Февруарчета 2024 -Тема 12

• 45 737
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Аз пак съм на вълна НОИ. Като отида на:
Изчисляване на прогнозен размер на парично обезщетение за бременност и раждане ми излиза едно правоъгълниче и пише Преди по- малко от 10 месеца са представени документи за същия вид обезщетение и не мога да видя никакви суми.
А сега за 45 дневния болничен+ 15 дена болничен преди това са ми написани някакви смешни суми. Изобщо не мога да проумея какво правят и струват и как ги изчисляват.

# 241
Точно и аз ги гледах тея видеа вчера... дано да помогнат...

# 242
Да,аз по време на раждането използвах дихателните техники на Елена Василева и много ми помогнаха,особено по време на напъването,наистина родих много бързо.

Мерси,Ниевес!Значи действа!🥳

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 11:28 от Мария 1

# 243
Бочи,единствената причина това да се случва е датата,на която трябва да се роди. До ден два съм сигурна, че ще бъдеш много по-добре. Само тоя тест не знам кога ще светне отрицателен. Нека някой друг да каже.

# 244
Ами моя Аг вика вторник да направя но аз му казах дай в сряда , сигурно ще направя и вторник и сряда де пустото любопитсво знаете кво е. Но да ето че всичко сочи да не раждам на тази прословута дата.
Важното е бебето да си кротува. АГ то каза да не се притеснявам и ако много ми е зле главата да тресна и аналгин еднократно.
И че ако нещо почне ражлане никога няма да ме върне и да не го мисля просто ще ме сепарират от бебето. И като светна отрицателна веднага имаме готовност да се оперираме

# 245
Браво, лекарката е топ, пупу. Аз ти казах, дишай дълбоко, бъди спокойна, защото при вируси това влияе за по-бързото излекуване. И ако ти дойде всичко в повече просто ще те вземат и по спешност ще направят секциото. Най-гадно ми се стори за мъничето в другата стая, ама няма как...Хем скоро ще влизаш в болница да раждаш, хем сега не може да те гушка..Но и това ще мине! 🍀❤️

# 246
Вече не може да се изчислява прогнозен размер, защото вече ти е изчислен. Всички, които сме вече в 45 дневен сме така и ма мен така ми пише, но дневното обезщетение ще е това, на което ти е платен 45 дневния, той ти е 90% от средно дневно, което изчисляват 24 месеца назад. Имай предвид, че 45 дневния се изплаща за 2 месеца, които обхваща, на два пъти, но сумата е ясна - това, което е изплатено, разделено на работните дни.
Аз пак съм на вълна НОИ. Като отида на:
Изчисляване на прогнозен размер на парично обезщетение за бременност и раждане ми излиза едно правоъгълниче и пише Преди по- малко от 10 месеца са представени документи за същия вид обезщетение и не мога да видя никакви суми.
А сега за 45 дневния болничен+ 15 дена болничен преди това са ми написани някакви смешни суми. Изобщо не мога да проумея какво правят и струват и как ги изчисляват.

# 247
Здравейте и от мен! Връщам се от преглед. Доволна. Бебчо излиза около 3.500 сега в 36+5, но доки каза че може и да е по-малък, но едва ли с много. Шийка над 2см и пукнати разкритие, както ме задържаха сега казаха че може и да пренося🤣🤦♀

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 12:34 от Ивон Иванова 624983

# 248
Бочка (както май сме, а може и да не сме коментирали) - в повечето случаи за всяко нещо си има причина и се случва неслучайно по време и място. Психосоматиката също е фактор.
Та, отпусни се, още повече че имаш и инфо от док, всичко ще се нареди, както трябва.

Момичета, и на мен тия 45 дни и т.н са ми тъмна Индия. Единствено знам със сигурност, че тия смотаняци от с-вото не са ми входирали болничния още, а от б-цата е подаден на 19.01. Знам, че имат срок до 10то число, но изрично се бяхме разбрали да го пуснат, в момента, в който им го предам (т.е. 18.01) 🤬

А по бременната тема - макар че още не съм спряла магнезия, и 2та пъти след като ставах до вц по нощите, после едва заспах от малко по-хард "менструални болки" 🙄 на тоя фон, иначе много активната беба, от сутринта ме е сритала само 2 пъти, но гледам да не се филмирам...

# 249
Freziya , аз като намалям магнезия и всеки път така ми се отразява. А от 3-4 дена си имам такива болки по 2-3 пъти дневно и вечер след като е минал целия ден. На 8 съм на лекар в 36+1, но коремчето е високо все още и явно бебчо става много голям. Преди ден вечерта прищипах нерв в кръста и ме удари пак долу между краката...не можех да стъпвам, все едно ме режат отдолу. На другия ден няма и спомен от това.
Аз съм на същото мнение като теб, че каквото има да става е с причина. Какъв е шансът все пак точно като има планирано нещо човек да се озове с ковид при все , че това са девет месеца бременност? Имам десетки такива доказателства, дори животоспасяващи, но не е това темата тук сега.

# 250
И аз да ви кажа, вчера бях при АГ. Пита ме къде ще раждам и дали ми е първо раждане. Казах му, че ще си действам като първия път, директно отивам в болницата и който е на смяна да ме поеме, условията са приемливи и не се притеснявам в това отношение. До тук добре... Издирваме изследванията ми от юли месец, не били при тях, ама и вкъщи ги няма, а съм ги снимала на доктора (като правя изследвания ги снимам). Малко стресово ще е докато ги намерим, дано не се наложи пак да ги правя -  Сифилис, Хепатит С и подобните. До тук добре...
Гледа ме, хвали показателите, била съм като по учебник. Всичко с бебето води, матки, размери, абе всичко било наред. Отговарям си на седмцата 37 точно и няма промяна на термина 23 февруари ОБАЧЕ!
Каза: Няма да правим сега глупави неща, отиваш по-рано и искаш да те индуцират в болницата! Отиваш на 14-ти и казваш какво съм ти казал, много доктори могат да ме оспорят, ама то ако си с 30г стаж не те прави с много опит и т.н... говореше странно много бързо, много неща в рамките на кратко време. Съвременна била науката, да не изпуснел бебето, така хубаво се развивало, какво сме щели да правим ако качи +200гр за още седмица (а сега било около 2,70-3,00 кг) и куп подобни неща ми наговори. Аз само се съгласявам докато осъзная какво се случва. После каза АКО не те приемат в държавната, идваш при нас в ЧАСТНАТА, ние ще те приемем." Той и ментора му са в една друга... Обсъждаме го с мъжа и то ни светна лампичката, че сигурно и нормално в държавната без медицински показания да не ме приемат. На 14 ако наистина не е тръгнало раждане, на 23 е термина, защо да ме приемат хората? Явно просто иска да ме вземат при тях, отделно подхвърли, че съм дребна и хайде пак мирише на уж спешно секцио... Още 2 седмици искал да му пращам тонове и да отивам за предизвикано раждане. Аз май мисля да си шетам на моя глава и да отида наистина, когато усетя контракции. Каката беше с термин 30 декември и на 30 си се роди.  Иначе всичките тонове ми били идеални до сега...  Не мога да повярвам, че май се опитват да играят комбина и да ме подхлъзнат, защото и двамата правят секцио (или моя доктор е все още асистент, но скоро завършвал коремна хирургия) в частната, в началото ме притесни разбира се. Вие какво мислите?

# 251
Така като четаа, ми мирише на нагласена да е работата 🤷♀

# 252
Ive94 това е манипулация, тия ги чувах и аз скоро от страничния ми следящ ( при двама се следя ) и той ми ги говореше едни подобни дивотии. Иначе са спин и тези изследвания виж дали не им е изтекла валидността, че някъде 3 месеца важат, на други места 6.

# 253
мале ужас . тия срам имат ои изобщо

# 254
LaFilleDeLaMer, аз даже още не съм го намалила. Та малко се ослушвам...
Иначе за събитията попринцип - и аз имам много примери за това как нещата се случват тогава, когато им е времето... може и да не разбереш на момента, или да се разочароваш, но след време получаваш и отговор.

Ive94, и на мен ми звучи като на поредните търговци, не лекари. Че даже се опитват и да те сплашат, хич не им се връзвай, слушай тялото си (освен ако обстоятелства не налагат друго).

Общи условия

Активация на акаунт