“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 608
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Има толкова нюанси в човешките взаимоотношения и толкова причини, различни от любов, за да стои някой с партньора си... Ама малко житейски опит трябва да се поразберат тези неща.

Името на актрисата е ЛилИя Маравиля.

# 346
  • София
Някой питаше за линк за вчерашният епизод. Давам го ❤

https://www.nu6i-bg-net.com/вина-сезон-2-епизод-2-2024-hd_25d76617e.html

Съжалявам за много рекламите, тук е за сега единственото място където го качват.

Аз бях, благодаря много!

# 347
Елина е тип "каубойка". Дръпната, сопната, иска да се докаже, че не е момичето на Андрей Бончев, а е личност. Виното ѝ е страст, влага в нея всичко. Не я харесвам и никога не бих се сприятелил с нея, но я разбирам. И Марта я разбирам - поамериканчена българка в най-чист вид, обаче това не значи, че не е способна на чувства към мъжа си. Просто там повече са способни да лицемерничат и да се целуват с враговете си (за ситуацията с Елина). Дори Зоя я разбирам - има доста такива български майки. Макар че това - да се месят в личния живот - е по-характерно за нашите баби, някои от майките ни също са такива. Виж - Филип не го разбирам, прекалено Хамлетов герой ми изглежда. За 14 серии трябваше вече да има някаква идея с Марта ли ще е или с Елина. Дразни ме като типаж.

П.С. Стела благодаря. И на мен Лиля ми изглеждаше странно, но реших че са го измислили за да се римува с Маравиля.

# 348
Много харесвам филма и го намирам за глътка свеж въздух в българското кино, но малко ме дразнят моментите, когато привидно елементарни неща се поднасят на зрителя по друг начин.
Работила съм в нотариална кантора. Една кола не можеш да прехвърлиш без нотариус, какво остава за лозе ... това е недвижима собственост, при чието прехвърляне (конкретно за земеделска земя) си върви с още 4 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ декларации, при които се изисква не само подпис, произход на парите и т.н. Така че в 'живия живот' няма как ей така просто да въртиш някакви листи, да се подписваш и един недвижим имот да стане собственост на друг така нехайно.
Струва ми се някак неприятно отношение или по-точно подценяване на зрителя. И без работа в такава сфера, на всички е ясно, че това е невъзможно.
И в други сериали и филми се среща често, разбирам, че понякога за да върви напред сюжета, се взимат определени решения, но нека са малко по-реалистични и с малко повече уважение към хората, отделили от времето си за това.
Зрителите не сме глупаци.

# 349
  • София
Стела, не става дума за прехвърляне на собственост, а за договор за аренда.

Лорд Сняг, никой нормален човек не би тръгнал да смуче отрова от змийско ухапване!

# 350
В смисъл, лозето остава собственост на Наско, но продукцията му - за Маркова изба?

# 351
Май само аз не мисля Марта за подмолна и лецимерна... на мен даже ми е много мила и дори наивна. Не мисля, че подозира за Филип и Елина. На нейно място какво бихте направили? Сама в град, където нищо и никой не познава (с изключения на мъжа й и свекървата). Елина е единствената й позната жена. Нормално е да се опита да се сприятели с нея, въпреки дразгите им от първия сезон. Парфюмът е малко пресилен, но според мен той има друга цел.
Филип трудно го понасям. Никаква емоция не може да се различи в този човек - еднакъв ми е и когато е ядосан и когато се предполага, че гледа влюбено... а отношението му към жените е още по-кошмарен.
Харизанов младши просто го виждам как ще работи с Радост да продават виното Simple Smile Ще има поредното "нали си ми задължен, дай да поработя, че да се докажа на баща ми". И каква по-подходяща работа - социален е, има контакти, кой ще му откаже като го знаят чий е.
Това с паленето на селото ми се струва повече като игра с думите и разплаване на въображението на зрителя. Не мисля, че Дария е запалила лозето. Дори си мисля, че накрая двете изби ще работят заедно срещу руснаците или който там изкупува земите. Представям си ги като Маркова изба работи по бутиковите вина и за конкурси, а Алени хълмове с модерните и масови вина. Или може би така би ми се искало Simple Smile
Аз си мисля, че за Елина ще се намери друг мъж - я французина, я някой подобен. Така или иначе с Филип не са добра двойка и той ще остане при жена си и детето. Според мен има дете и то е от Филип. Не изключвам накрая Филип да остане на земата от двата стола - Марта да разбере за забежките на мъжа й и да се прибере в САЩ там да си гледа сама детето, а Елина с нов мъж също да го разкара.

# 352
Аз също не мисля Марта за подмолна и лицемерна. Не ме кефи, но много по-неприятна ми е Елина, а вече и Филип.

# 353
  • Варна
В смисъл, лозето остава собственост на Наско, но продукцията му - за Маркова изба?
Лозето е общинско. Имаше някакви изисквания кой може да го вземе под аренда и само Наско отговаряше тогава на тях, затова направиха арендата на негово име.
Лорд Сняг, никой нормален човек не би тръгнал да смуче отрова от змийско ухапване!
Така е. Много книги си чел. Освен това змията може да не е отровна.

# 354
Сега като се замисля, даже очаквам французина да се появи след 2-3 епизода. Просто много се набиват на очи заигравките на сценаристите този сезон - ухапването на Антония и последващото "змия!", както и реалното ухапване на Елина; изгорялото лозе и "да запалим селото"; парфюма и обонянието на Елина; и този сезон тя взе често да говори на френски.. не говори някакви тайни, че да се прикрива така. Може би някаква носталгия по миналото я е налегнало в тия тегави времена. Какво по-подходящо в такъв момент от появата на човек от миналото (отново).

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 15:57 от Tooo

# 355
Хексе, благодаря!
Явно съм се подвела по думите на Наско, който каза на Дария, че лозето е негово. Аз го разбрах като да е собственик. Вярно, че в първи сезон ходи на някакъв търг в общината за лозето, но пак съм запомнила, че е за покупка, а не за аренда.

# 356
Договори за аренда - промяна в арендна вноска, отдаване/отказ от наем и всякакви подобни се случват отново при нотариус. Така че дали е общинско или не, няма как в един обикновен офис вместо в нотариална кантора и без нотариална заверка, да се случи каквото и да е. Което е отново подценяване на зрителския интелект, все едно сме расли в гората, но хайде...
Извън това, снощи за момент се замислих какво ли да е имаш мъж като Филип до себе си - толкова хаотичен и неспособен да взима решения, сякаш постоянно има нужда от някаква патерица (човек), който да го насочва и пак е нерешителен. Таа, не си пожелавам такъв Simple Smile)
С това ухапване по ръката на Бончев от Антония (което жена му със сигурност ще забележи) + бележката, цялото доверие може да се срине. И аз също мисля, че по време на предизборната кампания, ще пуснат на монитора голите снимки на Антония и ще се развихри скандал. А иначе Дария Митушева (истинското име на Антония) може да е бременна в реалния живот, съдейки по широките дрехи и видимото напълняване.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 14:33 от Анонимен

# 357
  • София
Съгласно чл. 27, ал. 1, т. 4 от Закона за арендата в земеделието, прекратяването на договора може да стане с едностранно предизвестие, в предвидените в този закон случаи. Трябва да си ги припомня, но не виждам проблем Бончевият адвокат да уреди една нотариална заверка набързо.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 14:51 от Fever Ray

# 358
Да, само че, за да има нотариална заверка, задължително Е присъствието на нотариус. При продажба, отдаване под наем, размяна на имоти, аренди, отдаване/прекратяване и куп подобни типове сделки, всички страни се подписват пред очите на нотариуса. Няма как в реалността да подпишеш нещо някъде си и после тия документи да се носят еди къде си за заверка, която някой да удостовери (ако това се случи, значи е измама или някой се опитва да те изработи доста яко, забелязвайки твоето нехайство).
Недопустимо е и незаконно да се подписват такива документи без негово присъстие. А ако това се случи, документите се анулират и се носи сериозна наказателна отговорност за това.
А и за да станеш енолог (Кецки), се предполага, че имаш образование над средното и не си чак такъв невежа без грам документална грамотност.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 14:56 от Анонимен

# 359
Violet318, става досадно вече.
Няма как всичко в сериала да е юридически, медицински и технологично изпипано до последния детайл.
И те уверявам, че в нашата държава могат да се правят заверки на подписи без присъствието на лицата пред нотариус...Явно ти си работила в една от малкото кантори в България, в които никога нищо извън закона не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт