Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 560
  • 799
  •   1
Отговори
# 525
Вече си е в реда на нещата да се втвърдява 😄 все пак тялото се подготвя за раждане.

Цвети, стискам палци да удържиш още малко!

# 526
Цвети пиши ни като имаш възможност🤗

# 527
  • София
Аз още не знам що е контракция и д-р Патрикова каза, че щом съм секцио, може и да не разбера какво е изобщо (явно имаше предвид, че и без подготвителни е възможно да мине човек, но тези при раждането е малко вероятно да ги пропусне; или че може сегашните да не ги усещам, но другите ще ги усетя). Доста ми е странно, но поне не се притеснявам.

Цвети, ще се вълнувам да споделиш как вървят нещата 😘

# 528
И на мен ми казаха, че е нормално да имам подготвителни контракции вече и ако не са болезнени и не са на равен интервал да не се притеснявам. Моите са предимно вечер.

# 529
След 34/35 седмица намалят ли движенията на бебо заради тясното пространство или си е все същото усещане🤔

# 530
  • София
Аз в четвъртък излизам от 35-а и при мен си е все същото. Но едва ли има стандарт - някои бебоци са по-големи от моя, а някои са по-дребни Simple Smile

# 531
Утре влизам в 36гс и движенията са даже по-отчетливи при мен, но много си зависи. Пришълецът сега яко се върти, но пък на мен торсът ми е дълъг и има повече място. 😄 При повечето ми приятелки, движенията след 34-та седмица станаха по-малко.

АЗ пък от вчера съм с някаква неприятна кашлица, която идва от задната хрема и се чудя какво да вземам. Минала съм на чай с мед, слагам физиологичен разтвор в носа и Синулан и се надявам да мине.

# 532
Цвети мислим те, дано изчака още малко. Моята девойка обожава да се опъва и съответно коремът ми в някакви моменти се деформира на страни, много е смешно. Докторът казва, че била дългокрака, а аз не мога да и предложа голямо пространство и съответно малкото се усеща много отчетливо като се разшава... според мен си е индивидуално.

# 533
Аз съм вече в 37 + 4 г.с. и още не съм усетила контракции. Малко се притеснявам, защото никак не искам да преносвам и да ме индуцират.

# 534
След 34/35 седмица намалят ли движенията на бебо заради тясното пространство или си е все същото усещане🤔
При мен след 33 седмица все по отчетливо и добре усещам движенията в момента вече сме 36 и бих казала,че като се движи усещането е все едно ще ми излезе от корема 😅

# 535
Вчера въобще не мръдна което е доста нетипично,прави принципно гимнастики,рита брутално ...и викам ще изчакам днес,та се почна едно плахо такова от време на време,не знам какво и стана

# 536
  • София
Цвети, стискам палци бебо да изчака още малко.

Аз съм в 37+5 и имам подготвителни контракции от 7 месец (втвърдяване на корема без болка). Докато пиех магнезий бяха предимно вечер, но след като го спрях се случва и през деня и определено се увеличиха. Болезнени нямам. Единственото болезнено, което ми се случва е сякаш пробождане във влагалището, което е мигновено, но ми спира дъха от болка. Предполагам, че се дължи на това, че бебето слиза. Утре съм на тонове и последен преглед и ще питам АГ. Странно ми е, че не са ме гледали за разкритие (с миналата бременност си ходех известно време с 2 см.). Записала съм си разни въпроси да задавам утре на прегледа, че бременния ми мозък издава багажа вече и се сещам някакви неща след като изляза от кабинета.

За движенията ще ми е единия въпрос. От една седмица младежа е пасивен до към 16 часа, почти не го усещам, а след това се започва едно протягане и подскачане...чак болезнено на моменти...и така до 2 през нощта. Та се чудя нормално ли е....да не би нещо да не му е ок, че така се бунтува, нали уж редуваха 40 мин сън и 40 мин бодърстване....а като казвам не спира, наистина не спира.

# 537
Охооо момичета едвам намерих време да ви изчета, аз също работя, а и моята буболечка пак е болна и се гледаме едновременно. Имаше 40 градуса темп и едвам я свалихме. Все още не съм събрала багажа 🤷♀ И аз вечер усещам чести втърдявания, отделно на това съм доста слаба попринцип апък бебето върви голямо и много ме боли на сгънката между краката и направо на моменти трудно ходя..
Обзе ме някаква суета и ходих на фризьор, имам час и за козметик само за почистване, нещо ми стана на кожата последните две седмици.. тази бременност направо ме разката, предишната си беше песен.. 2 седмици преди да родя обрах едно плодно дърво на село, ходих на море и се чувствах всякаш не съм бременна, сега се чувствам като някоя лелка преди пенсия 🤷♀ Никаква енергия

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 12:44 от lovebirds

# 538
Вчера въобще не мръдна което е доста нетипично,прави принципно гимнастики,рита брутално ...и викам ще изчакам днес,та се почна едно плахо такова от време на време,не знам какво и стана

При мен също се получава и това от време на време, но мисля че е нормално не може да бъде постоянно активен преди 2 дена така бяхме също така и корема ми се втвърдява и при такива ситуации обикновено пия чаша топло мляко с канела, хапвам мъничко шоколад или лежа на дясната си страна евентуално да се раздвижи.. пробвай ги и тези варианти може да ти е от ползва 😊

# 539
Аз съм вече в 37 + 4 г.с. и още не съм усетила контракции. Малко се притеснявам, защото никак не искам да преносвам и да ме индуцират.

+1, в петък влизам в 38 седмица, никакви контракции, които да усещам. Днес съм на тонове, да видим апарата какво ще каже.
Отделно много ми е трудно спането вече. Бебето си има мнение и ме спуква от ритане когато се обърна на ляво. Боли ме всичко вече от нон стоп спане на дясно. Ставам на всеки час до тоалетна и после минават сигурно 30 минути докато се наместя и заспя отново. С първата бременност нямам спомен за такива мъки вечер.
Моля се вече да излиза, хем ме е страх, хем ми омръзна. 😂

Общи условия

Активация на акаунт