Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 061
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мамчета . Болничния ми е до 22 януари , днес трябваше да го подновя , но забравих . Дали ще могат утре да ми го пуснат и ще стане ли някакво прекъсване ? Със задна дата дали ще може ?

# 241
Здравейте мамчета . Болничния ми е до 22 януари , днес трябваше да го подновя , но забравих . Дали ще могат утре да ми го пуснат и ще стане ли някакво прекъсване ? Със задна дата дали ще може ?

Да, няма проблем. Моят се издаде с 4-5 дни по-късно заради празниците, дори беше объркан 3 пъти и се забави с още ден и нямаше проблем.

# 242
И на нас педиатърката ни каза,че  чува шум в сърцето при втория удар. Записахме час при един доктор от София , който идвал в Стара Загора.  В началото на февруари ще идва , надявам се всичко да отшуми. Казват ,че масово се случвало на бебетата,  тъй като клапичката още не била затворена.. Ходихме и на ортопед там всичко е наред..работата с тая пандемия се разраства ,пазете се.  На мен още не ми е дошло, ама ходя с превръзки,  че от време на време тече някво жълтеникаво течение , което хич не мирише приятно.     ( извинявам си за подробното описание ).
Ние овладяхме като че ли коликите. От кокто увеличих млякото спи много повече и е досга по-спокоен пу пуууу да не му и уроки..😁 взе да си ака и всеки ден , най-много 1 ден да пропусне..но е вечно опикан..случва се на ден по 3 пъти да сменям дрехи, особено вечер..ония ден сефте го изкарах навън за 30 минути и мисля,че му хареса..общо взето това е от нас ..
Лейди ,как са нещата при вас ? Надявам се,всичко вече да е много по - добре!  🙂

# 243
  • София, България
И моят болничен беше издаден със закъснение от 5 дни Simple Smile няма проблем.

Нашият батко е с грип А, бебето и то върви към разболяване май. Оказа се, че съм абсолютно неподготвена за болно бебе и не знам изобщо нито как да меря температура, нито какво да правя. С големия преди години дори не съм се сещала да му премеря температурата, че да знам. 
И всъщност на челото безконтактния при бебето мери някакви супер високи стойности над 38. Дали от движенията, дали от напъването или от яденето все се загрява там. Педиатърката ме “овика” по телефона, че меря на чело Joy Мерих в дупето с обикновен термометър и там нещата са по-адекватни от сорта на 37.5, което било нормално. Каза при нужда над 38 да ходим в Токуда (пък аз така да го ненавиждам този педиатричен кабинет в Токуда….) Animal See No Evil

Ивайло редовно си върши голямата работа по 2 пъти на ден, но колики си има. В някои дни доста силни.

# 244
Имаме дистанционен термометър на Микролайф и първия път като й мерихме температурата, показа над 38 и светна в червено. После решихме да прочетем упътването и разбрах, че първо не трябва да се мери веднага след ядене, второ, че термометърът прихваща и странични източници на топлина - тоест не трябва да я държа, а да лежи самостоятелно.

# 245
Purple , отделяш ли ги в отделни стаи , като усетиш че баткото се разболява или като вече е болен ?
Някоя има ли от вас бебето да е с твърди изпражнения ? Чудя се дали е проблем , вече пак от 4-5 дена са и твърди и дали трябва да го изкоментирам с педиатърката ?

# 246
  • София
Да, няма проблем със задна дата да е издаден.

Ох и при нас баткото беше болен, ама с ковид, та ги държах 5 дни в отделни стаи... Ама то не живеем в палат че да не се засичат. Мен ми се запуши носа пак, но уж съм отрицателна. Не знам дали изобщо ще бием ваксини понеделник.

Аз минах през АГ, напълно възстановена съм но имам забрана за тренировки за 6 месеца понеже е второ секцио. Не че се бях юрнала де.

Опитвам се и да спря кърмата , ама в безуспешно за момента, или ще се предам в един момент за хапчета или ще успея... Просто ме изтощи това цедене.

Елфейс не е писала отдавна, как сте?

# 247
Маце, супер, че вече си възстановена. Аз съм утре на преглед - трябваше миналата, но ми го отмениха заради някакъв ангажимент при тях. Надявам се да ми дадат зелена светлина за тренировки официлно, макар че аз направих няколко лекички вече.

# 248
  • София, България
Like Smoke , и нашият е на Микролайф и съм много доволна от него по принцип, сега при баткото веднага му хващаше и много точно. И да, тези неща уж ги знам. То за това пише да се отнема малко от показаната стойност. Аз даже на Иво меря показва 38.1, след буквално 30 секунди показва 37.5, малко се размърдва или напъва от коликите и пак скача на 37.9. Та сега меря само в дупето с обикновен. Отделно и в стаята на Иво е доста топло, 24-25 градуса. Та съвсем вдига резултата.

Да, разделихме ги ние, но то според мен беше късно вече. Баткото си беше болен примерно 1 ден преди да направим теста, а и е заразен още поне 24 часа преди първия симптом, та….
Иначе все още са разделени, ама аз ходя и при двамата. Simple Smile

# 249
Те са заразни още преди симптомите , но като започнат да кихат и кашлят разпръскват повече бацили , затова казвам . Ние вече 2 пъти бяхме болни и нея не я хвана . Аз бях със маска 24 часа , а баткото в друга стая и така . Чакай да чукна на дърво , че никога не е късно . Нямаше проблем с болничния , днеска си го взех . 😊

# 250
Маце, аз също се цедях и давах колкото имам  и останалите хранения на АМ, но след като получи един обрив със съмнение за алергия към АМ, спрях да давам и кърма, защото бях консумирала млечни. И започнах да цедя първо само 2 пъти на ден, после веднъж на ден и постепенно спря, може и стресът да е помогнал.
Много ме е страх и мен с този грип сега, мъжът ми ходи в офис все пак на работа, при малки деца протичал по-тежко, не знам как е при толкова малки бебета, ако се разболеят Grin

# 251
  • София
При нас той е изцяло на кърма, до преди няколко дни замразявах даже, че имам излишък, та спирането за съжаление не е толкова лесно, тъй като количеството е много. Опитвам се с тинктура мента да намаля количеството , както и с разреждане на броя цедения , ама става бавно.

# 252
  • София
Здравейте и от мен, бебо значително се подобрява с всеки изминал ден и в петък ще ни изписват! Вече сатурацията му самостоятелно е 99, като максималната, която рядко някой има е 100. Надявам се да няма дълготрайни последствия от тая пневмония, макар че ми казаха че е мн по - податлив на инфекции на белия дроб в близките няколко месеца.
Днес се усмихна даже няколко пъти и пак е розовичък на цвят Simple Smile
Относно детските вируси, най-опасен в момента е бронхиолитът, който е вкарал повечето деца в спешното отделение по педиатрия на Пирогов. За 3 дни се развива бронхопневмония при толкова малки бебета. За жалост ние имаме вече горчивия опит. Затова само мога да ви кажа, при най-малките кихавици, хрема или кашлица на вашите бебета, водете ги веднага на лекар. И да им направят тест за вируса, не веднага да ги лекуват за грип с Тамифлу. Защото за жалост има и такива погрешно лекувани бебета, накрая пак попаднали с пневмония в отделението.
Аз въпреки огромния стрес, възобновяеането на цикъла и 5 дни без цедене, днес опитах пак и най-неочаквано пак успях да изцедя макар и малко количество. Хвърлих я, защото е била застояла в гърдите, но ако утре пак успея, ще му дам за имунитет преди АМ, тъй като с 30 мл, естествено не може да се нахрани.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 22:41 от ЛейдиРоуз

# 253
Лейди много се радвам че нещата се подобряват. Дано тези дни останат зад вас и оттук нататак само щастливи мигове 🤗

# 254
При нас той е изцяло на кърма, до преди няколко дни замразявах даже, че имам излишък, та спирането за съжаление не е толкова лесно, тъй като количеството е много. Опитвам се с тинктура мента да намаля количеството , както и с разреждане на броя цедения , ама става бавно.
Чувала съм, че чай от салвия /градински чай се води/, по-високи дози витамин Б и също прахчета судофед помагат за намаляването на лактацията.

Лейди, страхотни новини - браво на малкия герой! Дано това да бъд последното предизвикателство и оттук нататък само хубави емоции и никакъв стрес Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт