Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 787
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Аз също не съм избрала къде да раждам. Мислих си за Токуда и Надежда, но като видях цените, особено на Токуда, припаднах. За Майчин дом съм със смесени чувства. Вашите отзиви са ми много полезни за избор на болница. За Майчин дом при кой лекар бихте ме насочили да раждам, съответно и за Шейново? Моето АГ е в Тина Киркова, но не ми се иска там да раждам.
Тези дни ще проучвам допълнителното застраховане. Възстановяват ли пари от раждане? И колко време преди термин трябва да има, за да се запиша към някоя фирма?

# 226
Мисля, че вече няма как да си направиш допълнително застраховане. Моето е от работата ми, но преди време, когато нямах, бях проучвала и едно от условията беше, че трябва да си направиш тестове, които доказват, че си здрава и не си бременна.
Иначе възстановяват и пари за раждане. Моя  лимит е 550 лв, а май се води от по-скъпите пакети. Съдя по това, че имаме стоматологична помощ.

# 227
А някой знае ли колко е актуалната сума за раждане в Токуда?
На мен ми казаха, че 900 лв. за избор на екип ще възстановят, би трябвало и за престоя в болницата. Зависи каква е застраховката, има и някакви премиум пакети, но моята не е такава.

# 228
Няма да ти възстановят ако сега направиш. Имат си изискване да не си бременна или ако си не ти възстановяват разходи за следене и раждане.
При мен има 500лв. за следене и още 1000лв. за раждане.

# 229
При мен има 500лв. за следене и още 1000лв. за раждане.

И моят е така, имам и още 300 за самостоятелна стая. Зависи от договора, който е сключен от фирмата.

Моя  лимит е 550 лв, а май се води от по-скъпите пакети. Съдя по това, че имаме стоматологична помощ.

Няма значение дали е от по-скъпите, зависи фирмата какво е избрала и какво предлага самият застраховател, зависи и от офертата на брокера. Ние миналата година сменихме и гласувахме служителите към кой да бъдем. При почти еднакви вноски (с разлика 10 лв. например) имаше коренно различни неща в пакетите. От 500 до 2000 лв. за раждане например.

Виж в темата за Токуда, на първа страница имаха цени, трябва да са ги актуализирали.

# 230
Благодаря ви за отговорите, момичета!
Precious girl, това са цените от актуалния им ценоразпис:
- Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода /нормално раждане/ 4 600.00
- Цезарово сечение 4 600.00
- Избор на екип: Раждане 900.00
- Избор на лекар: Раждане 500.00

# 231
На мен ми казаха, че 900 лв. за избор на екип ще възстановят, би трябвало и за престоя в болницата. Зависи каква е застраховката, има и някакви премиум пакети, но моята не е такава.

Да, може би и престоя в болницата ще мога отделно да го възстановя. На мен в приложението, което ползвам са ми в различни секции и ще е хубаво да взема две отделни фактури с два отделни болнични листа (или какъвто документ издават за болничния престой, аналогичен с амбулаторния). Това не е зле да си проучим допълнително, защото аз примерно имам лимит 3000 лв за болничен престой и няма да ми е готино, ако ми ги сложат в една фактура с раждането и да не успея да възстановя някаква част от платените пари.

Мокка, да, може би си права. Другите неща в пакета сякаш са ок, но и на мен ми се струва, че от към бременност е слабо.

# 232
Кажи ги 5000лв., това не е ли много скъпо?

# 233
Благодаря ви за отговорите, момичета!
Precious girl, това са цените от актуалния им ценоразпис:
- Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода /нормално раждане/ 4 600.00
- Цезарово сечение 4 600.00
- Избор на екип: Раждане 900.00
- Избор на лекар: Раждане 500.00
А избор на екип или лекар допълнително ли е над тези 4600?
Ще кажа само, че най-естественото нещо на света е превърнато в бизнес за съжаление.. 5000 лева за раждане… Не е нормално!

# 234
Почти съм сигурна че това както казах е цената за неосигурени. Ето скрийншот разбивка на раждане от темата за Токуда, били са валидни до декември. Преди това пак гледах в сайта към 4000 лв.

Скрит текст:

Ама в крайна сметка частните болници са така, естествено че е бизнес. Нали затова е частен.

JustLinn, в Щерев колко е, върти ми се в главата 3000+?

# 235
В сайтовете обикновено са описани цените за неосигурени, както mokka казва. В болницата, в която аз ще раждам в сайта им пише 3600лв, но като им се обадих ми обясниха, че за здравно осигурени цената е 2300лв.

# 236
Има логика, явно ще си възстановят някаква сума от ЗК.

# 237
Ще кажа само, че най-естественото нещо на света е превърнато в бизнес за съжаление.. 5000 лева за раждане… Не е нормално!

Само да вметна че и това с 900 лв. за избор на екип в държавна болница също никак не е нормално. В крайна сметка се осигуряваш и трябва тази услуга да ти е безплатна. Ако ти е все тая с кой лекар си, няма да ги платиш, но иначе са намерили как да ти вземат пари, въпреки ЗК.

# 238

Само да вметна че и това с 900 лв. за избор на екип в държавна болница също никак не е нормално. В крайна сметка се осигуряваш и трябва тази услуга да ти е безплатна. Ако ти е все тая с кой лекар си, няма да ги платиш, но иначе са намерили как да ти вземат пари, въпреки ЗК.
Да, факт. И с престоя малко са прекалили - 150 лв, 75 лв. Все пак не си на хотел.
Но това е положението.

# 239
Ох в Щерев вдигнаха цените от декември и малко не се ориентирам в новия ценоразпис. Върти ми се около 3000лв. за нормално за здравноосигурени, но ще питам като отида в понеделник и ще напиша, че да не подведа с някоя глупост.

Общи условия

Активация на акаунт