Студенти в Нидерландия - 20

• 69 646
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Bibi, да, за Германия искат... евентуално и там може да подадем

# 196
И моята щерка е в Грьонинген, 2 курс. Ако можем - ще помагаме.

# 197
  • София
По темата за матурите - спор няма, че матурата по профил математика е трудна. Но ме озадачи фактът, че деца от МГ не са успели да я вземат. Направо не мога да повярвам.

# 198
Имам един двупосочен билет от Айндховен до София и обратно: 10-16.02. Налага се да го продам, но не знам къде и как. Помощ?
Гледам,  цените сега са много високи за тези полети (400 евро излиза), а моят билет е наполовина. Дори ало добавим цената за смяна име, пак ще е значително по-изгоден моят билет.
Къде да пиша, за да го предложа?
Благодаря!

# 199
В страницата в Фейсбук  българи в Хонландия ,може и в Студенти в Хонландия...Още днес ги пуснете ,понякога има шанс , всичко е късмет!Успех!

# 200
Пуснах по всички ФБ групи, дано не ме баннат нещо!
Открих един сайт за подобни продажби. Разработен е от българи Wink
Публикувах обява и там!
Пък да видим. Не го пиша, че не знам дали може, но ако някой го иска на лични ... хубав е, а има и добри оферти Wink

# 201
  • София
Ако студент наеме апартамент за 2-ма, като договора е по взаимно съгласие, как стои въпросът с регистрацията в общината?
Какво се изисква за тази регистрация? Трябва ли договорът да е на твоето име или може да е вписан вътре и договорът да е и за двамата ?

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:05 от Сойка Присмехулка

# 202
Мога да кажа как беше при нас. Когато сключвахме договора, стана ясно, че е възможна регистрация на двама за стаята. Но договорът си е само на името на детето. Когато отидохме в общината ни попитаха само един човек ли ще се регистрира или двама, в нашия случай - един (можех и аз, даже за миг се поблазних да го направя Simple Smile ). Документите за регистрация за еднакви - многоезичен акт за раждане и договорът (не помня показва ли личната карта).

# 203
Ако студент наеме апартамент за 2-ма, като договора е по взаимно съгласие, как стои въпросът с регистрацията в общината?
Какво се изисква за тази регистрация? Трябва ли договорът да е на твоето име или може да е вписан вътре и договорът да е и за двамата ?
При нас титуляр на договора беше щерката, но в него фигурираше и името на другото дете.
Нямаше никакви проблеми с вписването в общината по този начин.

# 204
Това е супер хубава новина, че може да се регистрират и двамата! Улеснява търсенето.
А с 3-ма как стоят нещата? Колко голям трябва са е апартаментът? 3 спални, а не стаи трябва да има сигурно!
Питам принципно, защото и до този вариант може да се стигне, а по-горе във форума имаше изказвания, че с апартаментите е абсурд ... ама може и аз да не съм разбрала добре.  Дали не беше "абсурд", защото сме чужденци, а не защото няма регистрация?

# 205
  • La casa de Mickey Mouse
Това е супер хубава новина, че може да се регистрират и двамата! Улеснява търсенето.
А с 3-ма как стоят нещата? Колко голям трябва са е апартаментът? 3 спални, а не стаи трябва да има сигурно!
Питам принципно, защото и до този вариант може да се стигне, а по-горе във форума имаше изказвания, че с апартаментите е абсурд ... ама може и аз да не съм разбрала добре.  Дали не беше "абсурд", защото сме чужденци, а не защото няма регистрация?
Не, не е абсурд защото сме чужденци, а защото трябва да представим  холандски договор за работа и три заплати. Заплатата, трябва да е три пъти стойността на наема. Освен това, много рядко собственик на апартамент ще се нави да го отдаде не студенти, пък били те и холандци.
В случая на Сойка Присмехулка, предполагам става въпрос за къща, която е разделена на малки апартаменти (студия) и се отдава на студенти. Тук говорим за нещо много различно от самостоятелен апартамент/къща.

# 206
  • София
Намерила съм от хазяин апартамент в Айндховен, новоремонтиран, ламинат, паркет, пердета, обзавеждане в кухнята и голям гардероб в коридора. 2 спални. Има едно легло в едната стая и като цяло е за 2-ма. Може да се вземе, но ни трябва съквартирант. Сигурен е, защото при съия хазяин живеят познати деца на горния етаж.
Апартаментът е 120кв.м. по техни данни , 1 баня и 1 тоалетна, партерен етаж, близо до центъра и е на 15-16 мин с колело до TU/e.
Цената е 1800е без консумативите. Излиза по 900е на човек + 100е за консумативи (по данни на момчетата , които живеят в горния апартамент).

Ако някой си търси момче съквартирант и е склонен на този наем, нека се свърже с мен.
Къща е наистина, но има точно 2 апартамента, единият е зает. Дава се другият и си търсим надежден съквартирант.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:20 от Сойка Присмехулка

# 207
Mini Mouse, благодаря за разясненията.
Аз виждам обаче в обявите/сайтовете за студентско настаняване обяви и за апартаменти. Затова помислих, че може да се коминираме.
Сиреч има разлика между апартамент в студентска къща, апартамент в блок .... това ли е разковничето?

# 208
  • La casa de Mickey Mouse
Mini Mouse, благодаря за разясненията.
Аз виждам обаче в обявите/сайтовете за студентско настаняване обяви и за апартаменти. Затова помислих, че може да се коминираме.
Сиреч има разлика между апартамент в студентска къща, апартамент в блок .... това ли е разковничето?
Да, точно рака. Има значение дали е специално за студенти или не

# 209
Пуснах по всички ФБ групи, дано не ме баннат нещо!
Открих един сайт за подобни продажби. Разработен е от българи Wink
Публикувах обява и там!
Пък да видим. Не го пиша, че не знам дали може, но ако някой го иска на лични ... хубав е, а има и добри оферти Wink

Напишете го, ако си заслужава може някой да се възползва.

Общи условия

Активация на акаунт