Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 544
  • 799
  •   1
Отговори
# 555
Аз дъщеря ми съм я спряла от 1 месец. Сега съм в 37 г.с. Няма да я пускам скоро, не знам още точно колко време, но ще бъде поне 2-3 месеца, ако не изпитвам някаква силна невъзможност да се справя с двете деца. Но според мен тя дори ще ми помага и ако всичко е както си го мисля, може и 6 месеца да си остане вкъщи. Тя така или иначе ще носи постоянно някакви неща и през две седмици ще трябва да гледам и нея болна...

# 556
  • София
Аз не бих отишла за коремна операция при случаен лекар. Вероятно зависи от болницата, но дори в най-добрата ще искам да имам връзка с човека от преди това, не да съм му финансов бонус от дежурството. Всичко се случва, дори при рутинни интервенции, та лично аз за операция не бих рискувала с човек, за чиито способности не знам абсолютно нищо. Може да се падне да ме оперира някой, на когото да съм първото секцио - не, мерси.
Датата ми е в началото на 39 седмица, днес и на консултацията с Хедра видях, че й хареса подхода на доки да не е твърде рано операцията. Ако тръгне по-рано, все ще има време да пристигне доки, то раждането не е за 30 мин работа Simple Smile
Консултацията си заслужаваше, според мен - обсъдихме неща, които бях чела тук и другаде, научих и нови, подпомогнах се в нагласите и се надявам да има ефект впоследствие Simple Smile

# 557
Каква е цената за консултация?

# 558
Аз няма. Току що им минаха сополите. Приела съм ,че е неизбежно и ще боледуваме всички заедно с градински вируси. А за съвсем в началото се надявам на късмет и да няма нищо.
Момичета,
Имам едно питане към тези с по-големи дечица. Мислите ли да спирате детето от ясла/градина като се роди бебето или няколко дни преди това(ако сте секцио). Чудя се как да процедирам, за да опазим поне в началото от градинските вируси, а и да се изгради някаква приемственост и връзка между двете деца. Чудя се и колко дълго е удачно да прекъсва посещенията на градината. 2-3 седмици?  Голяма чуденка ни е.

# 559
Момичета,
Имам едно питане към тези с по-големи дечица. Мислите ли да спирате детето от ясла/градина като се роди бебето или няколко дни преди това(ако сте секцио). Чудя се как да процедирам, за да опазим поне в началото от градинските вируси, а и да се изгради някаква приемственост и връзка между двете деца. Чудя се и колко дълго е удачно да прекъсва посещенията на градината. 2-3 седмици?  Голяма чуденка ни е.

Точно това си мисля и аз от 1-2 дни и започнах да го обсъждам с таткото. Ще ни е много по-спокойно ако е на детска градина. Сякаш минаха вирусите и двете сме добре, а когато е дълго вкъщи дори не иска да спи на обед (с големи уговорки, но прескача дни), ляга късно, кипи от енергия. Така че определено няма да я спираме за дълъг период. Там си има режим, хапва всичко, играе, спи и няма да ми се муси и да се чудя какво специално да готвя и на нея (ако я оставя гладна и й се карам ми става посреднощ гладна). Обмислям например да я оставим нещо от сорта четвъртък, петък, събота и неделя. Независимо кога ни изпишат. Нещо от сорта 4 дни, за да се почувства специална. След това пак да я пуснем и пак така 4 дни, докато таткото е в бащинство. Ще я пробваме как се държи и ще преценим, но ако е здрава нека ходи на детска градина.

# 560
Момичета, само да се отчета🤗, за сега овладявам положението с двойни дози но шпа и магнерот, изследванията са ми малко извън нормата, но нищо притеснително,много вода ще приемам и мноооого лежане. Вече трети час болките са много слаби, контракциите взеха да разреждат. Щом и бебка започнах да усещам пак🙂, последните 24 часа почти нямаше движение от постоянно втвърдения корем

# 561
Това ми е чуденка още от както съм забременяла 🤣
Моята кака е все още на ясла, постоянно сме с вируси настинки.. нещо страшно. Обаче там се чувства много добре, хапва си, играе, слуша, госпожите са много добри, има си гадже 🤣🤣🤣 А като остане удома става чудо на чудесата, не иска нищо, ни играчки, ни ядене.. или цвърка за нещо или лежи по пода, по диваните.. направо незнам какво да направя. Искам с бебето да се опознаят обаче и това как ще стане 🤷♀ Постоянно и показвам корема и й обяснявам как там е братчето и да го помилва, тя се обръща на другата страна и казва “не” 🤷♀ Онзи ден гушнах на една приятелка бебето и й казвам ела да видиш бебето тя бяга. Още не осъзнава съвсем, мъничка е на 2 г. и 3 м. Иначе е добричка, много се надявам като се роди бебето и да потръгнат нещата.
Момичета,

# 562
За геловете само да кажа, че в много болници ги няма налични и дори да има нужда да се сложи, ако не си носиш ти, реално няма какво да ти сложат.
Аз баткото съм го спряла от две седмици от градина и мисля след като се роди бебчо още поне 2-3 седмици да си остане вкъщи. Много обича да ходи на градина, но към момента предпочитам да пропусне за малко.

# 563
  • София
Каква е цената за консултация?
Сто лева е, но и след това по Вайбър можеш да я търсиш две сдмици, като в моя случай това просто го преиначихме на "всякакви въпроси и насоки докато съм в болницата и първи дни вкъщи". Мисля с бебето налично да отида пак - ей така, да знам, че всичко е окей. А и тя не отговаря само на въпроси за кърмене, всякакви неща можеш да обсъждаш. И каза, че след раждане има повече въпроси обикновено, нищо, че уж сме се готвили.

# 564
Моето момче за последно беше на градина на 19 декември. Направи пневмония и от тогава си е вкъщи. Много, много се чудя какво да правя. Той обича да ходи, добре му е там, яде, спи, играе си. Но много ме е страх да не ми се разболее точно сега. И въпреки, че до датата ми има още почти 4 седмици, знам ли дали няма да се роди всеки момент.
Иначе днес бях на преглед, бебето вече е 2.870кг, а аз съм 35+1. Докторът каза, че ако издържим до датата, трябва да се роди към 3.500кг. Явно в един момент спират така интензивен растеж. От миналия вторник до днес е качил около 300гр.
И моята дата за секцио е в 39г.с. Честно казано, много, ама много се съмнявам, че ще
изкарам до тогава. Бебето си върви доста голямо, а и моя корем е огромен.

# 565
И аз го спрях средата на декември, но ми е много жал, че не се вижда с приятели. Ученето вкъщи изобщо не върви, а е предучилищна и трябва да ходи. Не знам още колко ще го държа, но просто в градините е такъв развъдник на бацили, а и имаме толкова безотговорни родители в групата, че не ми се мисли в 9 месец на ръба на нервите как ще издържа да не вдигна скандал.

# 566
И на мен темата с детската градина ми е болна. От една страна ми е жал, че дъщеря ми не е сега в среда с деца, от друга - вече съм писала тук, че миналата година направих аборт заради "банален градински вирус" в 8 седмица.
Засега мислим да не я пускаме на градина до пролетта, та ще видим как ще е положението вкъщи с две деца. Да, бебето до 6-месечна възраст може и да има имунитет, но не ми се мисли как се гледа бебе и болно 4-годишно. На този етап сме решили да не я пускаме на градина, по-натам вече няма да има как, а и детето си иска другарчетата, но нека мине грипния сезон.

# 567
Аз мисля да я пускам защото така или иначе няма как съвсем да се опазим, а далеч не искам да я изнежвам, тя е с сравнително висок имунитет точно защото оставям организма х да си създаде бариера към бацилите от яслата и да чукам на дърво от 2-3 месеца не ми е карала сопола вкъщи. Само ходим по лекари за хроничен отит, който не можем да излекуваме вече трети месец, но мисля да не я спирам ако е здрава. Ако усетя, че се разклаща, дори и сопол вероятно ще си я прибера, ама да не викам дявола

# 568
Аз не съм го спирала от ясла, но моят рядко боледува. Надявам се да не носи вируси на малката, тогава ще му мисля Simple Smile Чела съм, че не е хубаво първото дете да се изпраща при баба/дядовци или да почва ясла/градина щом се роди второто дете, защото така остава с усещането, че не е желано. Чудя се обаче дали не е добра идея да го оставя вкъщи за една седмица след като се приберем с бебето, за да свикне с мисълта за новия член.

# 569
  • София
Моето слезе надолу тази седмица...май се подготвя за излизане и откак слезе малко ми олекна и по-лесно дишам и ям, но движенията по леко се усещат последната седмица-две вече всяко завъртане почна доста да ме боли, а сега е по-леко. За сметка на това изпитвам нови болки като зверска болка в таза отзад. Багажа не съм стегнала, но днес ще взема да го направя, да не забравя нещо важно.

Общи условия

Активация на акаунт