Тунис/Тема 3/

• 51 994
  • 693
  •   1
Отговори
# 630
Ние си получихме ваучерите вчера. На място ще платим за Сахара евентуално. Моя не иска, другите от компанията също. Ако си намеря някой там, ще отида сама.
В Бел Азур ще сме от 02.10.

# 631
Здравейте,
Коя медина и като цяло, кой от между "стария" Хамамет и Ясмин Хамамет бихте препоръчали за разходка и по-скоро за шопинг на дранкулки и техни типични олиа, подправки и подобни? Благодаря!

# 632
Здравейте,
Коя медина и като цяло, кой от между "стария" Хамамет и Ясмин Хамамет бихте препоръчали за разходка и по-скоро за шопинг на дранкулки и техни типични олиа, подправки и подобни? Благодаря!

Имат си магазини и в тях се пазарува по-приятно отколкото на медината. Цените са нормални, докато в Медината ако не знаете колко вървят по принцип нещата можете да си купите нещо на тройна цена. За разходки е хубава крайбрежната улица. Имат и пристанище, вечер е красиво там.

# 633
Здравейте,

Ясмин категорично е по-приятното място за разходка и шопинг.

# 634
Завърши и нашата почивка в Тунис, преживяването беше страхотно.
Избрахме Thalassa Mahdia, оказа се чудесен избор, останахме много доволни от всичко.
Плажът е чудесен, а морето беше кристално чисто и с много топла вода.
Честно казано, предвид температурите в края на септември, не си представям как се издържа юли или август, ние и сега бяхме полуживи от жега.
Екскурзията в Сахара беше страхотно преживяване, много интензивно, но интересно, вълнуващо и много обогатяващо.
Гидът ни беше рускоговорящ тунизиец, благодарение на когото научихме доста за страната.
Към Онекс, с които пътувахме, нямам забележки, но имаше хора на връщане, които бяха много недоволни заради недостатъчно информация и съдействие в определени ситуации. Аз бих им препоръчала най-вече да става ясно предварително, че гидът е рускоговорящ. На нас не ни пречеше, но имаше хора, които не разбираха и това много ги разочарова като цяло от екскурзията.

Самите тунизийци и особено търговците им, са много забавни, макар че това пазарене и надлъгване ми идва в повече. Пробват всякакви абсурдни цени, пък ако се получи, екстра. Един симпатяга ми предлагаше подправки за 45 динара, които струваха 7 в магазина Joy

# 635
  • Beyond the Frontiers
Свекърва ми беше също в Тунис с Онекс тази седмица и е много доволна от местния гид. Каза, че говори на български и явно някои думи му бягат и използва руски. Но е впечатлена, как не е спирал да говори. Тя езици не знае никакви. Коментарът й е изцяло положителен.

# 636
Галактик, не знам дали е бил същия гид, нашият си говореше да кажем 70:30 на руски и български. Но човекът беше страхотен и ни разказа толкова много неща за Тунис и с толкова много любов и страст говореше за страната, че за мен неговото включване беше много по-ценно от това българин да разказва. 
Но, разни хора.
За мен цялата организация на тази екскурзия заслужава похвала и уважение, това са десетки елементи, който трябва да се предвидят и напаснат - пътуване, хотели, ресторанти, атракции, даже не мога да си представя как се организира това чудо.

Един въпрос, че ми е любопитно, алкохолът в тунизийските хотели по принцип ли е разреден или ние сме попаднали на такъв? На нас не ни пречеше, имаше хубаво вино, но много се смеехме на хомеопатичните им дози. Аз първият път като видях как ми сложиха половин чаша водка в коктейла, ми прилоша, а тя даже не се усещаше Joy

# 637
Зависи от хотела предполагам. При нас алкохолът беше вносен и не беше разреден,а местния - бира и вино - си беше в бутилки.

# 638
Ирен, всичкият им алкохол беше в бутилки. Освен бирата, която беше наливна, но тя си беше ок. Иначе ти сипват от бутилки и той е с алкохолност 5% Joy
А пък кока-колата я сипваха от машините в една кана или в шише, от които наливаха в чашата и тя постоянно беше полугазирана.
Пак казвам, това не повлия на цялостното ни впечатление от хотела, който намираме за чудесен и с удоволствие бих се върнала там. Но просто ми е любопитно дали се случва често или е по-скоро изключение.

# 639
  • Sofia
По повод хомеопатичните дози - аз си бях помъкнала 2 красиви пластмасови чаши за вино и ги молех да сипват в тях, че не ми е кеф да си пия виното на терасата в 100мл чашка и да тичам до долу за още.

# 640
Безалкохолното беше в кенчета. Имаше си Фанта и Кола, но Спрайтът беше тунизийски вариант. Направи ни впечатление, че кен четата са по 240мл. Местен твърд алкохол не сме опитвали. Пробвахме Седратин, ама не ни хареса. Леко на лекарство ми имаше вкус. За сметка на това вината, особено белите и бирата много ни допаднаха.

# 641
Здравейте,ще пътуваме до о.Джерба с момиченце на 11г. Полета ни е на 08.10.2024г.и ще сме отседнали в Джерба голф резорт.Ще се радваме на българска компания
И ние бяхме за 8-ми в същия хотел,но ни преместиха за 12-ти. Вас преместиха ли ви?

# 642
  • Dublin
Ние си получихме ваучерите вчера. На място ще платим за Сахара евентуално. Моя не иска, другите от компанията също. Ако си намеря някой там, ще отида сама.
В Бел Азур ще сме от 02.10.

Върнахте ли се от Бел Азур? Кажете как е тази година хотела, коментираше се по едно време, че ще му правят лека реновация...
Заглеждам го да ходим пак там догодина.

# 643
Върнахме се, ще напиша отзив скоро.

# 644
Здравейте,моля за мнение за хотел Iberostar и с коя агенция ще препоръчате.Толкова неща и постове прочетох ,че вече се обърквам.

Общи условия

Активация на акаунт