Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 785
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
На мен на втората ми казаха, че трета е само по мое желание, тъй като всичко е наред
Отделно ходих и на фетална ехокардиография, където също потвърдиха, че няма проблеми. И двамата ми доктори казаха, че третата е само, ако аз поискам
Та, затова си го позволявам

Щом сте правили и изследване на сърчицето и другите изследвания, всичко си е наред с бебчо 🥰🥰🥰Да ви е живо и здраво ,това е най-важното .🤗🙏

ОГТТ не е задължителен ,а препоръчителен за всяка бременна жена ,който иска си го прави за спокойствие .Вече при рискови фактори наистина е добре да се прави.Говорих за диабета доста,и за самия тест в предишни теми.

# 196

Къде се следиш ако не е тайна. Това е много странно за следене на частно. На мен не ми се занимаваше със ЗК, пък и си държах да си се следя при определен АГ, който не работи със ЗК. Но си записвам час за когато преценя, на две седмици обикновено, в последно време на три и съм си спокойна. Някой ще каже няма нужда, за мен най-важно е да се чувствам спокойна.

В Надежда съм. В началото бях доволна от проследяването, но напоследък забелязвам, че моят АГ има все по-малко часове за ЖК или отменя вече обявени дати, което създава тези проблеми. Попитах ги дали може да ми дадат час при друг, но казаха, че не им е такава практиката...
Аз нямам проблем с преглед веднъж в месеца, но с това постоянно разместване дори не успявам да си използвам всичко, което е включено в пакета, и изследванията някак се неглижират.

# 197
И аз съм на частно, във Вита. В пакета имат определен брой прегледи + ехограф и те ми дават часовете. Г/д се пада веднъж в месеца, по мои изчисления ще си ги изразходя. Да, дразнещо е да отменят и че няма да можеш да ползваш това, за което си платил.

Моето обременяване с глюкоза ще е в 27ма седмица. Не се ли прави г/д по това време?

# 198
Между 24 и 28 е препоръчително. Аз ще го правя в 23+6, защото следващия ден ми е преглед при АГ, а тя искаше кръвните да са готови преди това.

# 199
Аз ще го правя в 26+0, заради инсулинова резистентност и повишени води.

# 200
А каква е цената на пакет за проследяване?

# 201
А каква е цената на пакет за проследяване?

Различно е във всяка болница. В Надежда мисля, че имаше 3 вида като гледах, започвайки от 600 лв. Аз платих 1000, като в него влиза абсолютно всичко без феталните.

# 202
Добра е цената, щом се включват и изследвания.

# 203
Аз съм в Щерев за цялата бременност е около 1500 - влизат всички прегледи, фетални, бхс, тонове и стандартни изследвания кръв и урина. Иначе се плащат всеки триместър  500 + 400 +600

# 204
А мислили ли сте къде ще раждате? Моят доктор изражда в Шейново и понеже искам да имам доверие на лекаря, може би ще съм там, макар че съм от Карлово.

# 205
Аз се колебая между Шейново и Майчин дом.Ще видим.В момента чета темите и за двете болници

# 206
Аз съм се спряла на Майчин дом.
АГ, който ме следи много ми препоръчва Шейново, каза ми, че има много добри анестезиолози, които ще ме обезболят много добре. Но аз съм си решила Майчин дом, две приятелки, които родиха там по-рано от предвиденото останаха много доволни. Все пак им спасиха децата. Едната директно от Щерев я бяха пратили в Майчин дом.

# 207
Чета мнения, че неонатологията в Майчин дом била най-добра и специфични случаи ги изпращат там.

# 208
Аз миналия път раждах в Майчин дом и най-вероятно пак там ще отида. Не сме имали никакви проблеми за щастие, но идеята ми беше, че там могат да реагират на всякакви ситуации.

# 209
И аз така знам, плюс тази в Токуда. Но там вече наистина е прекалено скъпо. В Майчин дом плащаш избор на екип 900 лв. и вече за стая както прецениш (самостоятелна 150, двойна 75, тройна май е безплатна). Една жена с която се заговорих пред кабинета на АГ ми каза, че първото детенце е родила при лекарка, която в момента работи в Токуда и раждането било 4000 лв. Не знам дали е актуална информацията.
Мише, и аз именно заради това искам там.

Общи условия

Активация на акаунт