Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 14 881
  • 431
  •   2
Отговори
# 345
Здравейте, отново.

Писах преди време с молба да ме насочите към комбинирано моделче. Включвам се за да благодаря на всички, които отделят време пишейки полезна информация.

Да споделя и аз за следващите, които ще четат тук Simple Smile

Преди около месец си взехме Пералня със Сушилня AEG LWR98165XE. Купихме я както я търсех - на изплащане с 0% лихва от Техмарт за 2500лв. (някакво промо уж)

Ами... влюбена съм в тази машинка, дано да ми е здравичка Hug

Свързва се лесно с приложението за телефона, там може да си направиш каквито искаш програми за пране и/или сушене. Примерно вместо всеки път да цъкаш програма памук с настройка 50 градуса / 600 оборота, си го запаметяваш там. И всякакви такива. Аз лично не ползвам приложението, но който е фен си е удобство.

3 кг/3 часа е супер удобно нещо. Хвърляш дрехите вътре, въртиш копчето и забравяш.

Настройваш си пране + сушене последователно и я оставя за през нощта. Мисля че около 5 кг съм сушила до сега без проблем.

За мачкането на дрехите, ако някой се чуди - мачкат се повече от високите обороти на центрофугата (ако ги оставите високи) отколкото от сушилнята. Барабанът наистина е голям и за мен всичко е топ.

Има си пауза за добавяне на забравени дрехи или да смените някои настройки.

Пробвах функция пара на едни олекотени завивки. Бива, около половин час е, не е нещо уау, но с една кърпичка с омекотител за сушилня и замирисаха на свежо Simple Smile

За феновете на "кратката" програма - почти всички програми за пране могат да се намалят с бутон за съкращаване на времето. За малко пране си е страхотна функция.

За шума не мога да кажа - за мен е нормално шумна, но моята старата беше доста дъртичка и съм свикнала даже да се разхожда у дома. Simple Smile Има настройка за ниски нива на шума - не съм пробвала как е.

Надявам се да съм успяла да я регистрирам в сайта на АЕГ за 5г гаранция - нещо много елементарно ми се стори...

Единствено някак не ми се връзва този капацитет от 10кг пране. Сигурно е възможно, но три комплекта спално бельо ги отчита като 4кг. Как ще набутам още 6кг вътре нямам идея. Както и да е, не ми е проблем, само отбелязвам. 

Повечето търсещи сигурно знаят, но този модел е мега-гига тежък. Удря 100кг с опаковките сигурно. Да се има предвид ако си го поръчвате с куриер.

Успех с избора на всички! Flowers Sunflower

# 346
Килограми и обем на барабана са различни неща. Килограмите важат за тежки дрехи с малък обем.
Разбирам, че ти е удобно да переш на ниски обороти за да не се мачкат дрехите като ги пускаш на двоен цикъл (пране + сушене), но това товари сушилнята ненужно. Аз си пера всичко на 1600 (нищо не ми се е развалило), после оправям и изтръсквам и тогава суша.

# 347
Не съм уточнила, че не ползвам сушилнята постоянно - сега лятото си суша навън и ми е ок на 800 оборота за дрехи за простир. Съгласна съм, че ако ще има цикъл сушене е добре оборотите на центрофугата да са високи. 

# 348
Пробвах днес автоматично сушене, на втора степен - кърпи малки и големи
Даде 3.5ч, но беше готово след 3ч
Само една дебела ленена кърпа бе леко влажна на места, всичко друго беше идеално сухо и меко

Утре ще пробвам спортни дрехи
Няма програма за ризи, май на програмата за фини тъкани ще пускам

Все още пробвам, с две думи

# 349
Здравейте, някой има ли комбинирана WDU8H543EU/03 на Bosh? Моля за помощ, коя програма ползвате за сушене? След прането ли избирате програма за сушене.

# 350
Програмите за сушене се избират според материята.
Имаш 2 варианта:
1. Пране + сушене
Ако ще правиш това, то поставяш програматора на желаната програма, избираш температура, обороти и други допълнителни опции, цъкаш бутона Wash+Dry и избираш степента на изсушаване (съветвам те да е най-ниската (с ютията) докато усетиш уреда как суши) и старт.

2. Само пране и след това само сушене
Първо си переш както при всяка пералня.
След като приключи прането, поставяш програматора на памук, ако си прала памук; на синтетика, ако си прала синтетика и т.н, избираш само DRY и степента на изсушаване и стартираш.
Всичко си е описано добре в упътването.

Аз, например, пускам доста неща, които могат да се перат заедно-тениски, суитчър, друг трикотаж. Като приключи изваждам тези, които не могат да се сушат с останалите (обикновено сутчърите, които са дебели) и суша само една част. Ако има някакви много тънки "найлонки", тях изобщо не ги суша в уреда, а ги слагам на закачалки.
Предпочитам първо пране, а после сушене.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 19:56 от petiaivanov

# 351
Много благодаря за изчерпателния отговор!!

# 352
Дами, здравейте. При мен единственият възможен вариант е най-компромисния - хем комбинирана сушилня с пералня, хем... вградена. Както можете да си представите - списъкът е невероятно малък. Единственото адекватно на нашия пазар е АЕГ и то един единствен модел, който имат. Ето този:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/built-in-washer-dryer/l7wbe68si/
Някой има ли мнения? Ако не за този модел - за други на АЕГ серия 7 с комбинирани (без термопомпа)...
Благодаря предварително.

# 353
  • Варна
Ами аз съм с комби 7ма серия без термопомпа, свободно стоящо, купено от мазагин за уреди с транспортни дефекти, с немско меню т.е. произведено за немския пазар. За година ползване не съм имала проблеми с него. Предимно пера, но и суша няколко пъти месечно разни неща. Избягвам да суша дънки, че много се смачкват, а аз не гладя. По принцип като простирам, хубаво изтръсквам във въздуха дрехите преди да ги метна на простора. Тениски с щампи също не суша, че ми се обели една по краищата. И една блуза - плетиво ми се сви, но тя беше нискокачествена и смесена с останалото пране, а не на програмата за вълна. И сутиени не суша.

# 354
Аз имам тази: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni-za-vgrazhdane … 6MqxoCxrgQAvD_BwE, но вече не се предлага, поне на нашия пазар (скоро гледах).
Ако отнякъде си намерите, я препоръчвам. Действително при тези условия избор почти няма.

# 355
Здравейте! Моля, бихте ли препоръчали комбиниран уред? Нямаме място за сушилня, а така ми се иска да я ползвам поне за чаршафи и хавлии.

# 356
9 серия AEG с термопомпа, коментирана е 10000 пъти.

# 357
9 серия AEG с термопомпа, коментирана е 10000 пъти.
Вече 10001 Simple Smile
Но наистина, дори само четенето на темата е предостатъчно за такъв абстрактно зададен въпрос.

# 358
Предвид грубите отговори си трия въпросите.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 22:49 от Daisy97

# 359
Изобщо не разпирам дали питаш или се оплакваш. Това не е модерна пералня. От години са такива пералните. Всички перални си имат сензори, които преценяват колко време да перат според количеството пране, вида на материите, температура, зададените функции.
И какво ще изпереш под един час, освен 2-3 дрехи?  Тя докато затопли водата и ратвори препарата и ги изхвърля и започва да плакне.
Експресната програма е да пуснеш една -две блузи, например, и то да ги освежиш. Тя няма да ти изпере чаршафите, кърпите и т. н. Само ще ги намокри със студена вода!
Не очаквай този голям барабан   да го напълниш и да пере под час. По-скоро 2 и половина.
Прочети си хубаво книжката с програмите и с коя програма кои функии са съвместими.
Виж коя програма за колко килограма е!
Няма стандарт и фикрирано време, ако оставиш перанята сама да си преценява. Да фиксираш времето можеш, само ако уредът има такъв бутон. Разучи си я. добре.
Тази "стандартна" програма за памук на колко градуса я пускаш, колко пране слагаш вътре?

След като изсуши ѝ пускай почистване, че всичкият мъх остава в нея.

Сега я огледах: хората са си написали "ВРЕМЕТРАЕНЕ ЦИКЪЛ ПР+СУШ:   8:50        ВРЕМЕТРАЕНЕ ЦИКЪЛ ПРАНЕ:   3:58"  -това са ориентировъчни времена за еко-програмите, които са фиксирани.

Общи условия

Активация на акаунт