ниско желязо и хемоглобин? Педиатърът ли ви обърна внимание?
По време на бременността бях с мнооого нисък хемоглобин - около 80 и ми вливаха няколко банки, та се чудя дали и малката не е с такъв?

# 227
Здравейте! По принцип не исках да пиша, даже от скоро се реших да си направя регистрация във форума.. Термина ми беше за декември, но родих ноември, момче.
Минавам да споделя с вас нещо интересно за коликите.
Храня детето с АМ.
В началото давах пробиотик и вечер преди лягане Еспумизан Л..с времето забелязах, че непосредствено след приема на тези неща, коликите на детето ставаха страшно силни, дереше се с часове (а от еспумизана повръщаше слуз винаги) ... един ден просто реших, че повече нищо няма да дам и след два дни нещата се оправиха.
В разговор с педиатър, обсъждайки запека, споменахме и коликите, също така и че съм давала Линекс бебе..Та педиатъра ми обясни, че формулите са обогатени с про и пребиотици и давайки допълнително, явно съм претоварила стомаха на детето и за това нещата са били толкова зле.
По-опитните майки(и някои педиатри) казват, че лек за колики няма, майките даваме какво ли не и си внушаваме, че с натрупване ще се оправят нещата и...хоп
.те минали 4 месеца и коликите сами изчезнали😃
Та вече не давам нищо, дори вит Д не съм давала, тъй като във формулата има достатъчно (а и малкия е със затворена една фунтанела, а другата е пред затваряне).

Режим нямаме, само на хранене. То бебето е твърде малко за режими. Всички консултанти за детски сън, казват че режимите започват след третия месец.. Понякога спи нощно време, понякога просто спи "шумно"(active sleep мисля, че се казваше).. понякога не му се спи.. Както се казва - всеки ден е ново 20 😃 Нощно хранене няма, яде последно в 23ч и после не по-рано от 5:30-6ч.

редакция:
и ние сме с камера Tapo, много сме доволни, таткото може да вижда детето и когато е на работа, звукът и качеството на картината са добри, известията сме ги спряли, че са много досадни 😃

# 228
Purple_Peanut в моя случай  "след раждането" е 50 дни в неонатологията. Там имаше нисък хемоглобин няколко пъти, за което ме уведомяваха като звънях по телефона за информация. Също така в епикризите ги пише резултатите от изследванията през времето прекарано там. В последната епикриза има различни препоръки и едната е за пускане на ПКК и няколко неща за желязото, на термин и после на 2-4,6 месечна възраст - да се следят. На изписването всички препоръки по епикризата бяха обсъдени.
На вас не ви ли дадоха подобни насоки?

# 229
Мами аз минавам да си кажа мъката само, че около мен май никой не ме разбира... Малкия е с рефлукс и забелязвам че той самия пие пом ф00.алки количества мляко но на час и половина или два. Понякога и на половин час търси да си довърши с яденето. Това май работи зъщото помалко повърща така. Вечерно време след къпане самия търси да яде повече и става нощем само един път за да испие 30-40мл. Това изглежда добре функционира зъщото добре си наддава, даже има и едни слатки бузки като бръмбарче е 🥰

Онзи  ден бяхме на рожденден и като ме почнаха всички: колко е дебело Мале буцко слатко. Още па и сестра ми ти винаги си със шишета в ръка виж го бебето. Че той е на 8 седмици и тежи 4300 не разбирам какво е в повече? Роди се 2870 и след седмица спаднала 2300гр. Педито казва чевсичко си е на ред...

Моят е на 7 седмици 5500 Simple Smile

# 230
  • София
Момичета, как установихте, че бебето е с ниско желязо и хемоглобин? Педиатърът ли ви обърна внимание?
По време на бременността бях с мнооого нисък хемоглобин - около 80 и ми вливаха няколко банки, та се чудя дали и малката не е с такъв?

Виж в епикризата, пише го и при раждането и при изписването. Неонтолозите там изрично ми подчертаха че е с хубав хемоглобин, ама аз бях с висок при постъпване и изписването

# 231
Нас когато ни приеха със задавянето хемоглобина ѝ беше 150 и по това прецениха , че бебето най-вероятно не е останало без кислород . До тогава не знаех колко е важен и че снабдява органите с кислород  ( не знам правилно ли се изразих ). 
Summer това млякото против повръщане се разтваря по трудно . Аз докато нацеля , защото все ставаха едни буци вътре и има едни частици , които ми запушват дупката , смених няколко шишета , защото мислех , че проблема е в шишето . Та в крайна сметка се прави с по топла вода и се изчаква около 5 мин преди да го дадеш на бебето . Пробвай така , ако много ти повръща бебенцето . Ние се родихме с това мляко .
Вече два дена сме навън без да ме интересува колко е студено , защото малката ме побърка . Цели нощи и дни мрънка , реве , иска да яде през час и половина , на сутринта съм супер изнервена , защото цяла нощ не съм спала , изкарвам си го на мъжа ми , карам му се че тропа и ми събужда бебето , абе пълен цирк . В количката и е приятно и спи . Днес звъннах на една друга мама да седним на пейките с бебетата ( нейното е на 8 месеца ) и тя ми вика , че е много студено и нямало да излизат , било 2 градуса и как така съм излезнала с толко малко бебе 🙄 като се прибрахме си беше много топличка .

# 232
Моят син, тъй като е недоносен, вече е повече от 2 месеца на 4 капки малтофер  на ден от изписването си. Но при него е нормално да има анемия, защото е недоносен. Изписаха го с хемоглобин 103 при долна референтна граница 103 за възрастта му. Сега е с хемоглобин 108 при граници 96-130 и продължаваме с тази доза малтофер по преценка на личния му лекар не го вдигнахме, защото е изцяло на АМ, а там има също желязо. При прием на малтофер може да има промяна в изхождането като цвят и консистенция, което е нормално. Това да не ви плаши.

# 233
  • София, България
Думите преди да ни изпишат (отново казвам даже ден по-рано) бяха “изследванията са му добре, изписваме ви”. И на прегледа месец по-късно “той е бил с критично нисък хемоглобин и при изписването” Joy не като цяло добре, че беше тази лекарка да го забележи.
Тя видя бледата кожа и предложи да пуснем изследвания ПКК, желязо и ретикулоцити.

В крайна сметка да ви кажа, че днес след консултацията със завеждащата неонатологията казаха, че препоръчват да му инжектират еритропоетин (препарат за увеличаване производството на червени кръвни телца в костния мозък). Било го поставяли на недоносени бебета.
Тамън се консултирах с хематолог и той каза, че е на същото мнение за препарата и че е добро предложение. Та май това ще правим другата седмица.

# 234
Момичета включвам се с един въпрос. От известно време забелязвам, че около час и половина, два след като е яла малката връща храна докато спи. Няма повръщане а просто я чувам като е тихо как се си я преглъща пак и понякога съвсем малко изтича отстрани на устата, явно и създава и лек дискомфорт, защото точно в този момент започва и да шава. Сина ми повръщаше след всяко ядене и то на фонтан и знам, че е нормално бебета да повръщат, тук по- скоро ми е странно, че  се случва толкова дълго време след като е яла. Ще го обсъдя и с педиатърката другата седмица, но ми е интересно при вас случва ли се?

# 235
Момичета включвам се с един въпрос. От известно време забелязвам, че около час и половина, два след като е яла малката връща храна докато спи. Няма повръщане а просто я чувам като е тихо как се си я преглъща пак и понякога съвсем малко изтича отстрани на устата, явно и създава и лек дискомфорт, защото точно в този момент започва и да шава. Сина ми повръщаше след всяко ядене и то на фонтан и знам, че е нормално бебета да повръщат, тук по- скоро ми е странно, че  се случва толкова дълго време след като е яла. Ще го обсъдя и с педиатърката другата седмица, но ми е интересно при вас случва ли се?

При нас се е случвало няколко пъти- връща малко, но час след хранене… мен ме притеснява, че когато я оригвам винаги покашля- не знам дали е нормално…

# 236

При нас се е случвало няколко пъти- връща малко, но час след хранене… мен ме притеснява, че когато я оригвам винаги покашля- не знам дали е нормално…
Това с покашлянето и при нас се случва чат пат, явно като оригат връщат и по малко храна, която ги дразни. Поне така си го обяснявам.

# 237
  • София, България
Някъде толкова време след ядене при нашият почват коликите, та предполагам има нещо общо с храносмилателната система Simple Smile това връщане ни се е случвало неведнъж, понякога и хълцане, ама не обръщам внимание. Кофти е само ако се случи през нощта, че се разсънва Grinning

# 238
  • София
Вивиан това звучи като тих рефлукс, и при моето има подобно нещо. Баткото подобно повръщаше на фонтан, а тук не е това , а връща в устата

# 239
Момичета случайно се засякох с педиатърката ни на улицата и изговорихме това връщане, та тя каза чист рефлукс. Не било задължително да е веднага след ядене, често се случвало и часове след това да се върне храната. Посъветва ме да повдигна матрака леко( което не знам колко работа ще свърши понеже и като е кошчето в колата пак се случва да върне а там е повдигната уж).

Общи условия

Активация на акаунт