Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 423
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
До 3 месец никакво боядисване, след това само с безамонячна, това бе препоръката на моя лекар. обременяването с глюкоза не знам защо не е задължително в Бг, с него могат да се предотвратят доста проблеми , аз изтеглих късата клечка и правих и нормалното и 3 часовото. Голямо треперене падна и после много внимавах какво ям до края на бременността.
Защо си правила и дете, заради лош резултат на двойното ли?
Колко пъти ви бодат при това обременяване? Мъжът ми смята, че се слага абокат и там си стои, т.е. бодат само веднъж?

# 301
  • София
Кое е нормалното? На мен и двата пъти ми правиха това с 3-кратното взимане на кръв. На различни места ми е правено и всеки път си ме бодоха за пробата. Аз имам проблем с вените и беше неприятно, после ходих 2 седмици на решето с лилави ръце. Не знам някъде да слагат абокат за това изследване. Някъде някои евентуално от пръст да вземат кръв, за мен е едно и също като усещане.

# 302
В Бодимед са ми слагали абокат, там и глюкозата си дават. Понеже на някои места си я носиш.

# 303
  • Гр. София
До 3 месец никакво боядисване, след това само с безамонячна, това бе препоръката на моя лекар. обременяването с глюкоза не знам защо не е задължително в Бг, с него могат да се предотвратят доста проблеми , аз изтеглих късата клечка и правих и нормалното и 3 часовото. Голямо треперене падна и после много внимавах какво ям до края на бременността.
Защо си правила и дете, заради лош резултат на двойното ли?
Колко пъти ви бодат при това обременяване? Мъжът ми смята, че се слага абокат и там си стои, т.е. бодат само веднъж?

Гери, не слагат абокат, бодат си те 3 пъти - веднъж на гладно, веднъж 60 мин, след като изпиеш глюкозата и веднъж - след още 60 мин, т.е. 120 мин след изпиването на глюкозата. Неприятно е и боденето, и чакането, и пиенето на глюкозата - отвратително сладка е 🤮 Но в някои случаи е необходимо, за да се избегне по-голямото зло. А дали е нужно или не - това трябва ендокринолог да каже.

# 304

Здравейте. Всичко наред ли е според вас?
Бременна съм в края на 4 месец.

# 305

Изследванията ти са перфектни Simple Smile

# 306

Изследванията ти са перфектни Simple Smile
Благодаря!

# 307
В референтни са, но Т4 не е в оптимални граници.

# 308
  • София
Може ли да се пие безалкохолна вайс (или друга тъмна) бира? Питам, защото бях чела, че не може непастьоризирани продукти, но не съм сигурна дали този тип бира е такъв.

# 309
А какви трябва да са границите?

# 310
А какви трябва да са границите?

И от тук може да ги конвентираш
https://unitslab.com/node/121
Като цяло Т3 и Т4 трябва да са по-скоро към горната граница, за да са оптимални. НО! Не съм сигурна как са стойностите за бременни. Добри са ти резулатите, просто не са идеални (оптимални) и сигурно това е нормално по време на бременност.

# 311
Ето тук има оптимални стойности за бременни по триместри.
  http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/ … oxine,%20free.htm
Според мен няма проблем на база тези изследвания, но нека лекарят, който ги е назначил да се изкаже. Разбира се, консултация с ендокринолог винаги е добра идея.

# 312
Като цяло при доста жени е доста трудно да са оптимални по време на бременност хормоните.Аз бях с перфектното ТСХ без хормон. Преди ЗЕТ трансфер ми се вдигана заради естрадиола,който приемах. ТСХ беше 3.4. Започнах мини доза,като при положителен тест (след 14 дни от ЗЕТ)изследвах и беше в норма След месец пак изследвам и бам ТСХ 0.02. Спрях хормона и след месец ТСХ беше 1.2,но фт4 14. Ендокриноложката ми ме следеше на 20 дни кръвни ТСХ,фт4,фт3 и на 40 дни ехография на жлезата.Според нея ТСХ си е хипофизен хормон и не е важен толкова, колкото фт4. Той (фт4)отговаря за развитието на бебто. Бебето няма жлеза до 16 или 20 седм(карам по спомен). Тоест черпи от тази на майката. Прави ми всякакви схеми. Почнах хормон от 12.5 мг през ден и ТСХ не беше мръднало,а фт4 беше 13.5. После минах на 25 пак,като имах ден в който не пия и ТСХ беше 0.7 а фт4 14. Цяла бременност ТСХ бе под 1,все 0.4,05 или 0.75,понеже пиех мини дози за да поддържам поне някакво фт4 в норма. Иначе според ендокриноложката масово или по-голям процент се случва (ниско фт4)при бременни с момичета🤷♀Голяма мъка ми беше тази жлеза. Родих и спрях хормона. В момента не пия последно преди два месеца си пусках профилактично хормони,като ТСХ е 1.2,а фт4 14.5. Чувствам се за сега добре,но не е оптимален. Ако почна хормона пак ще стане една. Аз съм с множество възели и най-вероятно след време ще се наложи да я премахна жлезата. Имам правена биопсия и за сега всичко е наред

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 21:03 от Милото

# 313
  • София
Момичета, магнезия трябваше ли да се приема в разстояние от кисело мляко/айран?

# 314
Момичета, магнезия трябваше ли да се приема в разстояние от кисело мляко/айран?
Желязото трябва да се приема с отстояние от млечните! Магнезий не добре да се взема с желязо. Аз имам тази информация🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт