Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 741
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
На мен не са ми забранили.Аз си галя корема вечер като си легна или като се гледам в огледалото Grinning Но май пипането и галенето предизвикват контракции.Аз така разбрах

# 151
О и при мен либидото е на макс. За сега нямам забрана, освен това да е с презерватив, за да пазим влагалището чисто, но след кървенето в края на годината сама съм си го забранила. Иначе си сънувам нон стоп някакви неща амааа ще си чакаме.

И аз си имам течение, надявам се да не е от гъбичките, които имах и лекуваме 2 пъти. Предполагам сега пак ще ми вземе микробиология и да видим на какво се дължи.

# 152
Първото ми дете не е спало в негово легло, второто малко, но така и не хванах предимства на дървените пред сгъваемите.
На икеа ми харесва дървената кошара, защото се сваля едната преградна стена и става като малко легълце. Беше ни много удобно, когато малкият започна да прескача решетката - просто я свалихме и сложихме парапет (пак на икея) за да може сам да влиза и излиза без да се пребие. Откара година и нещо така докато му умаля кошарата.
За козметиката - моите наблюдения са, че бебетата, катко и възрастните, имат различни типове кожа и трябва козметиката да се съобрази с това. Някои са с по-непридирчива кожа, там няма смисъл от скъпи продукти. Някои са с чувствителна или проблемна кожа, и тогава нямаш избор и купуваш каквото му се отразява добре.

Happy, пращам позитивни мисли и стискам силно палци бебето да си постои на топличко още! Хубаво е, че лекарите се презастраховат, знаеш че си в добри ръце на загрижени специалисти. Дано нещата се стабилизират. Ако имаш нужда от нещо, пиши!

# 153
никол2121, при чувствителна матка може да предизвика контракции. Предната бреме нямах проблеми си го пипах и галих, но сега и аз съм със забрана. Аз май съм една от малкото, която чисто визуално няма против стриите, даже често ги намирам за красиви
И аз съм с по-обилно течение, но с чиста микробиология. Странното е, че от бременността ми се увеличиха лактобацилите 😄
Либидо слава богу нямам, защото и без това ни е забранено....
Утре ще ходя по спешност на дерматолог, че ми се подуха според мен космени фоликули на подмишниците....Този месец трябваше да си почина малко от лекари, а то какво стана 😅

# 154
И аз си галя корема постоянно, нямам забрана, слава Богу.
Либидо нямам абсолютно никакво, жал ми е за мъжлето ми 🥺 е, не го държа съвсем на сухо, а и той проявява доста разбиране ❤️

# 155
Аз също непрекъснато си пипам корема. А за либидото - не рядко сънувам такива сънища, еротични. Хахаха... събуждам се дори и доста превъзбудена. Случва се. Нямам забрана, но моя мъж се притеснява да прави каквото и да е.

# 156
И моя мъж го е повече шубе според мен.Така си мисля поне.Мисля,че откакто имах кървене оттогава нещо му стана.Питала съм го дали се притеснява или го е страх,отрича уж пък незнам.В момента секса не ни е забранен,но имаме препоръка да сме внимателни.Ама нищо,някой ден ще наваксаме Simple Smile

# 157
... За първите месеци съм се спряла на next to me - Maxi Cosi Iora Air . Сгъва се много компактно, отворена е от всички страни и ми изглежда супер за път и за през лятото. Аз както съм си наумила да се прибираме в България.. ще видим!
Скрит текст:
И аз я харесах тази кошара, но бързо ще умалее и се чудя дали дървена не е по-добре. Ама това, че се сгъва и пренася лесно е голям плюс.

Либидото си е добре, нямаме забрана, но става все по-трудно да намерим удобни пози. А и през третия триместър не е ли противопоказно, защото може да предизвика контракции?

# 158
the happy, сискам палци всичко да е наред и да мине бързо!

И аз съм в "клуба" на тези с теченията. Даже в последните 2 седмици ми е увеличено и както вие го описвате - като вода. На моменти виждам и белезникава слуз, но няма парене, сърбеж или неприятна миризма. Но малко ме притеснява, няма какво да лъжа. Според моето АГ е от Утрогестана и било нормално. Е, ок, но на микробиология в началото на месеца откриха гъби (не знам какъв вид точно, нито в какво количество, защото АГто ми каза по телефона, заедно с дежурното "Не се тревожи, нормално е да има гъби, но не е проблем". Flushed ) Предстои контролна МБ. Затова и аз като LucyFord и Mims1900 насочвам вниманието ви към МБ.

Колкото до стриите - в началото като разбрах, че съм бременна, се мажех с Палмърс. Но сега имам пълна забрана за пипане на корема и съответно - никакво мазане. Та ще си се нацепя като стой та гледай, предразположена съм. Smile Ама здраве да е.

Увеличен секрет имах и преди бактерия ,поради увеличеното ниво на Прогестерон от бременността.
Гъбички се размножават при много бременни така,че не се притеснявайте,просто си пада моментно имунитета нещо ,и така,а и поради хормоните сме по-уязвими.Те не са  опасни,като някои други причинители на инфекция ,но трябва да се лекуват ,защото са изключително неприятни за жената,и са доста упорити ,могат и да хронифицират,при липса на лечение.Избягва се захарта ,обичат я и ги храни един вид.Отделят мравчена киселина ,която е причината за непоносимия сърбеж,който много често се получава.Също бельото трябва да е удобно,изцяло от памук ,никакви прашки,и бельо от изкуствени материи ,защото и те предразполагат .Къпането във вана не се препоръчва по време на бременност,поради риск от инфекция.Само къпане с душ няма проблем.
Честно казано повече ме притесни мен бактерият ,който е по-опасен и вече два пъти се налага да приемам антибиотик,не ,че няма групи разрешени при бременни ,но просто е кофти да се тъпчеш два пъти с по 2 кутии Аб,и той да се появява ,и появява.При него нямах никакви симптоми ,които да ме наведат на мисълта,че го има изобщо,нито ме е сърбяло,парило ,нито е имало неприятна миризма.Затова е много важно следенето при бременните.
Обилен флуор и при мен се получава от per vaginam поставяне на Утрогестан,което е логично,защото все трябва да изтече навън,след като е подействал.Обилно може да изтича при него ,белезникаво.И такава бяла слуз съм откривала от него в малки количества,разпитах се и за това ,защото и аз се притеснявах малко или много.Но наистина е нормално от него да я има.То не е така изглеждаща слузестата запушалка,ако това ви притеснява,не е в такова количество ,каквото при утрогестан ,и обикновено е примесена с кръв.Толкова ми беше изкарал акъла,и на мен и на лекарите в болницата,че ме тестваха с Бром Тимол за изтичане на води,при мен от него беше изтекло много обилно и затова.
При много бременни си има и течение ,хормонално обусловено ,което не се дължи на инфекциозен причинител.И все пак винаги препоръчвам микробиологичен секрет -вагинален и цервикален,точно заради моят неприятен опит с тези инфекции..
Коремите и преди съм го казвала ,защото видях ,че някой пита.🥰Прекаленото галене може да предизвика контракции на маточната мускулатура.Рисковано е,ясно е ,че бебчетата обичат,и ние,но по-важно е здравето им ,пък после ще наваксаме с много любов ,галене ,прегръдки и целувки живот и здраве. 🤗
Ръчичката може да си слагате ,и да им говорите мило,защото ви чуват ,но когато няма контракции.Галене не само при чувствителна матка ,ами и попринцип не е добре постоянно да пипаш и галиш корема,няма гаранция,че ще се раздразни ,но не е окей ,и е възможно.

За стриите се мажа с 3 вида кремове ,и пак се нацепи кожата ми по гърдите,отстрани на корема,по бедрата.Така,че ако е писано ще се случи, и е неизбежно понякога,колкото и да се опитва човек  да профилактира нещата.Казвам си обаче,че най -важното е да сме живи и здрави ,и ние ,и бебетата.

Дамски,хигиенни,превръзки ползвам без парфюми добавени ,и нямам проблем с дразнене на кожата.

Желая ви успех и всичко да бъде наред !
... За първите месеци съм се спряла на next to me - Maxi Cosi Iora Air . Сгъва се много компактно, отворена е от всички страни и ми изглежда супер за път и за през лятото. Аз както съм си наумила да се прибираме в България.. ще видим!
Скрит текст:
И аз я харесах тази кошара, но бързо ще умалее и се чудя дали дървена не е по-добре. Ама това, че се сгъва и пренася лесно е голям плюс.

Либидото си е добре, нямаме забрана, но става все по-трудно да намерим удобни пози. А и през третия триместър не е ли противопоказно, защото може да предизвика контракции?

Не е окей според мен да.Ние сме на пълно въздържание вече от coitus,така преценихме просто.Попринцип за оргазмите на жената ,им проучвания специални с апаратура,че може да се повиши много маточния тонус.Иначе казано е възможно да се предизвикат контракции.При нормална бременност половите контакти не са контраиндицирани,обаче просто не искаме да рискуваме.За жени ,които са имали проблем с контракции или кървене ,изобщо не препоръчвам да правите ,дори и да няма забрана наистина.Казвам го абсолютно с добра цел,защото ,ако можеш да предпазиш някого и да помогнеш ,защо не..

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 16:22 от Mims1900

# 159
Момичета принципно си правя гел лак и съм с по-дълги нокти .Та въпросът ми е счупих два и сега като отида мисля да ми ги изградят (пак с гел лак нали) 26седмица съм таа не знам до кога е хубаво да се прави маникюр ? Мой прителки изобщо не си ги махнаха до последно ,просто им беше по-изчистен и на краката безцветен.Вие правите ли ? На какво мнение сте ?Тези който правят дали ще е проблем да изградя тези два счупени нокътя ?✌🏽

# 160
Аз правя и ще правя до последно. Всичките ми родили приятелки са си били с маникюр и са си родили с маникюр. Знам само, че е добре на самото раждане да е или безцветен или близък до телесния.
И на мен ми се счупи един, но реших да не изграждам, а да ги скъся, защото вече сериозно ме дразнят, а и искам да свикна с къси преди да се е появило бебчето (абсурд да го гледам с дълги нокти, достатъчно непохватна съм и с къси 😂 )

# 161
Момичета принципно си правя гел лак и съм с по-дълги нокти .Та въпросът ми е счупих два и сега като отида мисля да ми ги изградят (пак с гел лак нали) 26седмица съм таа не знам до кога е хубаво да се прави маникюр ? Мой прителки изобщо не си ги махнаха до последно ,просто им беше по-изчистен и на краката безцветен.Вие правите ли ? На какво мнение сте ?Тези който правят дали ще е проблем да изградя тези два счупени нокътя ?✌🏽

Няма правило докога е "хубаво да се прави маникюр" Grinning Ако искаш си правиш, ако не искаш не правиш. Коментирахме в предната тема, според някои е вреден, според други не. А каква е разликата дали ще има изграждане или ще е само лак, при положение, че се ползва едно и също нещо като суровина и технология?

Аз пък имам приятелки, които си смениха цялата козметика с био. Не означава, че вярвам в същото или че бих го направила.

# 162
И аз съм със забрана да си галя корема, даже и не мога да си слагам ръката неподвижно, но пък за стрии не съм питала доктора дали да спра да се мажа. Смених на масла, за да се нанася по-лесно, без много втриване и сега се зачудих дали не е трябвало и аз да спра, за да не го галя и тогава.

Относно гел лака, аз също си правя и няюа да спирам, но около раждането ще заложа примерно на френски маникюр с прозрачна основа, а на ноктите краката не слагам нищо.

the happy, сискам палци всичко да е наред и да мине бързо!

И аз съм в "клуба" на тези с теченията. Даже в последните 2 седмици ми е увеличено и както вие го описвате - като вода. На моменти виждам и белезникава слуз, но няма парене, сърбеж или неприятна миризма. Но малко ме притеснява, няма какво да лъжа. Според моето АГ е от Утрогестана и било нормално. Е, ок, но на микробиология в началото на месеца откриха гъби (не знам какъв вид точно, нито в какво количество, защото АГто ми каза по телефона, заедно с дежурното "Не се тревожи, нормално е да има гъби, но не е проблем". Flushed ) Предстои контролна МБ. Затова и аз като LucyFord и Mims1900 насочвам вниманието ви към МБ.

Колкото до стриите - в началото като разбрах, че съм бременна, се мажех с Палмърс. Но сега имам пълна забрана за пипане на корема и съответно - никакво мазане. Та ще си се нацепя като стой та гледай, предразположена съм. Smile Ама здраве да е.

# 163
Дамиии тези от вас който са правили 2 фм ,ще правите лии трета ?

# 164
Аз да 😉

Общи условия

Активация на акаунт