На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 390
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Горги, прегърдки и кураж! Дано да е по-леко! Ради много добре го е казала Heart

Късмет да имат децата и да са щастливи!

# 301
  • София
Горгонзола, голямо гуш!

Понякога като се ядосам много и си казвам, че нали всички сме живи и здрави, другото винаги има начин да се поправи.... Даже наборката вчера философски заключи, че ако не я приемат където иска, политологията в СУ е добра, а тя много харесва града ни.... май 10 месеца ремонт успяха да научат цялото ни семейство на търпение и смирение.

# 302
Горги, силни прегръдки и от мен! Много исках да изпиша, но ми е трудно да го формулирам. От сърце ти желая кураж и да съхраниш себе си в това изпитание! Точно днес прочетох написаното от една съвременна българска писателка - Мария Касимова-Моасе, чието писане ми е симпатично, ще го споделя:
"Когато хората минават през трудни моменти, не им казвайте “бъди силен!”.  Те и без това са затиснати от “трябва”, “непременно” и “налага се”. И без това са под удари или понасят, дори и сами си налагат забрани. Като им повелите да са силни, ги товарите още. Защото те искат да са слаби! Искат това някак да мине бързо и покрай тях, да се събудят и всичко да е решено, иска им се просто да легнат и да понесат, без да мърдат.
Вместо това им дайте надежда. Дайте им рамо за плачене. Организирайте им почивка, нахранете ги, погалете ги, дайте им да пият нещо топло… знам ли. Но не им заповядвайте да са силни. Те са си. Кажете им онова джедайско “нека силата бъде с теб!”. Така поне дали да я има тая сила или да я няма не зависи от тях. Освобождаващо е."

Затова - силни прегръдки!
А децата да са здрави, всичко ще се подреди.

# 303
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Сиренце, прегръдки и от мен! Напълно те разбирам. След пожара и множественото операции, които преживях съм ОМММММ. Научих се на търпение, смирение...а наборката все ще учи някъде или пък не. Важното е да е жива и здрава!

# 304
  • София
Горгонзола голяма прегръдка и от мен! Hug
Макар да е публичен форум, знаеш,че сме тук да споделиш,ако искаш или там,не толкова публично.
Вярвам,че децата ни няма да останат неизучени,само късмет да имат и да са здрави.

# 305
  • София
Сиренце, съжалявам, че ви е застинала такава беда. 👐

Отвориха системата за подаване на заявления в СУ.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 13:51 от Спунк

# 306
Здравейте, знаете ли школа в София, която предлага подготовка за матура по физика - профил?

# 307
  • София
adellady, за другата година нали? В "Литера" доколкото разбирам има
https://elmirayonova.com/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ и доколкото помня, е хубаво от сега да звъннеш ако е за другата година.
Ако е за тази, предполагам, че частен учител.

Благодаря за милите думи на всички! Ali97, написала съм есе по темата, но съм сигурна, че не искаш да го четеш Scream

# 308
Съжалявам, Горгонзола.

# 309
adellady, за другата година нали? В "Литера" доколкото разбирам има
https://elmirayonova.com/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ и доколкото помня, е хубаво от сега да звъннеш ако е за другата година.
Ако е за тази, предполагам, че частен учител.

Благодаря, Горги!
Пожелавам ти сила, физическа и психическа! И това ще мине...

# 310
  • Sofia

Спунк-че, това нали е за тези ранните изпити Relaxed Има ли смисъл отсега да се регистрираме в тази система?

# 311
  • нейде там, където ....
Горги, гуш, Flowers Hibiscus

Преподавателката от курса по физика е супер. Преподаваше на големия син. Който има желание, може да научи много при нея.
Няма да забравя как след трудно контролно, на родителска среща, минава от чин на чин, на всеки успокоително реди мили думи, че тази тройка/четворка има време да се оправи, в клас какво ще правят, за да наваксат ... докато дойде при мен. Дръпна си столче, седна до мен, цялата стая притихна, аз се червя, зер нещо още по-ниско трябва да е, а тя като изръси "И какво ще го правим сега с тази петица?" и ни оправи вечерта.
За добро или не, другото дете е при друга преподавателка, от която не съм във възторг, но точно там изкарва най-високи и стабилни резултати от пробните матури, преди да почнат преговора.

# 312
  • София
Спунк-че, това нали е за тези ранните изпити Relaxed Има ли смисъл отсега да се регистрираме в тази система?
Да, за първата сесия е. Щерката ще се явява.
То май не по всички предмети има предварителни изпити.

# 313
Много прегръдки и от мен.
Кръговратът на живота е гадно нещо. Но Господ или съдбата уж дават, колкото можеш да понесеш.
Предполага се, че после сме по-силни.

# 314
  • София
Чета в сайта на СУ и не разбирам. За специалност Политология има изредени 19 опции, които са с коефициент 3. Коя от всички тези 19 опции участва в балообразуването?

Общи условия

Активация на акаунт