Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 553
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
При мен и миналия път и сега всичко наобратно-цяла бременност се скъсвах от Бракстън -Хикс,даже и на системи лежах,като спрях магнезия и идва вече време да раждам стяганията на корема драстично намаляха Grinning Така и предния път не получих родилни контракции,а бях с голямо разкритие и преносвах,та ми предизвикваха раждане и сега още нищо няма.

# 541
Моето бебенце има дни, в които много плахо мърда и почти не го усещам. Доколкото разбрах зависи как е застанало, тъй като вече нямат много пространство. То може да си помръдва, но просто да не са така отчетливи. А някои дни такива болезнени движения усещам...

# 542
Sunny тъкмо си направих кафе,а не съм пила от 4ти месец после ще хапна и сладко,иначе да аз за това първо минавам от тук да ви чуя ..че ако отида при доки ще има смях или ,,тии какво искаш от детето" 😁
А и друго да ви питам,не съм споделяла с никого защото не знам как ще реагират...бях писала че 99% съм секцио,колкото и да не искам😕Семействата са на мнение че трябва да изберем лекар,ще звъннем един телефон и те такива му(знаете)Но си харесах дата края на 37гс и просто много искам ей така да звънна в болницата и да кажа искам тогава пък който е на смяна...те ще са скиптично настроени,а аз се чувствам гузно щото все едно насилвам нещата
А пък това ако не тръгне сама естествено...
Какво мислите да се запиша ли при дежурен за тази дата или да чакам доки да каже

# 543
Забравих да каже, че миналата седмица питах АГ за хиалуроновия гел, сега някой го спомена и се сетих. Този, който ми каза е Хиалобариер гел, вземаш си го от аптеката и си го носиш в деня на секциото, гледах го че е 550 лв.
Трябва да се каже, че е този за секцио, че има и такъв за лапароскопски операции.

# 544
Не е ниска цена. Какво се очаква да направи този гел? Моят АГ не е споменал за такъв.

А Йонс, аз малко не разбрах какво питаш. Не намеквам, че не пишеш разбираемо. Да не се засегнеш, че вече не знам и аз кой как чувства думите на хората.. 😵‍💫

Ако правилно съм разбрала, имаш доктор за секцио, но той не иска 37 г.с. и се чудиш дали да не отидел при случаен и той да те оперира, когато искаш? Според мен недей. Остани си при твоя, защото явно има причина да има по-късна дата. Аз исках дата 37 + 2 г.с., но доктора каза, че е рано и сега сме с дата 37 + 5 дни. Имам му безкрайно доверие и едва ли ми го е казал ей така.

# 545
А няма проблем и аз малко така си обяснявам😅,та нямам все още израждащ,мм и двете семейства ме карат да записвам час при някой определен доктор за когото са чули че е добър и той да кажел кога.Иначе датата която искам е  37+4
Не е ниска цена. Какво се очаква да направи този гел? Моят АГ не е споменал за такъв.

А Йонс, аз малко не разбрах какво питаш. Не намеквам, че не пишеш разбираемо. Да не се засегнеш, че вече не знам и аз кой как чувства думите на хората.. 😵‍💫

Ако правилно съм разбрала, имаш доктор за секцио, но той не иска 37 г.с. и се чудиш дали да не отидел при случаен и той да те оперира, когато искаш? Според мен недей. Остани си при твоя, защото явно има причина да има по-късна дата. Аз исках дата 37 + 2 г.с., но доктора каза, че е рано и сега сме с дата 37 + 5 дни. Имам му безкрайно доверие и едва ли ми го е казал ей така.

# 546
Приятелка, която преди работеше в АГ отделение, ми обясни, че този гел се слага, след като бебето е извадено, полето е почистено и всички органи са наместени. Гелът се излива и се създава като филм, който предпазва от сраствания. Тъй като аз съм с ендометриоза и това ще ми е второ секцио, ми препоръча да го сложа, но да се консултирам с моя АГ. В четвъртък съм на лекар и ще го обсъдим.

Честно казано хич не ми се дават още допълнително пари, но точно преди да забременея сега, бяха почнали болки, които индикираха за сраствания и ако мога да го избегна или да намаля шанса, ще ги инвестирам тези пари.
Ако някой има повече инфо, нека сподели 🥰

# 547
Този, при когото се следиш, не изражда ли? То да ти кажа не знам дали без избор на екип може планово секцио за определен ден.

# 548
Не изражда😕
А за екипа казаха щом аз избирам дата,ще плащам на дежурния.

# 549
мама Еднорог го е обяснила идеално за гела. Предпазва от сраствания в следствие на операцията, той се резорбира забравих за колко дни, но достатъчно , за да заемат органите правилна позиция и да не се получат сраствания между тях или да са минимални. Аз още преди месец питах, но тогава никой не беше разпитал явно. Аз знам за гела от моята АГ още от преди няколко години. Работата е там че срастванията може да създадат проблеми след 5-10-15 и нз колко години, може и да не ги усещаш , но ако ги има нищо не може да се направи, освен да се чистят оперативно, та ако този гел би предпазил от тях мисля че си заслужава. Лично аз сега усещам едни неприятни дърпания тук там още от 4 месец , което вероятно са точно сраствания но те не се виждат на ехо, единствено като се отвори за следващо секцио примерно тогава става ясно колко са къде са и т н. И ги изчистват.
Нз ама забелязвам че много ама много малко АГ споменават за тези гелове.
Мама Еднорог в аптеки Кедър го има , така ми каза АГ.[video][/video]

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 13:31 от gvendolinka

# 550
Не изражда😕

Аз бих се доверила на съдбата щом си си харесала дата! 🥰 мисля че щом си си харесала тази дата, има причина!

# 551
Анастасия, миналия февруари когато трябваше да ме оперират от извънматочната в Шейново, ми дадоха да разпиша декларация дали искам да ми сложат такъв гел (срещу 500лв, разбира се) Аз разписах, но доктора не ми беше сложил, защото беше преценил, че няма нужда. Може би и на теб не са ти казали да купуваш, защото на място в болницата ще ти предложат..

# 552
Не изражда😕

37 седмица не знм дали е рано или не, но нашия АГ на нас също каза,че ще е секцио понеже бебето не се обръща,но като седмица се пада 39 или началото нещо такова термина мине за 14.02 също така допълни,че е хубаво около 10 дни по рано от термина да е секциото,че бебето да не е било в родовия канал за да не се травмира, но пре 37 даже почти и 38 вероятно е вече че и бебето е развито най-важното дробовете
Пожелавам ви успех и стискам палци за теб и бебо!

# 553
Благодаря ви🤗🤗

# 554
Момичета,
Имам едно питане към тези с по-големи дечица. Мислите ли да спирате детето от ясла/градина като се роди бебето или няколко дни преди това(ако сте секцио). Чудя се как да процедирам, за да опазим поне в началото от градинските вируси, а и да се изгради някаква приемственост и връзка между двете деца. Чудя се и колко дълго е удачно да прекъсва посещенията на градината. 2-3 седмици?  Голяма чуденка ни е.

Общи условия

Активация на акаунт