Всякакви въпроси за кафемашините Тема 4

• 13 466
  • 328
  •   1
Отговори
# 300
  • Велико Търново
Здравейте, имам Делонги ЕС 685 от повече от 4 г. и все още не успявам да се науча да промивам правилно тази машина. След светване на оранжевия индикатор, спазвам стъпка по стъпка инструкциите от книжката, но успешно е завършвана програмата може би 2 пъти. Пробвала съм няколко вида препарати, правила съм почистване по 2 пъти един след друг, резултат един и същ - индикаторът продължава да свети. Принудена съм да я нося за почистване на сервиз, което излиза доста скъпо. Може ли някакъв съвет, тънкост, конкретен препарат или и аз не знам вече какво. Ще съм много благодарна!

# 301
Аз нямам проблем. Следвам точно стъпките в книжката.
Не  е до препарат. Може би грешиш някъде в поредността на действията?

# 302
По принцип трябва да изтече един резервоар с препарат и после един с чиста вода. Да не би чистата вода да я пропускате?

# 303
Здравейте, купихме си кафемашина Делонги Дедика. Сега се опитвам да я пусна за пръв път. Включих я и двата бутона започнаха да мигат, знак че машината загрява. Но така вече мига повече от 10мин. , това нормално ли е? За колко време загряват вашите кафемашини?

# 304
Здравейте, купихме си кафемашина Делонги Дедика. Сега се опитвам да я пусна за пръв път. Включих я и двата бутона започнаха да мигат, знак че машината загрява. Но така вече мига повече от 10мин. , това нормално ли е? За колко време загряват вашите кафемашини?
Не сте прочели инструкциите и стъпките, които трябва да направите или? Настройките?!

# 305
Не сте прочели инструкциите и стъпките, които трябва да направите или? Настройките?!
Всичко е наред, бяхме завъртяли ключа към парата, вместо да е  на 0.
Сега обмисляме и закупуване на кафемелачка. Може ли насоки? Обмислям евентуално да си купя тази [url][https://www.tehnomix.bg/kafemelachka-delonghi-kg-79?rlv_rid=af293800-c3d1-4167-a20f-0f2793ba1c1e&rlv_rpid=7752&rlv_rpos=1/url], Дали ще ми върши работа? Някои да я е ползва?

# 306
Аз съм имал подобна за тест, лошото при тях е че ползват дисковете за да трошат зърната, а не да ги нарязват. Ако може вземете нещо по качествено.

# 307
Aз имам такава. Може да не е върхът на сладоледа, ама е много компактна и лесно се прибира в шкафа, а за мен това беше важно. И все пак не е от обикновените с перките, регулира достатъчно ситно като за моята машина. Пък и не съм супер експерт дегустатор, който ще оцени мелачка за 1000 лева.

# 308
Aз имам такава. Може да не е върхът на сладоледа, ама е много компактна и лесно се прибира в шкафа, а за мен това беше важно. И все пак не е от обикновените с перките, регулира достатъчно ситно като за моята машина. Пък и не съм супер експерт дегустатор, който ще оцени мелачка за 1000 лева.

Не е нужно да си експерт, разликата се усеща веднага.

# 309
Здравейте, ще може ли да ми препоръчате кафемашина с капсули?

# 310
Неспресо

# 311
Нещо специализирано за ESE Pods.

# 312
  • Варна
В предната тема се жалвах за старата ни обикновена еспресо машина на Делонги, че кафето миришеше на пластмаса, но след профилактика се оправи. След няколко месеца се появи друг проблем - започна да тече кафе от извън цедката - между оплътненията. Съответно кафето в чашата ставаше воднисто и отвратително. Айде пак по сервизи - профилактика, смяна на уплътнението на групата. Върнаха ми я уж оправена и тествана, но на следващата сутрин вкъщи установих, че е по-зле от преди. Всичко изтичаше отвън, а чашата ми - празна. Върнах се в сервиза (официалния на марката) и техникът я тества пред мен с кафе в количество около 2/3 от нормалната доза, без да темперира, и завъртайки ръкохватката не до средата, както трябва, както е обозначено от производителя и както съм правила 7 години, а почти до счупване, до крайно дясно.... При което аз вдигам вежди и питам какво е това ненормално тестване. Той само извъртя очи, изсумтя да не го занимавам с глупости и каза на касиерката да ми върне парите, след което се прибра в стаичката си отзад....
Вече виждайки как ще трябва да си купувам нова кафемашина, реших все пак да пробвам с друг сервиз. От там ми казаха, че нищо ѝ няма да машината и да съм пробвала с по-вино смляно кафе. Аз си купувам едно и също кафе от години и си го меля сама вкъщи на една и съща мелничка, по един и същи начин. Нищо не съм променяла, че изведнъж да започне да се прецаква еспресото...
Мъжът ми по принцип пие друго кафе от френска преса, но една сутрин ме помоли да му направя от моето, че неговото свършило. Пуснах машината с двойната цедка, която си е оригинална в комплекта, но много рядко ползвана, и о - чудо - две перфектни чаши кафе! Така ми проблясна гениалното прозрение, че проблемът не е в машината, а в единичната цедка. Поръчах си нова от немския амазон za 20€ и отново пия хубаво кафе на добрата стара машина, чудейки се как в нито един от двата сервиза не се сетиха къде е проблемът.

# 313
Същото се случи и при мен, обикалях сервизи, казваха ми че всичко и било наред, а тя пръска кафе отстрани. Купих нова цедка и проблема се оправи.
Обаче... от няколко дни, пак започна да прави кофти кафе, без каймак. Става въпрос за обикновена кафемашина Krups XP320830. Може би 2 месеца нямах проблем, кафето беше както преди. И сега пак ли да купувам нова цедка, какво не правя правилно, че така запушва.. Не оставям кафе в нея, мия я хубаво, няклй има ли идея?

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 08:51 от n.97

# 314
Почистете добре цедката.

Общи условия

Активация на акаунт