Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 734
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
За течението и на мен ми е по-обилно от обикновено.Още от началото на бременноста.А микробиологията ми е чиста,но и на мен ми казаха,че е от хормоните ,било нормално.И аз постоянно ходя с малки превръзки,но ми омръзна от тях,понякога ми се изранява кожата отдолу.Аз като съм свита и немога да дишам,трябва да се облягам като седя иначе трудно.Бебо немога да го разбера накъде се е завъртял,но все ми е трудно.Даже и сутрин ставам от леглото трудно,стълби немога да изкачвам,до магазина едвам ходя.Абе направо съм едно кюфте.Моя мъж само ми измисля прякори-кюфти,тумби.Ама и той има коремче и почти сме се изравнили с коремите Grinning

# 136
От няколко дни и аз усещам това опъване, все едно ще се пръсна, но малкия много се върти и според мен застава поза морска звезда. Единият път го хванах как е легнал от ребрата ми до пубиса по дължина, също напречно през корема, или се опитва да ми отиде отзад на гърба.
Даже се оплаках на докторите в болницата, защото колкото и да ми казват да не си пипам корема, малкото като буйства и почват контракции....

И на мен от обяд натам ми е много опънат корема. Последните два дни се чекне, все едно тренира художествена гимнастика, съответно на места коремът става твърд. Не знам води ли се контракция или не. И това от следобед натам се случваше доста често. И съответно снощи една ярко червена кръв, не много. Хайде пак болници, системи. Оказа се, че полипът вместо един, вече са 5-6. Отделно моя доктор ми беше казал, че имам кръвоносен съд, който се дразни изключително много от долния ръб на плацентата и движението на бебето. А тя момата се обърнала с главата надолу при цялото това чекнене. Казаха, че всичко е наред, но кървенето е отвътре. Измънкаха на въпроса - от плацентата ли е? Започнаха и дексаметазона - 3 дни на 12 часа. Ще видим после какво ще кажат лекарите.

# 137
И моя ми тежи и се задъхвам като вървя бързо,изкачвам стълби или се натъпкам вечер ...както вчера и говорих по тел едвам дишах 😁
Тежи и не от днес или вчера

# 138
the happy, дано е бил ненужен дексометазона 🤞🤞🤞🤞. Вчера в групата на лежащите мами ми казаха за един тест за преждевременно раждане, може да се прави след 24 седмица,тест за фетален фибронектин и показва дали има риск от преждевременно раждане следващите 2 седмици, по спомен ти си 26 седмица нали, може да попиташ.
Аз ако видя ярка кръв сигурно ще се побъркам, така ми започваха ражданията предните пъти.

# 139
От няколко дни и аз усещам това опъване, все едно ще се пръсна, но малкия много се върти и според мен застава поза морска звезда. Единият път го хванах как е легнал от ребрата ми до пубиса по дължина, също напречно през корема, или се опитва да ми отиде отзад на гърба.
Даже се оплаках на докторите в болницата, защото колкото и да ми казват да не си пипам корема, малкото като буйства и почват контракции....

И на мен от обяд натам ми е много опънат корема. Последните два дни се чекне, все едно тренира художествена гимнастика, съответно на места коремът става твърд. Не знам води ли се контракция или не. И това от следобед натам се случваше доста често. И съответно снощи една ярко червена кръв, не много. Хайде пак болници, системи. Оказа се, че полипът вместо един, вече са 5-6. Отделно моя доктор ми беше казал, че имам кръвоносен съд, който се дразни изключително много от долния ръб на плацентата и движението на бебето. А тя момата се обърнала с главата надолу при цялото това чекнене. Казаха, че всичко е наред, но кървенето е отвътре. Измънкаха на въпроса - от плацентата ли е? Започнаха и дексаметазона - 3 дни на 12 часа. Ще видим после какво ще кажат лекарите.
the happy,дано не е опасно нещо за бебето.Дано се оправиш,стискам ти палци.Така като прочета такъв коментар ми се свива сърцето.Пожелавам ти наистина по-безпроблемна бременност до края Heart

# 140
mad_hatter, да от днес съм 26, отговаря на 27+. Е и мен ме втресе снощи, досега все беше кафеникаво. Нищо чудно и секцио да отнеса заради това кървене Sad Ще ги питам за този тест.

Deni, благодаря ти!

Вижте какво - предния път бяхме талисманчето на бебешката тема, този път не искам толкова рано 😂 Всички бебета от 37гс натам да излизат живи и здрави ❤️

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 09:13 от the happy

# 141
И на мен ми тежи корема вече, а стълбите са сериозно препядствие. Въртя се като тюлен в леглото, още от сега, не ми се мисли как ще е последните месеци.
Засилено течение имам още от началото, АГ каза, че щом няма мириз, сърбеж и подобни, няма страшно.

Относно шишетата - доколкото четох, може стъклено докато майката го държи, щом детето започне само да държи - пластмасово. Аз ще се опитам да редуцирам максимално пластмасата, но понякога е неизбежна.

the happy, дано всичко е наред!

# 142
the happy дано всичко се нареди😊
 А за тежащите кореми ще кажа, че на мен всичко ми тежи. Вече ударих 14кг и както е тръгнало слонския вид няма да ми се размине 😜. С миналата бременност качих 30.

# 143
И моя корем все още не ми тежи, но си усещам кожата в тази област ужасно опъната, сякаш е напът да се скъса. Не съм сигурна дали това не значи, че ми е слаба еластичността, уж я хидратирам сутрин и вечер всеки ден и я ексфолирам веднъж седмично.

От самия растеж на плода е .Както расте ,уголемява се коремчето(размера на матката),съответно се разпъва и кожата ти .Това обяснява и тези сърбежи по кожата в тези области(и гърдите и те нарастват и се подготвят за бъдещото кърмене).Много е важно да се мажеш да ,защото при някои хора е възможна появата на стрии.Моята кожа е по-чувствителна ,и вече имам доста,но това не значи ,че и ти ще имаш.💗

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 11:13 от Mims1900

# 144
Имайте едно наум с теченията и ги проверявайте редовно, защото при мен доктора при преглед каза, че според него е чисто и няма нужда МБ, аз настоях и се оказа, че имаше някакви находки. Сега чакам до края на месеца и пак ще пускам контролни след Залаина. Иначе и моя нос е пълен и се задъхвам и ми натежава от следобед нататък. Но физическите натоварвания ми се отразяват супер освежаващо.
the happy Стискам палци да си се носите до термин и без повече такива ситуации 💗

# 145
The happy, стискаме ти палци, мила! Дано всичко отмине бързо и всичко с бебче да е наред! 🤍
Аз се мажа с био ойл, палмърс и розовия Сол де Жанейро, за сега нямам нови стрии 🤞🏼, но си имам стари от тийн годините. А съм и дебеличка, та мисля че и това играе роля. Хахах с килограмите съм ОК според акушерката ми - за сега съм +8 от началото. При мен всяко кило си личи страшно много и качвам навсякъде, не в една област и като си видя бузите, полудявам. Яде ми се сладко постоянно. Предимно торта, не знам защо.

Как сте с либидото? Моето хич го няма Simple Smile

Тук отказаха да ме пратят на гинеколог за МБ. Не виждали причина при положение, че всичко “изглеждало” нормално. Много съм потресена. Може би следващия месец ще се прибера до България и ще отида на всякакви изследвания и доктори, защото ми се струва безобразно.

От началото си имам по-засилено бяло течение, без мирис и без други симптоми- било нормално. Не мога без ежедневни превръзки, но както някой каза понякога започват много да дразнят кожата.

Тръгна ми коластрата тази седмица. Малко е, но факт.
Освен малко дрешки и обикновена кошара от Икеа (Sundvik мисля беше модела) нищо друго не сме купували. И то защото купувахме гардероб и скрин, та викам като ще плащам доставка поне и това да вземем. За първите месеци съм се спряла на next to me - Maxi Cosi Iora Air . Сгъва се много компактно, отворена е от всички страни и ми изглежда супер за път и за през лятото. Аз както съм си наумила да се прибираме в България.. ще видим!

# 146
the happy, сискам палци всичко да е наред и да мине бързо!

И аз съм в "клуба" на тези с теченията. Даже в последните 2 седмици ми е увеличено и както вие го описвате - като вода. На моменти виждам и белезникава слуз, но няма парене, сърбеж или неприятна миризма. Но малко ме притеснява, няма какво да лъжа. Според моето АГ е от Утрогестана и било нормално. Е, ок, но на микробиология в началото на месеца откриха гъби (не знам какъв вид точно, нито в какво количество, защото АГто ми каза по телефона, заедно с дежурното "Не се тревожи, нормално е да има гъби, но не е проблем". Flushed ) Предстои контролна МБ. Затова и аз като LucyFord и Mims1900 насочвам вниманието ви към МБ.

Колкото до стриите - в началото като разбрах, че съм бременна, се мажех с Палмърс. Но сега имам пълна забрана за пипане на корема и съответно - никакво мазане. Та ще си се нацепя като стой та гледай, предразположена съм. Smile Ама здраве да е.

# 147
Аз ще отговоря относно либидото.Моето е на макс,но се въздържаме много по препоръка на АГ Simple Smile

# 148
Мен на всеки преглед ме предупреждава: “Без секс”, казвам: “Даааа, дааа разбрах” 😃

# 149
Защо не ви дават да си пипате коремчетата ?

Общи условия

Активация на акаунт