Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 501
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
С първото дете раждането започна с изтичане на води. Усетих съвсем леко че като че ли съм се напишкала но без да съм разбрала, усетих леко изтичане на течност. Направих една бърза проверка, бях си вкъщи, но реших че нещо си внушавам. Продължих да си върша нещата, като бях седнала на дивана и нещо правех, когато се изправих, усетих неконтролирано изтичане на течност...не беше много, не си спомням точно колко, но нямах съмнение, че са водите. Надявам се да съм внесла някаква яснота...Доколкото знам има значение къде е спукан мехура, ако е отгоре изтичането е по-малко и така може да се изкара по-дълго време. Ако е в долната част, към влагалището, тогава изтича по-голямо количество.

# 646
  • София
Мен от няколко дни ме пробожда долу ниско във влагалището,за секунди точно като ток,не е свързано с това дали ми се пишка или не.Не знам дали не е от това,че бебето слиза надолу и главата му притиска шийката.
nieves85, пробождането е точно от слизането на бебето и наместване на главата в стартова позиция. И аз го имам от известно време и е много некомфортно, направо ми спира дъха за части от секундата.

# 647
Да,предположих,че е от това,защото онзи ден на прегледа АГ ми каза,че главата на бебето е слязла и е добре прилегнала към шийката.С първото ми дете не съм имала такива бодежи.

# 648
Благодаря много за мненията, днес отидох на своя глава. Всичко е наред и съм по-спокойна. Контракции няма, а утре влизам в 38. Не усещам никакви наченки на скорошно излизане, но пък много казват, че нещата тръгват изведнъж. Thinking Направих и консултация с анестезиолог, което мина доста по-бързо от очакваното. Тези, които сте за естествено как сте настроени към упойката?

# 649
И при мен вчера се получи нещо подобно на боцкане ниско долу..сякаш наистина малката се спускаше надолу...а за упойката - засега само положителни мнения съм чувала от раждали мами. Казват, че с нея пак са си усещали контракции, но им е било значително по лесно и спокойно да се съсредоточат и да напъват, когато се налага. Ще ми бъде интересно и на мен да чуя още мнения по въпроса..

# 650
И при мен вчера се получи нещо подобно на боцкане ниско долу..сякаш наистина малката се спускаше надолу...а за упойката - засега само положителни мнения съм чувала от раждали мами. Казват, че с нея пак са си усещали контракции, но им е било значително по лесно и спокойно да се съсредоточат и да напъват, когато се налага. Ще ми бъде интересно и на мен да чуя още мнения по въпроса..

За мен упойката беше много добро решение. Починах си преди самото раждане и за около час и половина наистина ме отпусна.
Ако имам възможност и сега ще си поискам.

# 651
Аз при първото ми раждане само дебнех анестезиолога да не ми свърши епидуралната, при някои жени съм чувала че е болезнено поставянето на иглата в кръста, аз лично в момент на брутални контракции от окситоцина въобще не усетих че ми слага абокат а само си спомням топла приятна вълна която ме обля и спря болката. Всеки има своите съображения, за мен е кто да имаш опция да караш кола автоматик, ама ти зорлем да си искаш на скорости… нещо такова🤣

# 652
от вчера официално и аз съм болничен, но продължавам с работните тъпотии, дано да са само утре и в понеделник, че нещо ме напрягат бая...тоновете ги почнах от миналата седмица, т.е. 32ра.

за настроенията, за които сте писали по-напред, май съм писала преди - попринцип рева само по тягостни поводи, рядко за нещо друго; къс ми е фитила и по-скоро се разправям, отколкото да се разчувствам, но последните месец-два - кошмар - рева за щяло и нещяло, без да имам какъвто и да е контрол 🤦‍♀️

за килата - рязко качих и то последните седмици, разбирайте 5-6 отгоре и вече са сборно общо +17. Усещах ги, но днес ги и видях на кантара, та ми призля...
Йонс, според мен и цигарите имат донякъде роля - напоследък с тия неразбории на работа, и точно защото не пуша, набивам повчко гадост - чипсче, сладичко, такива ми ти...и ей на 🤢 чудя се, ако се сложа на някакъв режим дали би имало някакъв ефект..

днес при мен за първи път се спомена евентуално секцио и поради това ми заръчаха да изтегля всички консултации по-рано, което леееко ме скова, но да виидм

# 653
Преди точно девет месеца плахо публикувах първата тема за февруарчетата, току що видяла двете чертички. Сега се оказва и че първа откривам бебевалежа в темичката. Моето трето щастие Карина пое първата си глътка въздух на 18ти късно след 11( трябва да проверя какво пише в документите) Дойде по нормален път ,учуди Абсолютно всички ,защото се роди в сака си с води ,спукаха се с единия ми напън който беше достатъчен. Тежи 2800 и засука още в първия си час живот. Пожелавам ви леки раждания ,скоро всички ще гушкате съкровищата си. Мислете позитивно. Всичко си заслужава❤️
Днес или утре би трябвало да имаме първото бебче в групата.Mira,пиши като мине събитието и стискаме палци да стане бързо и леко Heart

# 654
Звучи повече от прекрасно!Честита бебка!!Да е здрава и много да ви радва🤗

# 655
  • София
Честита ркжбичка, Мира! Да бъде закриляна и безгрижна, здрава и силна ❤
Ти как си? Дано раждането е минало точно толкова леко, колкото звучи от поста ти Simple Smile

# 656
Честита да е малката Карина ❤  Бързо възстановяване за мама Мира и здраве за цялото прекрасно семейство!

# 657
Честита рожба, Мира! Да ти е жива и здрава и много да те слуша и да оставя да се наспиш 😂 и какво хубаво име, пу-пу!

# 658
Честито, Мира! Нека Карина да е едно здраво и щастливо бебе, а мама да се възстанови бързо! 🥰💕

# 659
Добре дошла на Карина! Да бъде здрава, щастлива и по пътя си да среща само добро. Бързо възстановяване, Мира! Animal Hatching ChickSparkling HeartFlowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт