Деветокласници 2024/2025

• 55 274
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Няма ли да има нормално правителство вече и някой нормален да оглави МОН, който не е бил за последно в училище преди 60 години. Дъното отдавна е достигнато, сега явно се копае към ядрото.

# 496
Предполагам, че Рони визира тази: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18466523

# 497
Тази с днешната дата. За математиката. Миналата година сринаха ДЗИ-то с безумно сложни задачи.
Между другото тази година  ми направи впечатлиние какво се е случило с Географията. НЕ знам как олимпийският отбор на страната по този предмет не е от ученици от Св. Врач и още някакво училище в Плевенско. И то масово явяване, а не единични бройки. Но и какво толкова.

# 498
Не, че нещо, но как 140 хиляди ученици са  се явили на математика и са 2,9 % от всички зрелостници…

# 499
Дaмaсценa, да не бъдем чак толкова прекалено взискателни към плодовете на образованието. Laughing
Някой някъде (я в МОН, я в редакция на вестник, че пък тези са взели информацията от друга медия. Така е то с упражняването на трансформиращи преразкази) си е копи пейстнал. 140000 бяха общо 7 и 10 клас миналата година.

# 500
Традиционно за МОН каруцата е впрегната пред коня. Преподава се по някакви безумни учебници и остарели методики, но важното е, че изпитите/оценяването ще е върху въпроси с практическа насоченост. Години наред тренират децата да зазубрят факти...

# 501
Изчезва, защото четох, че им искат Б1 за матура по Английски и после им влиза в дипломата 6. Да не говорим, че няма преподаватели.

# 502
МОН пак избиха рибата. Обявили са за обществено обсъждане графика за ваканциите през 2024/2025 и 23.12. е учебен ден, а преди това са събота и неделя и учебна година, свършваща на 30.06 (понеделник). Кой малоумен ги мисли тези графици продължавам да се чудя години наред. С 15 дни по семейни причини всички ще си пуснат като неучебен по семейни причини и 23.12. и 30.06, ама каква е идеята на тези графици. И какво се цели с това, да имаме ваканция от един цял ден на 04.02.2025, което пък е вторник и все тая дали ще е във вторник или в сряда, ако ще броим дните в срока.
И толкова ли не им светна лампичката да изместят това НВО за 7. клас в нормално време, а не накрая на юни месец, когато в училищата не се диша. Толкова да няма един нормален човек в това МОН, един мислещ с главата си.
Бележки, становища и предложения по проекта на заповед могат да бъдат изпращани до дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ на e-mail: g.damyanova@mon.bg
Аз ще си пиша мнението, макар че не вярвам да има останали все още мислещи хора в тази институция, ама пък кой знае, може да прояви някой здрав разум и да ме изненада.

# 503
  • София
И отново са решили, че е удачно да слеят пролетната ваканция с Великден. Пълно малоумие.

# 504
Ние тука сме на едно мнение, но има доста други, които са на обратното, че била много голяма лятната ваканция и май за съжаление МОН споделя тяхното мнение, правейки пролетната псевдоваканция.

# 505
О, да, изключително дълга е лятната ваканция. Особено за децата в професионалните гимназии, които имат и задължителната практика след 30.06. Абе защо им са ваканции на тези деца? Най-удачно е целогодишно да си стоят в училище, ще им отпуснем по 5 дни отпуска, че нали имат събота и неделя, пък и на Коледа, на Великден и на разни други празници почиват, стигат им 5 дни.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 16:18 от AsitaNew

# 506
Никой не мисли за децата, а как родителите да не отсъстват от работните си места. На нас с големите ни е все тая, но понеже нещо трябва да се измисли за малките, го отнасят и те.

# 507
Според някои родители децaта им трябва да са на училище 24/7  неделя ги прибират само да ги изкъпят и пак ги връщат. Категорично пускам 23.12 и 30.06 без да се замислям, а колкото до НВО в края на юни голяма тъпотия. Големият като беше май месец, нищо не му попречи на подготовката. Не видях разлика с брат му, освен повечето пари които дадохме за уроци за още месец отгоре.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 23:31 от Radina

# 508
Пуснах своето мнение към МОН на мейл адреса, който беше посочен по-горе. Интересно ми е дали ще ми отговорят нещо.

# 509
Пуснах своето мнение към МОН на мейл адреса, който беше посочен по-горе. Интересно ми е дали ще ми отговорят нещо.

Отговарят, но разтягат локуми.

Общи условия

Активация на акаунт