На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 337
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Моят син ми каза, че другата седмица ще правят пробна матура по БЕЛ  и английски език и оценките от тях ще се считат за оценки от класна работа по съответния предмет, което не знам колко е ОК. 🙄
Izida, дали имаш представа ПИ за всички паралелки ли са или е само за вашата? Питах моя и той каза, че поне засега няма да имат. Ох, дали пак не е разбрал...

Редактирам се. И те ще имат сряда и четвъртък. Бил ми казал миналата седмица. Някак си съм пропуснала тази важна информация Laughing

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 12:08 от Марти

# 481
  • В средата на времето
Аз по-скоро се притеснявам, каква оценка ще изкара на тази матура и дали драстично няма да смъкне успеха си по БЕЛ. 🙄, но каквото такова. 🙄

# 482
Във 2АЕГ пък ще правят в сряда пробно ДЗИ по Мат Профил. Не знаех, че и по профил могат да правят пробни, похвална инициатива , НО учителката им по МАТ им е казала, че са направили пробния вариант мн труден. На въпроса защо, за да ги откажат да се явяват на истинското! Не е ли достатъчно труден този изпит, че да го направиш още по-труден, да изкарат едни двойки и тройки и да ги смачкат. Оценките няма да се пишат, но защо е това изхвърляне, това даже не е математическа гимназия! СМ се е записал / по желание е било/ за тренировка, да види формата, да види дали ще се справи с времето.

# 483
  • София
И при нас ще има пробна матура по БЕЛ със статут на класно.Съответно ги задължават да се явяват.Имам същите опасения като Перличка и Изида,че може да смъкне успеха, но каквото,такова.
Ще бъде другата седмица,по време на ваканцията на останалите и ще се опитат да симулират реалното ДЗИ, малък брой ученици в стаите,по един на чин,вероятно и квестори ще има.Само че няма да има пликове и прочие,което е част от рутината.
Ще имат и пробна матура по основния език, вероятно повечето са се записали на такава втора матура.
Явно се практикуват по училищата тези пробни ДЗИ,защото от познати с 12-класници чувам за тази инициатива.
Някой каза среща...ще ви следя.Дано не я изпусна този път!

# 484
  • София
Нина,

Отзивите на моя син са същите за митинга пред 18-то. Да видим как ще ги оценят, защото по БЕЛ имам сериозни забележки към нивото на преподаване и при условие, че нищо не са научили в училище (дори и с профил БЕЛ) май пак ще се оценява кой на какви уроци ходи...

Едно въпросче към всички Kissing Smiling Eyes

Има ли друг младеж, който ще ходи на бала с риза и спортен панталон (по-приличен от скъсани дънки и карго, но всичко друго освен официален)? Катогирочно отказва да се купува костюм, но и аз не настоявам, защото няма смисъл като няма да се носи никога повече.

И в заключение съм на линия за среща до 19.04, защото после отивам на малко екзотично пътуване Nature Sunny

Прекрасна събота и неделя на всички!

# 485
  • Sofia
Има ли друг младеж, който ще ходи на бала с риза и спортен панталон (по-приличен от скъсани дънки и карго, но всичко друго освен официален)? Катогирочно отказва да се купува костюм, но и аз не настоявам, защото няма смисъл като няма да се носи никога повече.

Има един, дето май ще ходи с каквото си има в гардероба Laughing

Izida, Ali97, защо толкова се притеснявате от оценката по БЕЛ в дипломата. Нали стана ясно, че тя не върши работа за нищо - ДЗИ-то е оценката, която се взима в балообразуването на повечето места.

# 486
E как, нали влиза в дипломата все пак….? За много специалности се гледа и дипломата, и ДЗИ - примерно МО и право в СУ.
За други, главно в Германия - диплома и ДЗИ са равносилни, 50:50.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 22:08 от saffron

# 487
  • София
Оценките  от ДЗИ не влизат в балообразуването но дипломата.

# 488
Това е ясно! Говорим за оценката по БЕЛ в дипломата и защо/ за кого е важна. За едни ДЗИ е с по-голяма тежест, за други е дипломата, а за трети - и двете поравно.

# 489
  • В средата на времето
Ани, заради общия успех в дипломата. Иска ми се дипломата да е висока, защото не е ясно на ДЗИ-то какво ще се случи. 🙄

# 490
  • Пловдив
Във 2АЕГ пък ще правят в сряда пробно ДЗИ по Мат Профил. Не знаех, че и по профил могат да правят пробни, похвална инициатива , НО учителката им по МАТ им е казала, че са направили пробния вариант мн труден. На въпроса защо, за да ги откажат да се явяват на истинското! Не е ли достатъчно труден този изпит, че да го направиш още по-труден, да изкарат едни двойки и тройки и да ги смачкат. Оценките няма да се пишат, но защо е това изхвърляне, това даже не е математическа гимназия! СМ се е записал / по желание е било/ за тренировка, да види формата, да види дали ще се справи с времето.
ако е възможно, после би ли споделила пробното ДЗи мат профил? Моят ходи вече на един такъв, но не в училище. Резултатът е перфектен, но аз нито разбирам, нито имам база за сравнение.
Костюм ние също нямаме, ДЗи БЕЛ пробно няма, но и тази оценка не му трябва, а и се надявам да се справи добре. Той е грамотен, слава богу, за разлика от седмокласника, с който бера ядове.
На него цялата диплома му е единия компонент от бала за УАСг.

# 491
И при нас ще има пробна матура по БЕЛ следващата седмица, в четвъртък. Не знам обаче дали ще бъде със статут на класно.
Моята утре ще се явява на предварителен в Тракийски университет. Изобщо не е притеснена, цитирам: "Ако не сега..  , следващия път".
Успех на децата.

# 492
  • София
От къде се информирам за случващото се в училище - от вас.
Прочетох и попитах. Оказа се, че и сина ми ще има пробни изпити по БЕЛ и АЕ в понеделник и вторник.

Утре ще има изпит по математика в ТУ. Успех на явяващите се на предварителните изпити!

# 493
  • София
В 73.СУ в понеделник ще се проведе пробна матура по БЕЛ  за целия випуск,  а във вторник  с колегите по математика ще направим пробна матура по математика-ПП.
Ако има желаещи,  в сряда мога да пусна матурата.

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 06:02 от ganis

# 494
Би било чудесно, ganis!
Предварително ти благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт