Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 786
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Стига да няма проблеми засега смятам в Щерев.

# 211
За тия пакети кофтито е (поне за мен), че изследванията трябва да си ги правиш в тяхната лаборатория. Аз се следя в Щерев и местоположението им не ми е удобно. За прегледи ходя по обяд като трафика е по-нормален, но ако трябва сутринта да отида и да дам кръв и урина, ще си прережа вените в този трафик. Та си пускам свободно изследванията, където искам и им ги нося. Те ми ги прикачат в досието. Другото, което е, че си пускам разходите за възстановяване към Дженерали, а ако съм с пакет, не знам какво биха ми възстановили и кога - дали ще искат част от изследванията да са минали и тогава да ми изплатят сумите? Но пък застрахователната година ми свърша на 1.03 и просто в моя случай мога да бъда прецакана с такъв пакет. Иначе сигурно е изгодно, ако бременността е наред и не чакате някой да ви възстанови разходите 😃

# 212
Аз също пускам за възстановяване, все още не ми е разгледана молбата и не знам какво ще ми върнат.
Иначе да, кофти е с пакетите, че трябва да се правят там, но това за мен не е проблем.
Моята година свършва на 01.05, но няма да има проблем, защото се подновява и мога да пусна за възстановяване.

# 213
Ох, аз с тези застраховки вече много се дразня. Пуснала съм една претенция към Евроинс на 7 декември, за първата ФМ. Към 12 януари ми изпратиха входящ номер, онзи ден пък ми писаха, че липсва биохимия, та им оградих с черен маркер биохимията, която си присъстваше в документите, които явно никой не си е направил труда да разгледа.

# 214
Ох и аз чакам да ми изплатят първата фетална, ама като каза за Биохимия, аз не им прикачих резултатите от нея, а само феталната. Там сигурно ще стане объркване. Иначе до сега имам изплатени два прегледа от 12 и 21.12. Те така или иначе проследяване на бременност са ми до 400 лв, а имам още 2 фактури за 200 лв, които не съм подала, та и да не ми изплатят феталната, има какво да дам до лимита 😃 И надявам се да ми продължат договора след 1.03, за да имам нови 400 лв 😃

И вчера се сетих, че в пакета имам и лекарства и витамини, а можех да си поискам рецепта за тях. Карай 😃

# 215
Задтрахователите са скандални, да. Ама като трябва те да дават пари не се изненадвам.
На мен не ми покриха пакета за проследяване, защото не били изплащали предплатени пакети. Нищо, че в покритието си имам сума определена за следене на бременност...

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 18:06 от Yo_St

# 216
Yo_St, явно трябват други документи. На мен на Дженерали ми пише това към пакета:

Но пък не ми се рискува с тези пакети накрая какво ще платя, какво ще ми изплатят те и си го карам фактура по фактура.

# 217
Аз сама съм си виновна за пакета, че няма да ми възстановят, защото разбрах, че накрая трябва да им дам всички амбулаторни + изследвания, обаче при купуване е трябвало да си взема фактура още тогава, а не съм. Та сега си възстановявам други неща, вече ми изплатиха едната фетална.

И в Шейново, и в Майчин дом са много добри специалисти и имат добра база. Имам и познати, раждали там, имам и познати лекари. Ако раждах в държавна щеше да е една от тях. Аз ще си раждам във Вита при моята лекарка.

В Токуда не е 4000, това е цената за неосигурени. Макар че имат нови цени от 2024, не съм ги гледала сега след актуализация.

# 218
Да, без фактура няма как. А, тя може да се издаде до 5 дни от направеното плащане.

# 219
Аз ще ходя и на третата ФМ.

Днес бях на изследвания, кръвната захар е много добре, но хемоглобинът ми е нисък. Ще пратя резултатите на АГ, но трябва ли да се притеснявам?

# 220
Колко нисък?

# 221
Аз също ще ходя на 3та фетална за мое успокоение.
Ще раждам в Шейново, при проследяващата ми лекарка. И предното раждане през 2022 беше там, останах доволна, самостоятелната стая не е нищо особено, но за 70 лв на вечер става.

# 222
Скрит текст:
Не е много под минимума, но се чудя трябва ли да взимам нещо за вдигане на стойностите и дали ще пада още през последния триместър.

# 223
Не е много нисък, но да, ще пада. За това е хубаво да се държи в норма. С раждането също от раз много ще падне.

# 224
Скрит текст:
Не е много под минимума, но се чудя трябва ли да взимам нещо за вдигане на стойностите и дали ще пада още през последния триместър.
АГ най-вероятно ще ти изпише добавка за покачването му, не се притеснявай. При мен беше много близо до долна граница при последните изследвания и ми изписаха желязо да приемам.

Общи условия

Активация на акаунт