Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 34 447
  • 708
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, поради височината на 9та серия на AEG за съжаление трябва да се откажем от комбото с термопомпа. Все още се чудим дали да си вземем 8ма или 7ма серия на AEG или са се насочим към друга марка. Моля за предложения за модели или как да вкараме пералня 87 см в дупка за 85 см.
Къде искате да я вкарате? Под плот ли е това?
Имахме такава дилема с една миялна, ММ и махна горния капак и се намести под мивката.
Не знам къде ви е дупката и какви са ви приоритетите ...

# 331
Здравейте, поради височината на 9та серия на AEG за съжаление трябва да се откажем от комбото с термопомпа. Все още се чудим дали да си вземем 8ма или 7ма серия на AEG или са се насочим към друга марка. Моля за предложения за модели или как да вкараме пералня 87 см в дупка за 85 см.
С уред за вграждане дали няма да се получи?
Моята е на Neff, ползвам я доста интензивно 4 години и не мога да се оплача засега.

# 332
Моят шкаф с плот беше на височина 86 см 😂. , но пък има монтирани скрити, регулиращи се на височина пвц-крака. Просто повдигнахме шкафа и пъхнахме пералнята в дупката.
Горният капак не се маха на нито един от моделите с термопомпа.

# 333
За съжаление нашите шкафове не са такива, мислехме варианта да махнем горния капак, но при тези модели не може. Затова сега търсим модел без термопомпа, не знам дали да заложа на AEG,но 8ма серия или да се насочим към друга марка. Моля за предложения, че вече съм в 8ми месец и много скоро ще ми е силно необходима.
Моят шкаф с плот беше на височина 86 см 😂. , но пък има монтирани скрити, регулиращи се на височина пвц-крака. Просто повдигнахме шкафа и пъхнахме пералнята в дупката.

# 334
За съжаление нашите шкафове не са такива, мислехме варианта да махнем горния капак, но при тези модели не може. Затова сега търсим модел без термопомпа, не знам дали да заложа на AEG,но 8ма серия или да се насочим към друга марка. Моля за предложения, че вече съм в 8ми месец и много скоро ще ми е силно необходима.
Щях да ти постна монтажната схема на моята комбинирана (за пълно вграждане е и се събра под плота), но видях на страницата, че вече не се предлага.
Виж  първите две в Техномикс - комби, за вграждане, определено трябва да се съберат: 
https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/peralni-vgrazhdane/s … 7JORoCoOsQAvD_BwE

# 335
За вграждане ще влезе, но са с по-малък капацитет за зареждане. Стандартна пералня влиза там, сега сме с такава проблема е че комбото с термопомпа е с 2 см по-високо от тях. Не знам каква е разликата между 7ма и 8ма серия, тъй като 7ма я намирам по-скъпа от 8ма серия и се чудя кое е по-добре. Или въобще друга марка да търся.

Щях да ти постна монтажната схема на моята комбинирана (за пълно вграждане е и се събра под плота), но видях на страницата, че вече не се предлага.
Виж  първите две в Техномикс - комби, за вграждане, определено трябва да се съберат: 
https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/peralni-vgrazhdane/s … 7JORoCoOsQAvD_BwE

# 336
На мен капацитетът на зареждане не ми пречи, защото за сушилня и без това не е желателно да се ползва целият (освен това той поначало е по-малък от капацитета пералнята), а и прането обикновено се сортира на множество групи и така или иначе от никоя не се събира за 2-3 дни количество за пълен капацитет. Аз пера около 7 перални на седмица (всеки ден по една или през ден по две), зимата и по-често и капацитетът ми стига при начина на сортиране, даже нямам нужда от по-голям. Разбира се, най-удобно е отделни уреди с капацитет по 8-9 кг, но и аз нямам място в апартамента, затова съм се и спряла на комби - все някакъв компромис ще трябва да се направи. В селската къща са отделни, но там има място, а то си е фактор - понякога незаобиколим. Въпреки това, и селската сушилня не я пълня до максималния капацитет, защото при сортиране дрехите се разпределят на сравнително малки групи, с изключение на спалното бельо, което е по-обемно, ако е от две спални. 

# 337

Заложете на тази и не се набутвайте с излишни пари щом няма да е с термопомпа (АЕГ е собственост на Електролукс):
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … EW7W361S/p/688373

# 338
Кратката програма 3кг/3ч се оказа само за ниски температури
Но пък тази за памук открих, че има различни времена, 1-3.5 ч, та пуснах чаршафи на нея за час
Сега да видим дали 90 мин сушене ще са достатъчни

# 339
Но пък тази за памук открих, че има различни времена, 1-3.5 ч, та пуснах чаршафи на нея за час
А защо пускаш да суши за време? Тя си има сензори като нормална сушилня.

# 340
Здравейте, моля за препоръки за добър бюджетен вариант на комбинирани пералня и сушилня. Търси се нещо в среден клас.

# 341
Бюджетен вариант и среден клас не са съвместими. Средният клас уред се върти някъде в диапазона 1300-1500лв.
Казвате какъв е бюджетът и това е достатъчно.

# 342
А защо пускаш да суши за време? Тя си има сензори като нормална сушилня.

Щото пробвам различните програми
А и от опита ми досега с различни модели само сушене на време ставаше
Но тук ще пробвам всеки вариант

После пусках кърпи на автоматичното сушене, на най-ниска степен
Останаха влажни

Сега всекидневни дрехи се въртят на втората степен

# 343
На мен почти всичко ми се изсушава добре на втората степен. На първата сухи излизат примерно ако съм пуснала само гащи и чорапи или някакви много тънки неща. За Бош става дума. Иначе си ползвам програмите по предназначение, не суша на време.

# 344
Тук няма първа, втора и тн. степени. Има сухи за гладене демек ги оставя леко влажни, след това сухи за прибиране в гардероб и екстра сухи. Уредът има сензори, които определят  по индиректен път колко е влажно прането. Индиректен, защото меря ел.проводимостта на “ въздуха” в барабана. Колкото по-влажен, толкова по- проводящ.
Това правят и самостоятелните сушилни.
Когато, обаче, се пусне сушене за определено време, се елиминира сензорът и тя суши колкото сте ѝ казали независимо от това дали прането ще остане мокро или сухо.

Бошът, за който говорите има различен  принцип на работа от Електролуксът с термопомпа. Неговият принцип на работа обясних.

Общи условия

Активация на акаунт