Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 563
  • 799
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, някоя поставяла ли е Полижинакс?  Изписаха ми 6 броя през ден. Когато се опитвам да сложа глобулата е много трудно и си остава почти на входа на влагалището. Някоя от вас със съвет и опит?

ДА, през тази бременност общо 3 курса с по 12 Глобули съм правила. Намокри с вода самата глобула, заеми леко приклекнала поза и постави дълбоко във влагалището.
И аз правих 12 дневен курс с Полижинакс и подкрепям това, че с намокряме е много по лесно да влезе глобулата, иначе сякаш залепва и е ужасно усещането. Аз я слагам в легнало положение и с леко притискане започвам леко да я мърдам нагоре надолу , докато в даден момент явно при точния ъгъл влиза лесно.

# 496
Да, точно сякаш залепва на входа и се избутва навън. 😀 Ще пробвам с водата, че вече слагам втора и чак ми е болезнено поставянето и пак не влиза. Благодаря ви!❤️

# 497
Моят багаж е оправен от преди Коледа, тъй като обичам да съм организирана 😁
Какво ли не съм взела, 3 нощници, 3 леки халата, джапанки, 8 облекла за бебето, дофюзер с лавандулово масло, мокри кърпички с хамамелис (witch hazel), охлаждащи превръзки, козметика и неща за кърмене 🤣

# 498
Ох....  Joy по темата за куфара - аз съм в 35 и съм го събрала от миналата седмица, не за друго, ама ей така - да ми е спокойно на душата Grinning мами, абе малко извън темите за бебчовците - вие какъв крем за лице ползвате? От една седмица кожата на лицето ми стана изключително суха и на места е зачервено...като цял с бременността по цялото тяло кожата стана ужасно чувствителна и големи промени направих с козметиката за тяло, а сега и лицето... към момента ползвах на Ла Рош един крем за нетолерантност кожа, всичко си беше ок и сега тотално трябва да го сменя и да търся вариант. Та ще се радвам на мнения, благодаря Blush

И аз съм от доволните ползватели на ла рош, ползвам в момента Hydraphase HA - леката версия, мога също да препоръчам на почистено лице оставяш го леко влажно и слагаш няколко капки серум хиалуронова киселина/ползвам бюджетен на ревокс-вече не знам колко шишенца изхабих/ и после след като серума попие мажеш хидратиращ крем.☺

# 499
Моят багаж го стегнах в 36-та седмица. Общо взето следвах списъка какво е необходимо на болницата и си взех козметика, рокля за изписване и гримове. От Надежда осигуряват нощница и помпа за кърма, но аз все пак реших да си взема, понеже знам, че помпата им е ръчна. Иначе момичета, не че нещо, ама наистина напоследък и аз по-рядко чета най-вече заради някакви крайни изказвания и налагане на мнения. Да, това е група за взаимопомощ, ама не може един човек да си налага мнението за всяко нещо и през два коментара да виждам само едно и също име. Не знам как е по-другите групи, ама тук малко почва да ми идва в повече изказвания тип  последна инстанция за всяко нещо.

# 500
Относно помощта на бабите!За нас е първо бебе и честно казано бих се радвала все пак някой да каже дали го правим както трябва.На мъжа ми майка му е медицинска сестра(педиатрична) и смятам, че това ще ни е много от полза,защото ние сме абсолютни паники😬😁!Живеем в една къща и тя е на долния етаж.Смятам,че адски ще ме дразни за много неща,но мисля ако мога да преглътна ,защото ще ми е от помощ,а и с нея  се разбираме доста добре!Това,че бебето не се къпе го чувам за абсолютно първи път,та и за това не е лошо да удари рамо.Имам четирима племенника и всички са били къпани от ден едно,въпреки,че не им бяха паднали попчетата!Аз на думи съм силна и казвам,че няма да дам някой да я къпе вместо мен,но като се замисля….😆Моите родители са на 100 километра,но те са адски тактично хора и няма да досаждат докато не кажем,че имаме нужда от тях.Не съм събрала никаква чанта още,а съм в 35-та седмица.Ще раждам в Токуда и там казаха,че имат всичко и ми трябва лична козметика и документи единствено!

# 501
Дъщеря ми сме я къпали абсолютно всеки ден също, още преди пъпчето да падне. Него си го пазехме просто да не е мокро и го обработваше майка ми със спирт. Според мен си е до личен избор, също така мокри кърпи по-натам съм ползвала единствено и само когато сме били навън. Миех си я след всяко акане и не съм имала проблеми с подсичане. Разбира се всичко е много индивидуално, но това е моя опит.
Относно темата за роднините, ако близките по-скоро товарят, отколкото да помагат, моето мнение е, че може тактично да им се каже. Аз имам късмет и срещам много помощ и от майка ми, и от свекърва ми, което наистина оценявам.
Повярвайте, друго си е да се остави детето (вече като поотрасне) на някоя баба и да имате дори и един ден само с мъжа си. Просто после светът е различен. Почивката е голяма работа и няма общо с това колко обичаме децата си. Та моят опит е показал, че ако някой искрено предлага помощ и ме имаме доверие, е хубаво да откликнем. 😊

# 502
Всеки път като влизам и видя тук 90+ коментара и си мисля, че започнаха да се появяват нашите февруарчета по-рано, а вие само се карате. Недейте така. Радвам се, че още работя, че нямам време и желание да се изнервям за глупости.

Защо влагате толкова много енергия да се сърдите на въпросите на хората или се впрягате за някакви дреболии? Давайте го малко по-чил. Мен клиенти са ме питали кога се очаква “събитието”, продавачки от кварталните магазини са ме питали в коя седмица съм, какво ще бъде бебето и тн. Случвало се е половинки на познати или бивши по-близки колеги супер много да ми се израдват и да ми пипнат коремчето - никога не съм го намирала за обидно, да се ядосам или да почна да се впрягам излишно. Радвам се на вниманието и приемам, че е чистосърдечно, отговарям на въпроса, смеем се, приемам пожеланията всичко да мине наред и продължавам напред

Относно близки и изписване- самата аз знам колко съм се вълнувала, когато в семейството ни се е раждало бебе и няма да лиша близките си от това. Ще се почерпим вкъщи като си го приберем. Ще бъдем най-тесен кръг семейство и една двойка много близки приятели. С ММ ще се опитаме да бъдем също тактични, защото емоциите на всички ще са through the roof - нашите също, но ще гледам да не се впрягам, ако някой държи бебето 5 минутки по-дълго и тн.

Ще си имаме много време после сами с бебето, на тях също в един момент ще им писне да им го оставяме да го гледат, но нямам намерение и желание да си развалям отношения, да си вгорчавам спомените и да се впрягам за каквото и да е било.

# 503
Точно това исках да кажа,че съм много благодарна,че имам близки,на които мога да разчитам,за да съм спокойна,че ще гледат детето ми с любов и желание!Но това пак е въпрос на усещане на майката.А относно това,че всеки ме пита как ще я кръстим и кога ще я родя,аз всичко си казвам.При нас ситуацията е малко по-различна.Нашето бебче е много дълго чакано и в общи линии намирам толкова много искрена емоция и радост за нас в хората,които ме питата,че чак на мен ми става много хубаво на душата и си се радвам за това наше щастие!А относно изписването самата аз съм била толкова щастлива,когато моите вече големи племенници се родиха,че също не бих отнела това вълнение на моето семейство,а и на семейство на половинката ми!Това събитие внесе такава радост за всички,защото децата около нас вече са тинейджъри и едно бебче и то момиченце сред толкова мъжлета в нашата рода почти е докарало всички до всеобща радост и веселие!😁🍀

# 504
На мен лично не ми е приятно да ме разпитват някакви неща защото първо, че имам една неуспешна бременност и ако зависеше от мен щях и тази да крия до самия край, второ някои неща въобще не смятам, че са за обсъждане - как ще раждам, дали ще кърмя и прочее.
Това са неща между мен, мъжа ми, лекарите и бебето.. не кварталната продавачка или позната с която се чуваме 3 пъти годишно..

# 505
Затова сме супер шарени!Аз имам две загуби,нашата бебешка и ин витро и много дълго чакана,както казах по-горе и аз пък от момента,в който си отпуснах душата се рея в едно щастие за случващото ми се и може би за това никакви въпроси не ме дразнят,но все пак това съм аз.Всеки има право на лично пространство и на това да си го запази за себе си!Отговарям на всичко и обяснявам какво радост изпитвам от случващото ми се!Даже много често в последно време ми се случва не само никой да не ме пусне на опашка или където и да било,а даже да се опитат да ме блъснат и да минат през мен!Допълвам,че аз никога не минава където и да било напред и не спекулирам с вече големият си корем,чакам си реда!😱Хората са супер груби и неприятни за толеранс въобще не говоря!Най-страшното е,че последно време много често някакви жени се опитват да ме изблъскат дали в аптека,дали на коя каса в магазин,защото ако е някой мъж ще си каже ми мъж е,не разбира,но от жена ……😔.Много често се потрисам в последно време от подобни случки,та когато някой дори непознат ми се усмихне на улицата,защото е видял бременна жена не ми става неприятно!

# 506
Просто не си заслужава времето, усилията и енергията да се нервира човек или дразни за неща, които не може да контролира като какво ще питат или ще кажат хората. Теппърва ще коментират и детето и всичко, което правим и тн. Трябва да ги приемаме по-лежерно тия неща.

# 507
Аз утре започвам с багажа за болницата, всичко друго е готово и ще ми останат за след седмица- две само изследванията и документите, които лекарят ще ми заръча за прием в болницата. Също и гелът против сраствания за операцията ще купя малко преди това, защото се държи в хладилник и да не се развали нещо🌸
За изписването мен лично ме кара да се чувствам добре идеята да се прибера със съпруга ми директно вкъщи- САМО ТРИМАТА С БЕБЧЕТО. И после се надявам (когато и ако има нужда) само на поискана помощ евентуално, защото всичко различно много ще ме напрегне. Не ми харесват натрисания и нахалство под предтекст, че ми се помага. А всъщност да ми се всява суматоха и да ми гледаш сеира с две думи. Това е достатъчно личен момент, че да искам да си наш в крайна сметка, затова хората сме така цветни и различни. Лесно или трудно на първо място си е наше!
А да идват в нас гости, че и да го пипат и гледат като полезно изкопаемо, изобщо не е моето нещо🤣
Ше видим какво ще решат хормоните тогава де, сега е лесно като не знам какво следва.

# 508
Аз моя багаж за болницата го нагласих за втори път днес, тъй като се наложи вече веднъж да ползвам част от нещата в него при престоя в болницата миналата седмица. Та пак ще дам съвет, който още не е, да си го нагласи 😅
Относно изписването от болницата, за пациента мисля, че няма абсолютно никакви правни последствия, ако просто си тръгне. За болницата обаче, ако не сте спазили минималния престой ( ако не се лъжа 3 дни), знам, че няма да им изплатят от касата парите по пътеката. Или поне така четох в интернет в страницата на НОИ, би следвало да е достоверна информацията. Аз ако съм на болницата обаче, бих си жулнала едно гражданско дело и да си потърся парите от пациента “беглец”, така и така се плаща заплата на юристконсулта всеки месец.
И на мен не ми се стоеше в болницата миналата седмица, та с хиляди молби и готин доктор се разбрахме да ме пуска вечерно време (след като отшумяха оплакванията) да се изкъпя и да си спя вкъщи и сутрин да се връщам преди визитация, за което съм му изключително благодарна. В стаята ни имаше една дама от “малцинствата” която през цялото време не спря да ни разказва колко е недоволна от лекарите в болницата, как заради тях предишната ѝ бременност е завършила с възможно най-лошия край и всякакви подробности свързани с преживяното от нея, което за мен беше меко казано напрягащо. Та напълно разбирам мамчето което се е самоизписало… такъв престой в болница не пожелавам на никого.

# 509
Трябва да е изпълнена пътеката до едно положение, не е ди брой дни, а да извършени процедури. Аз съм юрист. Работя в съдебната система. Разглеждала съм такива дела.

Общи условия

Активация на акаунт