Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

развитие на бебето

 • 3 323
 • 22
 •   1
Отговори
 • Мнения: 636
Здравейте мами. На последния преглед за пореден път ми казаха, че бебето ми изостава с няколко дни /в случая с 9/. Иначе си има всичко и нараства, но още от самото начало се движи със закъснение. Обясниха ми, че може да съм заченала по-късно, ако цикълът ми по принцип е по-дълъг, но аз си зная кога заченах и то беше съвсем по книга. Даже и да не е било въпросния ден, то да е било най-много на следващия или по-следващия, защото доколкото зная яйцеклетката живее 48 часа, не повече. Та ако беше с два дни - иди, дойди, но с цели девет Sad , а в самото начало размерите му сочеха, че закъснява с две седмици Confused . Това ми звучи обезпокоително, имали ли сте такъв проблем?

# 1
 • Бу-у-урга-а-ас
 • Мнения: 2 600
Не може да си 100% сигурна кога си забременяла. Сперматозоидите могат да живеят 8 дена. Така че спокойно. Слушай лекарите, а ако ще си по-спокойна отиди при друг лекар да те види на ехограф.

# 2
 • Мнения: 6 317
Мисля, че няма от какво да се притесняваш. По принцип тези прегледи зависят не само от човека, който те преглежда, но и от апарата и обратно. Според един педиатър бебето ми вървяло със седмица напред и било с голяма глава. Роди се с глава, нормална за дължината му Simple Smile.

# 3
 • Мнения: 182
Моето закъснява с 2-3 седмици така, че няма място за притеснение. Особено ако още от самоот начало е закъснявало  #Shocked
Не зависи от това колко живее яйцеклетката, а кога е станало оплождането - т.е. кога е била ову. Ти знаеаш с точност ли ? При мен например цикълът ми е много дълъг 36-42 дни и когато правихме секс с мъжа ми в месеца на зачатието се оказа, че ову ми е била 4 дена преди да ми дойде т.е. имала съм или две ову или една, но по-късна и тогава е станало оплождането. Затова е и изоставането. Според нормалният ми цикъл аз трябваше да съм с термин 21 април. Сега ми е изместен на 5 май
Лека бременност ти желая и си намери лекар, който да може да ти обеснява всички тези неща  Heart Eyes  Flutter

# 4
 • Мнения: 1 072
Да, имала съм и мога да ти кажа, че грешките в измерванията са толкова големи, че не могат да хванат разлики от 8-9 дни. Първото ми дете "изоставаше" с няколко седмици, накрая се роди 2600 и всичко си му беше наред.
сега с второто го гледаха на ехо в деня, в който родих и казаха, че ще тежи около 3580 грама, а го родих 3320. Дай си сметка колко е точно измерването.
Извод: няма причини да се притесняваш!
Лека бременност, леко раждане и всичко най-добро!
Сара

# 5
 • Мнения: 3 663
Терра, ако бебчето е съразмерно, но просто размерите са му по-малки, не е страшно Simple Smile Пък и 9 дни не са никак много Simple Smile
не се притеснявай Simple Smile
всички бебета са различни Simple Smile таблиците дават някакви средни стойности, а бебетата не се раждат всички еднакви Simple Smile
Спокойно бременеене от мен Simple Smile

# 6
 • Мнения: 10 749
Изобщо не вярвам на таблиците и ултразвука. За първото ми казаха, че е много дребно, а се роди 3,500кг и 53см. А за второто ми казаха обратното - много едро бебе. Роди се 2,970кг и 49см. Всичко е относително. Те ти мерят корема, изчисляват си нещо по техните си таблици и хоп, бебето е малко.  Леко раждане ти желая и хич не им се връзвай.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 550
И на моята най-добра приятелка все малко беше бебето в корема - изоставало с 10 дена, дъра-бъра.
А младежът се роди 10 дена по-рано, с идеалните мерки 3,450 кг и 51 см. А ако беше чакал до термина, какъв ли "дребосък" щеше  да е  Wink ?
Така че - споко, щом нямаш оплаквания, всичко си ти е наред!

# 8
 • София
 • Мнения: 572
на мен от самото начало ми казваха,че изоставам с около седмица(даже според размера на главичката -10 дни) и родих Кари 5 дни по-късно.Не съм имала проблем нито при раждането,нито след това детето ми е дало някакви отклонения.Роди се 3.500/49 см

# 9
 • Мнения: 541
За уточнение: сперматозоидите живеят 3  дни!

Въобще не се притеснявай за размера - нали бебчо расте Simple Smile

И аз знам кога съм забременяла - 100% (ползвах тест за овулация). При мерките: ако ме водят 30г.с. ,аз знам че съм 31г.с. Wink , главичката отговаряше на 29г.с., бедрото - на 31г.с. Родих 8 дни след определения термин (а в действителност 14дни след) и бебето почти нямаше признаци на преносване Grinning

# 10
 • Мнения: 32
Ох, и аз да Ви се оплача. по краче бебчето ми е в 18 г-с и 4 дни, а по размер на главичката в 19 г.с. Кзаха, че е нормално, но 2 пъти го мериха.
На някоя от Вас да са я измерили някой път и по двата признака абсолютно еднакво?

# 11
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 209
мисля, че трябва да си спокойна!
имаш повод за безпокойство само ако кръвното ти е високо или твърде ниско

# 12
 • Мнения: 210
Тези мерки са толкова неточни. На мен ми казаха че изостава с една седмица родих 10 дена по рано с признаци на преносеност. Бебо беше малко 2,800 но си беше здраво.

# 13
 • Мнения: 13 864
Изобщо няма от какво да се безпокоиш.
Моето бебе го изкарваха с 2 седмици по-голямо, а се оказа, че не е вярно - просто беше по едро.

# 14
 • Мнения: 46
И аз се включвам, за да се присъединя към мненията, че не е нужно да се взема като абсолютна истина показанието при еднократно УЗИ, а да се вземе в динамика и да се следи като тенденция и пропорции. Върху стойностите оказват влияние много фактори, в това число и точността на ръката на лекаря в дадения момент.

По време на бременността ми (след 22 седмица) ми правиха УЗИ биометрия на детето всеки две седмици, а след 33 г.с. всяка седмица. По време на един кратък отпуск на моята лекарка ме прегледа друга. В резултат - изкара дължината на бедрото на детето с 5 мм по-малка в сравнение с предишната биометрия. Аз едва дочаках следващия преглед и много разтревожено попитах докторката - какво означава това? Тя ми обясни някои тънкости около измерванията и се успокоих.

Някъде около 30 г.с. ми казаха, че детото върви с 12 дни по-рано. В крайна сметка родих само с 5 дни по-рано от изчисления термин.

А като последна капка към точността на измерванията беше фактът, че 2 часа преди раждането ми казаха, че детето ще е около 3300 гр, а то се роди 3540 гр, 52 см.

Така че, спокойно, щом активността при КТГ и показанията на доплерометрията са в норма, то биометрията си носи своята неминуема погрешност.

Общи условия

Активация на акаунт