Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 564
  • 799
  •   1
Отговори
# 510
Багажът го стегнах по модела на Анастасия - куфар и раница с документи, дребни пари и шоколад, слушалки. Шейново също имат списък и се водя по него.
Аз също съм се самоизписвала от Майчин дом след кюретаж за забравено парче плацента и това месец след раждането (2 пъти бях ходила на контролни прегледи и всеки път казваха, че всичко било наред, докато не получих брутален кръвоизлив). Опитаха се да ми повишават тон и да ми се карат, че им създавам проблеми, но им обясних, че не съм там за козметична процедура по мое желание, а заради тяхна грешка и е добре внимателно и подробно да ми обяснят как да се доизлекувам в домашни условия, за да се прибера при новороденото. Снишиха се под тревата и ми дадоха документи да разпиша, че си тръгвам по свое желание.
Бочинка, вместо да се обиждаш всеки път щом някой не е на твое мнение, айде малко да помислиш, пък току.виж разбереш, че проблемът едва ли е във всички останали, но не и у теб. Ок, преживяла си много, чела си много. Обаче тук всички имаме истории, всеки е извървял пътя си и има какво да сподели и да разкаже. Уважавай историите и споделения опит на всички, както ние твоите. Не се знае на кого какво би му било полезно. Чак пък толкова се обиди за даването на пари...още.го споменаваш. Ама давай си, това че някои смятат, че е страшна глупост теб какво точно ти промени светоусещането, че толкова се напрегна.
И с родителите искали, не искали, ама що не сме ги уважавали...абе всеки си има причини, извървян път. Айде моля ви се, 8 месеца избутахме, малко остана да се изтърпим.

И да добавя, мисля, че Julia пита - малеее, да. От няколко дни кожата ми е ужасно суха, имам няколко зачервени и лющещи се петна, наподобяват периорален дерматит. Чудя се какво да си взема, нещо с цинк сигурно. Имам бочко и ще мажа засега с него.

# 511
Багажът ми е готов седи отворен, за да сложа стерилизиран биберон за всеки случай и помпата да си стерилизирам. Май всички друго съм сложила, ааа и дрехи за изписването за мен. Иначе в болницата, в която ще съм аз дават всичко.
Да видят бебето на изписването нямам нищо против, че да страня от погледите на близки, ноооо не желая и да висят в нас 4 5 6 часа, имам късмет, че са разумни хора и с първото не стояха вкъщи повече от час, а сега дори майка ми казва, че е редно и по-малко, за да дадем на дечицата време да се опознават. Но предпочитам да дойдат вкъщи за час време отколкото пред болницата. И първото и второто не мисля като новородени да ги дам да се разменят хората да го държат, защото просто ми е странно и ненужно, радост е да го видят и да сме здрави. Лека, бърза, почерпка, радост за близките и всеки вкъщи. Родителите ни са близо та няма нужда някой да спи у нас, ако имам нужда от супа, хляб или нещо сготвено нямам против да ми донесат или да изведат лудото ни момиче навън ако тя поиска, ноо това е, с което могат да са ми в полза. Бебето е било вътре в мен преди дни та не вярвам да има как някой друг освен таткото да го усещаме повече и то да се чувства по-дибре при някой друг
Подмятания винаги има и ще има, нямам намерение моето щастие да си давам за чуждите зли езици. Подминавам, правя си изводи за хората и променям отношението си към тях.

# 512
  • София
Бих посочила само, че не е единствена Бочинка с категоричните изяви. Айде пък малко да спрем да го обръщаме това тука на гимназиални години с мерене на каквото днес е на мода. Не следваше ли щом ще гледаме деца, да можем да се справяме с различни типове хора и поведения, без да стигаме до лични нападки? Малко да надскочим егото си ей така, щото сме пожелали? То па бива хормон, бива, ама тук ще каже човек, че имаме нещо да си доказваме и една на друга си решаваме животите с някой и друг коментар в Интернет.
Бочинка вече я няма във форума, та предполагам, че сега поне няколко човека ще заживеят щастливо и безметежно, ще родят за под 10 минути и без грам контракция, а след това ще са като акушерки с по над 30 години опит като се приберат вкъщи. И ще си решат всички семейни проблеми. Поне такъв извод си правя от изчетеното днес в темата, която уж трябваше да е с фокус върху бременността.

Моята кожа се влияе най-добре от хидратиращата козметика на Биодерма, но едва ли има как да се гарантира, че и при друг човек непременно ще е така. За щастие, в момента изобщо от нищо няма нужда лицето ми, само ръцете мажа с Липобаза и наистина хидратира доста добре.

# 513
Е да, ама винаги има начин да изкажеш мнение без да омаловажаваш това на другите хора. При Bochinka мненията винаги бяха супер крайни, например в дискусията се пита какво е удачно да се подари на проследяващия лекар и отговорът й беше: “е, как какво пари, всичко друго е безсмислено”. Тони, това уважаване на чуждите разбирания ли е според теб? Все едно всички, които не искаме да даваме пари сме глупачки, които ще подарят поредния банален подарък, който само ще събира прах. Да не говорим, че от самото начало забелязвам подобни изказвания от нейна страна все едно само нейното мнение е от значение. Аз лично съм доста толерантен и дипломатичен човек (може би защото съм зодия водолей, която тя нареди още в началото и затова ще ражда секцио, за да не е водолей детето й) и не харесвам, когато някой опитва да наложи мнението си като меродавно. Винаги има начин и начин да кажеш нещо без да засегнеш хората около теб особено ако искаш да водиш смислена дискусия, а не да се изявяваш като “тартор” на група непознати жени в интернет форум. Ето например по нашумялата тема с подаръците можеше да каже: ок, аз съм преценила да дам пари, щом вие сте решили да вземете подарък това си е ваше решение” и да се приключи, а не да влиза в обяснителни режими как ние сме супер зле, а тя е права.

# 514
Мами, не знам дали темата е повдигана и се извинявам, ако е така, но има ли бебчета, които още не са се обърнали?
Знам, че има бая време, ама моят господин е с главата високо и краката му са в пикочния ми мехур, всяко ставане от легнало положение и сякаш ще изпадне. Пишкам и през 1-2ч буквално, с чувство за голяма тежест, а утре влизам в 33та. Уж инфекции няма, ама да видим сега на цитото…. За капак, днес умирам от киселини. 😀 Ами хубаво се оплаках май 😅

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 22:34 от ladyshrew

# 515
ladyshrew нашия юнак все още е с дупето напред. Аз от днес съм в 36 г.с, та вече нямам надежда да се обърне честно казано. В сряда съм на преглед и ще планираме секцио, колкото и да не ми се искаше. Пробвах какво ли не, упражнения, разходки, с фенерче му светихме, студено му държахме на главата, молихме го с таткото, подкупвахме с торта, заплашвахме, че няма да има повече торта… не и не 😅
Поне при мен липсва купона с пишкането и киселините (за сега).

# 516
BatMum и аз сега съм се намазала с Бочко, докато разгледам кое от предложенията на другите мами би паснало на моята кожа. Grinning

# 517
И моето бебенце не се е обърнало в 34 г.с. и мислим, че няма и да се обърне. И при мен положението е същото, бях споделила, че имам чувството, че ще излезе някой крак като ме срита и постоянно трябва да пишкам иначе започва едно ритане точно в пикочния мехур 😀

# 518
Ей, мамчета, ще спра да любопитствам, обещавам! 🤐
За конкретния въпрос, облачка се жегна много и прие вътрешно коментара на бочи май, който пък не беше кой знае какво, но за което недоразумение се извинявам и на двете ви! Енд ъф стори.

Реших да си ползвам 45те дни, заради което ме правят на дива калинка баш на финала, а истината е, че от 1-2 седмици съвсем пораснах, не мога да седя дълго, краката ми отичат, д-то ме заболява, и качих бая 😳😳😳 в ступор съм как се случи това за толко кратко и как ще изкарам до финала...ааа и в колата си трудно се качвам, въобще, депресията е зад ъгъла 🤣
Поне да задам технически въпрос - пускат ли по ЗК направления за офталмолог и алерголог по повод на раждането, или не сме толкова напреднали и ще играе допълнителното?

# 519
Моят багаж е почти готов, миналата седмица го приготвих. Остана ми да мушна нещо за хапване и стерилизирани залъгалки ако се наложи да ги ползвам, зарядното оставям за накрая и май е това... Като цяло карам по спомени какво ми е липсвало при първото раждане и гледам из групите какво са си слагали из багажите. Сега ще ви покажа смешния и кратък списък в АГ Стара Загора. И предния път и сега като търсим това за клизмата, аптеките си нямат и на представа какво търсим. Мъжа взе само от една аптека в съседство на болницата заветната клизма и като им я дадох в болницата бяха изумени защо нося... а и преди 3г и сега списъка не им се е променил. Раздават това листче на всяка майка, същевременно се изненадват какво носиш. FlushedSmiley

# 520
И при мен нещата са така , но се е обърнал отдавна
Мами, не знам дали темата е повдигана и се извинявам, ако е така, но има ли бебчета, които още не са се обърнали?
Знам, че има бая време, ама моят господин е с главата високо и краката му са в пикочния ми мехур, всяко ставане от легнало положение и сякаш ще изпадне. Пишкам и през 1-2ч буквално, с чувство за голяма тежест, а утре влизам в 33та. Уж инфекции няма, ама да видим сега на цитото…. За капак, днес умирам от киселини. 😀 Ами хубаво се оплаках май 😅

# 521
Аз съм 34та и последно не се беше обърнала и сега ми се струва, че не е.. ще видим тия дни какво ще се види на прегледа.

Абе, много сте тънкообидни всичките. Голяма работа кой какво казал. Ами форум е, няма как всички да са на едно мнение, нали уж в спора се ражда истината. Не знам аз ли съм дебелокожа, но въобще не се впечатлявам от нечии изказвания. Че чак и да излизам от форума.. моля ви се, големи хора сме, нека си спестяваме такива глупости занапред.

# 522
Ей, мамчета, ще спра да любопитствам, обещавам! 🤐
За конкретния въпрос, облачка се жегна много и прие вътрешно коментара на бочи май, който пък не беше кой знае какво, но за което недоразумение се извинявам и на двете ви! Енд ъф стори.

Реших да си ползвам 45те дни, заради което ме правят на дива калинка баш на финала, а истината е, че от 1-2 седмици съвсем пораснах, не мога да седя дълго, краката ми отичат, д-то ме заболява, и качих бая 😳😳😳 в ступор съм как се случи това за толко кратко и как ще изкарам до финала...ааа и в колата си трудно се качвам, въобще, депресията е зад ъгъла 🤣
Поне да задам технически въпрос - пускат ли по ЗК направления за офталмолог и алерголог по повод на раждането, или не сме толкова напреднали и ще играе допълнителното?

Да пускат направления аз миналата седмица си взех за алерголог

# 523
Freziya, направления си пускат личните лекари.
Казах ви как нашата госпожица се беше обърнала в началото на 34 гс, а аз бях сигурна, че не се е , дано така остане до края.
Всеки има право да си изкаже мнението в темата и е нормално да не се съгласяваме с всичко,което пък не означава, че тябва да се нападаме. Форума е точно за това, всеки да научи нещо, да споделя...пък за себе си да извлече най- полезното🙂Хайде, малко по-ведро
...аз съм с адски болки ниско долу, контракции на 4 до 10 мин, корема ми е твърд като камък постоянно, сега пуснах урина и чакам резултатите и док да каже какво правим🤷‍♀️

# 524
Интересно, че и при мен коремът започва по-често да се втвърдява. Нямам болки, а просто усещам стягане и става на камък. Не е регулярно през някакви минути, но поне 10 - 15 пъти на ден. Пия магнезий 3 × 1. Утре съм на доктор и ще споделя да видя какво ще ми каже. Сигурно е нормално...

Общи условия

Активация на акаунт