Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 549
  • 799
  •   1
Отговори
# 570
Аз нямам ясна концепция за детската градина... В началото, докато таткото си в вкъщи, няма да ходи със сигурност. След това каквото сабя покаже Sweat Smile Хич не знам какво ще ми е в главата, как ще бъде прието бебето.... ако е много драматично, ще мислим варианти. Но като цяло не искам да лишавам детето от игри с връстници и да е вързано вкъщи за новородено и мама да не може да му обърне внимание...
В същото време не искам и болести, та не знам 🤷‍♀️
Ще го мислим в движение.

# 571
При мен малкия се беше обърнал още в 7-мия месец. А сега 37-ма е слезнал още надолу и получавам онези режещи контракции във влагалището. Корема ми се втвърдява при рязко ставане, докато се разхождам и като цяло ей така без повод. Като цяло си мечтая да съм пак с нормални размери и да мога да си ползвам тялото като човек.

Как сте, дами с хормоните? Аз ден без да си поплача нямам, ту съм леко кисела, ту мрънкам, че съм като слон, ту съм Весела и си танцувам 🥲 казаха ми, че е така още 3-4 месеца, а сама не се търпя.

Напоследък се плаша от килограмите вече са при мен 17 кг и много ми тежат. Мамите, дето са минали от тук, колко време ви отне да си стигнете пак старите килограми?
П.С. Не искам да ставам модел, просто да ми е леко.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 13:23 от Soon-to-be-mama

# 572
От хормоните прагът ми на търпимост е станал много нисък. Дразня се на почти всичко и всички, не ми се разговаря с никого, защото все ми дават наставления и имат някакви очаквания, които ме натоварват, не ми се излиза 😀 Често си и плача, особено на някакви сериали, но какво да правим...хормони 😀

# 573
Аз пък в момента съм в пъти по-спокойна и уравновесена от обикновено,сигурно заради хилядите добавки и витамини,които пия,че преди това се оказа,че съм била с дефицити.
За килограмите-върнах си ги след няколко месеца,по 1-2 кг на месец е ок да се свалят,много драстично сваляне не е здравасловно.Аз лично нищо срециално не съм правила,освен,че кърмех и явно това ме е изсмукало Grinning

# 574
На мен ми отне малко над година да вляза във форма. Като тук включвам не само свалянето на килограмите, а и прибирането на таза и корема. Бях качила над 20кг. В болницата оставих  6-7кг и после се почна едно бавно сваляне. Но се борех да кърмя, хапвах повече и изобщо не се съобразавах как и колко ям. Ако се спазва режим в съчетание с тренировки, много по-бързо ще си върнете предишната форма. Разбира се влияе и на колко години сте, дали сте били физически активни преди бременността. Фактори много.
АЗ нито спортувам, нито се ограничавам, така че една година си ми беше супер за плавно влизане във форма 😄

# 575
Аз допреди месец бях много зле с емоциите..по- напред в темите се оплаквах, че едвам себе си търпя, а за околните няма да споменавам, всичко и всеки ме дразнеше. Сега ме е яд, но не мога да върна времето, че така се тормозех...сега даже се натъжавам, че още няколко седмици ще съм с корема и ще ми липсва ....но ще гушкам бебче🤱. А за кг аз не съм качила много/ има още да качвам/ и първия път не качих много и за месец ги свалих, но при всеки е различно, така че не съм ориентир, но вярвам, че по- бавно или по- бързо всички ще влезнем във форма😉

# 576
И аз като nieves съм много спокойна. Почти от началото досега, та надявам се да бъда и супер чил майка след това. Ако първите ми месеци, години и тн. преминат толкова спокойно колкото и самата бременност ще съм супер щастлива хаха 😅

# 577
  • София
Аз бях на тонове днес - всичко наред Simple Smile Диването пак опитваше да махне сензорите, ама не му се получи и успяхме да го запишем Simple Smile
Настроения сменям малко по-бързо от преди, но нищо ненормално засега - справяме се и като цяло съм спокойна и кротка Simple Smile Ставам доста крива в ден, в който малкият не го усещам твърде бурно (обикновено като имам някакви проблеми с чврвата). Но иначе съм cool 😄

# 578
  • София
И аз точно се връщам от тонове и последен преглед. Тоновете са ок, нямам и помен от контракции. Бебо е 3200гр. в 37+6г.с., плацентата си е 2-ра степен. На прегледа се изненадах, че бебун се е врътнал с гръб надясно, а до последно беше с гръбче наляво, което е перфектното позициониране за раждане. Ако нямам индикации за раждане (разбирайте контракции) до края на месеца ще ме прегледа за разкритие да видим как вървят нещата. Утре ще пускам последни изследвания, стискайте палци всичко да е ок. Искам вече да се ражда, че корема ми е като за близнаци.

# 579
  • София
Криси, в болницата ходи, препдолагам? Че аз бях в мола и се засякох с две мацки, ама едва ли някоя си била ти. Много готино там - лягаш си и имаш гледка към парка, зяпах хората с кучетата на разходка Simple Smile

# 580
  • София
Криси, в болницата ходи, препдолагам? Че аз бях в мола и се засякох с две мацки, ама едва ли някоя си била ти. Много готино там - лягаш си и имаш гледка към парка, зяпах хората с кучетата на разходка Simple Smile
Да, Тони, в болницата, че ми е на 10 мин с колата. За мола знам и че е много спокойно....не чакаш по 100 часа, макар, че последните два пъти ме чакаха с отворена врата за тонове.

# 581
И аз се завръщам от преглед. Бебока го измериха малко над 3кг в 36+2гс, но много се мърдаше и доктора каза, че надали е толкова. Отсече каквато и да е надежда да се обърне бебето 😅 и планирахме секцио, с уговорката ако все пак се обърне, да го отложим.
Напоследък и аз само плача, не за друго, ами че бебето ще се роди и вече няма да си е само мое и няма да ме подритва 🤣 не ме кефи тая мисъл, ама нямам голям избор. Качила съм само 9кг, не ми тежи, нямам кой знае какъв корем. Бебето е застанало максимално удобно за мен и даже не ме натиска да ми се пикае нон стоп. (Нощем ставам максимум веднъж). Киселини нямам 😅 и спирам да се хваля, че ще ме засърби дупето усещам.

# 582
Бла Бла бла, направо ти завидях. Аз не стига, че съм слонче, в 35 седмица и съм +18кг, ами от няколко седмици ме мъчи друго. Цялото ми деколте, гърди, всичко е в нови бенки, дори гадни папиломчета. Знам, че няма да се махнат ей така, след раждането и тях трябва да ги мисля. Остарявам Disappointed Relieved

# 583
Zimone, последните дни си гледам деколтето и на врата ми са излязли много такива - точно бенки и папиломчета. Никога не съм имала преди брадавички. Само ММ има такива папиломчета и ми стана много чудно от къде си взеха Sad започнаха да се появят лятото, което съвпадна с началото на бременността и сега вече са попораснали :/

# 584
  • София
И аз съм същата, но си имам от преди - ходя да ми ги маха дерматоложката ми. Нищо страшно, имате ги защото са вирусчета и все някога от някъде ги пипват повечето хора. По-изявени са при отслабен имунитет. Аз специално ходих до дерматоложката, да прегледа всички бенки и папиломчета - каза след раждането ще махаме това, което искам да махна.

Общи условия

Активация на акаунт