“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 595
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Много харесвам филма и го намирам за глътка свеж въздух в българското кино, но малко ме дразнят моментите, когато привидно елементарни неща се поднасят на зрителя по друг начин.
Работила съм в нотариална кантора. Една кола не можеш да прехвърлиш без нотариус, какво остава за лозе ... това е недвижима собственост, при чието прехвърляне (конкретно за земеделска земя) си върви с още 4 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ декларации, при които се изисква не само подпис, произход на парите и т.н. Така че в 'живия живот' няма как ей така просто да въртиш някакви листи, да се подписваш и един недвижим имот да стане собственост на друг така нехайно.
Струва ми се някак неприятно отношение или по-точно подценяване на зрителя. И без работа в такава сфера, на всички е ясно, че това е невъзможно.
И в други сериали и филми се среща често, разбирам, че понякога за да върви напред сюжета, се взимат определени решения, но нека са малко по-реалистични и с малко повече уважение към хората, отделили от времето си за това.
Зрителите не сме глупаци.

да когато прехвърляш недвижим имот минаваш пред брокер, нотариус, банката...една камара документи са. Гледат се актове за собтвеност, технически експертизи, плащани данъци и какво ли не.

П.С. дори да става дума за договор за аренда, пак се минава през сто документа, не може просто да разпишеш един документ  -и готово

# 361
  • София
Както написах, в някои случаи се допуска едностранно предизвестие без нотариална заверка, а и Бончев е правил далеч по-големи шашми.
Зигзаги е права. Има колеги, за които подобни действия изобщо не са притеснителни и даже спят спокойно нощем.

# 362
Не съм наивна, знам, че във всяка сфера има и от едното, и от другото. Просто споделих нещо, което не ми харесва, като темата е именно за мненията ни относно сериала. И за да излезем от тази юридическа неуредица, според вас възможо ли е Пелагия да не е толкова добър персонаж и да има някакви задкулисни схеми с Дария Томова?

# 363
Стела, като каза, че негово се изхвърли. В действителност се водеше на негово име, но чак пък да е негово...

Виолет - съмнявам се. По-скоро си мисля, че Дария изкупува земите и всички лозета. Явно и кмета е замесен в схемата, което пък ме кара да се чудя, дали част от парите не идват и през Харизанов? В крайна сметка кмета е склонен да уреди Антония като общински съветник.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 15:49 от Лорд Сняг

# 364
  • София
Друга е драмата на Пелагия. Не е лош персонаж, но има нещо тъмно в миналото й. Неслучайно казаха,че е била много успешен адвокат в София и после е изживяла някаква лична драма,заради която се е отказала от всичко и е станала монахиня. Все чакам да ни върнат към тази сюжетна линия и явно ще разберем по време на пътуването в Рим на двете приятелки.
За Харизанов се замислих аз дали не стои зад мутрите с нивите и в игрите с кмета. И затова Тончето е на първо място в листата.

# 365
Никога не съм "цъфтял" с логика но се опитвам да разсъждавам логично.
1. кмета е в играта с изкупуването на имотите и същевременно - в бутането на Антония за кандидат.
2.Нито кмета, нито Дария работят със свои пари.
3Дария май изкупува основно лозетата на конкуренцията.
4. В предния епизод Харизанов старши се срещна с някакъв съдружник (Дали не бе кмета) и му каза, че могат да говорят за бизнес дела през Антония. (с.2. еп.1)
5. Възможно ли е, зад Дария Антонова да стои Харизанов, кмета да е някакъв посредик, а Антония да е хубава фасада?

П.С. почти съм убеден, че същите хора искат да изкупят лозето и на игуменката. Пак са мутри.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 17:13 от Лорд Сняг

# 366
  • Мюнхен
Наистина не е нужно всичко да е издържано медицински, юридически и т.н., но такива очевидни грешки могат много да те извадят от сериала и не е приятно. Наско е наивен, така че поне това е реалистично, че лесно би се подвел, без мн-мн да гледа какво подписва.

# 367
Гледах интервюто на Климентина и Кристина и Кристина каза, ще стане това, което ще се хареса на зрителите. Явно ще изгуби детето или ще е забременяла от друг, а Климентина каза, моята нямаше приятел в 1 сезон, тук някой ще се опита да промени това и може и да стане,

# 368
  • Другата България
Аз съм от хората, които много харесват Зомбори. Страхотен мъж, мноооооооооого добре. Heart
Но имам чувството, че такива /любовни/ роли не са в неговото амплоа, някак не му се получава /поне до момента/ нито с Елина, нито с Марта.
Докато в “Игра на доверие“ в ролята на лошия съпруг направо ме беше яд на него, толкова добре влезе в обувките на героя.

# 369
  • Варна
На нашите продукции романтиката не им се получава и секс сцените също, ако сексът е доброволен.
Не сещам поне за пример.

Виж турците са майстори и от един поглед и половин докосване успяваш да усетиш трепета и емоцията.

# 370
  • Другата България
Аааа, другият ми любим актьор /то той не е такъв де, музикант е/ - Владо Михайлов, беше невероятен в “Братя“, така добре му се получаваше, толкова естествен беше, страхотни любовни сцени имаше с Йоана Темелкова.
Същевременно и като мафиот беше автентичен.
Огромен талант е този човек, откритие на българската сцена! Heart

# 371
Аааа, другият ми любим актьор /то той не е такъв де, музикант е/ - Владо Михайлов, беше невероятен в “Братя“, така добре му се получаваше, толкова естествен беше, страхотни любовни сцени имаше с Йоана Темелкова.
Същевременно и като мафиот беше автентичен.
Огромен талант е този човек, откритие на българската сцена! Heart

Споделям мнението, в капките напълно забравих амплоато му на мафиот! 😀

# 372
  • Галифрей
Да така е, аз съм голям фен на Владо Михайлов на него всички сцени му се получават и любовните  са топ. Дано пак да му дадът пак главна роля в сериал. Толкова е харизматичен играе фантастично и пее велико! ❤❤ Май само на него му се получават любовните сцени и още 4   актьори и това са.  На тях най-добре им се получава,другите хъм мрън.
Да можеше повечето да бяха като тях и като турските актьори ехе цена нямат да имат.
А аз имам чувството,че на повечето сякаш имат някакъв страх или срам. Сякаш българите не са романтични. Не могат да се отпуснат. Особено жените те повечето сякаш са били на специални лекции в академията как да се цупят и да имат един и същ тросната емоция. Повечето ги е срам да се събличат.
Съжалявам за спама. Зомбори е страхотен актьор има химия и с други колежки, ама сякаш тук нещо го  спира. Добре може би яко беше Весела в ролята на Елина нещата щяха да са различни.

# 373
  • Варна
Срам, не срам - не знам кой е Владо Михайлов, но и аз не гледам продукциите на Нова ТВ. Има ли къде да го видя как играе  - филм, сериал, но ако може да не е мафиотски?
А аз имам чувството,че на повечето сякаш имат някакъв страх или срам. Сякаш българите не са романтични. Не могат да се отпуснат. Особено жените те повечето сякаш са били на специални лекции в академията как да се цупят и да имат един и същ тросната емоция. Повечето ги е срам да се събличат.
Абе изнасилванията добре им се получават или ако преди секса е имало шамари. И не ги е срам да се събличат.. Аз и не държа да ги гледам, де.. Особено филм, който се гледа и от деца.

# 374
Точно Владо Михайлов хич не ми е харизматичен, красавец изобщо пък не е . Но си признавам, не съм му гледала любовните сцени,може пък там да му е чара 😜

Общи условия

Активация на акаунт