На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Изпитът в СУ си беше този през 1994 година и през 2020. Превод не сме имали и двата пъти. Възможно е някога през годините да е имало, но СУ май не внасят промени Laughing Диктовка винаги е имало и не мислят да се откажат от нея. Разликата от 1994 е, че сега отговорите се отбелязват на бланка. Всяка част е за определено време - изтече ли времето, затваряш и не може да се връщаш назад.
BTW и на илимпиадите по АЕ има диктовка Wink

Преди ковид ФКНФ правеше подготвителен курс по време на пролетната ваканция (то една ваканция...), но не знам дали и сега предлагат. Ние няма да инвестираме в това, но ако на някой му е важно, може да провери.

# 286
Ани, аз те водя с 5 годинки, та по мое време си беше с двата превода и на входа, и на изхода на ДИ.

# 287
  • София
aniK благодаря ти!
Ще предам на синчето да го има в предвид, ако държиш на Психологията и с кои оценки мисли да кандидатства все пак.

# 288
  • Sofia
Ани, аз те водя с 5 годинки, та по мое време си беше с двата превода и на входа, и на изхода на ДИ.

А, на ДИ си има преводи Hands V
vnd, системата май автоматично смята най-високия бал (избира си оценките). А освен Пс. какво друго ще пише? При нас е пълна мъгла.

# 289
  • София
Идея си нямам вече- последно искаше Психология, но не смея да питам....може да почне пак да сумти и мучи...
Ако има промяна или развитие непременно ще се похваля Stuck Out Tongue Winking Eye

# 290
  • Бг-мама
Девойки да попитам , ако нечие дете е в МГ Пловдив с език и математика, при образуване на бала за ТУ в бала ще участва профилираната информатика ли ? Щото то друга нямаме в дипломата .

# 291
  • София
Ще участва средната оценка по Математика-ООП.

# 292
  • Бг-мама
Ще участва средната оценка по Математика-ООП.
и към нея трябва да се добави физика или информатика или информационни технологии . Най високата от трите. Затова питам.

# 293
А къде следите класиранията, че и по пол

# 294
  • нейде там, където ....
Девойки да попитам , ако нечие дете е в МГ Пловдив с език и математика, при образуване на бала за ТУ в бала ще участва профилираната информатика ли ? Щото то друга нямаме в дипломата .

Това би трябвало да е тогава.

Ако няма изобщо, най-вероятно ще гледат от първи гимназиален етап, но не съм сигурна. Затова и писа един от изброените предмети като профил, за всеки случай, ако реши, евентуално, някога, може би ...

В нашето училище, поне по предмета, избран като втори ДЗИ, децата имат допълнителни часове за подготовка. Бях приятно изненадана да го науча и не чак толкова, когато научих, че се припокрива в голямата си част с редовни часове, по БЕЛ. От нашия клас е единствено дете.

# 295
Не съм писала от много време, но изчетох всичко. Поуспокоих се, че наборът не е единствен който по това време на годината 1. не си дава зор с ученето, 2. не е решил какво точно и изобщо дали ще учи, 3. няма костюм (нито дори идея за някакъв костюм), 4. не знае нищо за това кога ще бъде изпращането и 5,6,7 - мога да продължа още, но спирам. Ще проверя обаче за дипломата от 10 клас, благодаря, че тук някой спомена!
Наистина се успокоявам с това, че дори да пропусне една година или да се наложи да смени специалност, ще бъде просто допълнителен опит.
Сега събирам сили за 7-класната тема, за другото дете, където тези успокоения, за съжаление, не важат Rolling Eyes

# 296
Ама то в крайна сметка голям зор в седмокласната, за да стигнем до голям праз тук Joy

# 297
  • София
Ама то в крайна сметка голям зор в седмокласната, за да стигнем до голям праз тук Joy
JoyJoyJoy
Истината е, че ако си се справил в седмокласната, можеш сега да си "голям праз". Или поне това е моето мнение.

На сайта на ТУ има калкулатор, който изчислява бала за всяка специалност. Там се вижда, че оценката по информатиката е от първи гимназиален етап, а ако няма такава се взима оценката по ИТ или физика.
https://priem.tu-sofia.bg/calculator

# 298
  • София
Много ми хареса този лаф. Нямам вече седмокласници, ама ще си го пазя за внуците. То затова бабите са по-ларж от майките Joy

Чакам с нетърпение да стане април. Да видим ще се успокоим ли всички или просто ще сменим песента от "няма да смогна със срока за кандидатстване" на "няма да се справя с матурата".
Майка ми се оказа с огромен тумор и се редуваме в палеативните грижи със сестра ми. Та някак си ми се "помогна" да се озова още повече над драмите на наборката. И ви го казвам, не за да получавам съчувствие, а ако може да ви предам малко от така необходимия непукизъм. Хващам се, че го пиша "завършило" вече това дете и ми е все едно 3-ка ли ще изкара по нещо или 4-ка. Ще го избута там финала - надявам се. Има един фактор "отсъствия" в който малко сме затънали, но дано не се налагат повече.

Не смея да си похваля малкото дете, което принципно е известно с огромната си нетактичност и егоизъм, но в случая взе да проявява завидно разбиране и емпатия към мен. Ще взема да повярвам, че никои възпитателни мерки не учат така както неволята.

# 299
Сиренце, прегръдка голяма! Наистина тежките житейски случки ни правят по-мъдри. Миналата година лятотото преживяхме тежко загубата на скъп човек и това ни разтърси от основи. От тогава категорично не мога истински да се разстроя за нещо, което не се отнася до здраве и живот...

Общи условия

Активация на акаунт