ЗОНАТА и ние - тема 16

• 43 891
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Замразен микс броколи+моркови+карфиол ок ли е като салата, гарнитура?

# 301
Да, аз много ползвам замразени броколи и карфиол, но тряба да ги теглиш отделно,  ако са микс. Затова си взимай по отделно, много по удобно е. Пакет от Лидл броколи е 2 блока въгрехидрати. Спанак също взимам от там.

# 302
  • Пловдив
Жаки, а за протеин какво ползваш обикновено? Щом месото е малко...и с не засища...Thinking

# 303
А всичко - яйца, риба скумрия най- често, месо - това филе от Лидл, пуешко сурово филе, пак от там. Кайма мляна пред мен от свинско и телешко.
Млечни само в закуската слагам, гледам да ги ограничавам до минимум.

Най- лесният ми обяд и най чест- пакет боб или броколи замръзени 2 блока В. 4 блока печена риба или месо, чесън пипер, всичмо в тигана.
1 блатче и 100 гр плод. Ако не искаш блтче може салата. За мазнкни ям пл 3 гр 90% Линд за блок.

# 304
  • Пловдив
В последната рецепта...няма как да изям и салата и пакет броколи Simple Smile

# 305
Ами ядеш 3 блока. Аз нямам ранна закуска, нито следобедна. Ям 3 пъти - 3-4-4 блока. Ставам рано и спортувам много.
Ти ще си нагодиш по твоите нужди, това и е хубавото на Зоната- гъвкава е:)

# 306
Жаки, благодаря за рецептата и хубавите варианти, които споделяш Green Heart

Гледам 35 гр сиренце ... От натрошеното родопско чудо по етикет може да се хапва 50 грама за блок.

Teila, благодаря, аз използвах формулата за смятане... Но пак нещо не ми е ясно...

# 307
  • Пловдив
Жаки, тая запеканка с тиквички...те са изпечени предв. И после ги объркваш с изварата, яйцето и т.н и печеш?

# 308
Мистик, да първо ги изпичам че иначе мн вода пускат . Изпечени без мазнина по 180 гр за блок.
Това ми е една от любимите запеканки.

Днес закусих си тутманика, че пекох за моите баница и да ползвам фурната:) 3 блока ми е.
В 7.30 изядох 1 яйце с 10 гр авокадо и 100 гр плод, щото бях адкси гладна, че лошо спах.

Обядът ще ми е 4 блока салата зеле 300 гр, по 1/2 блок краствици и печени тикивчки, 1 блок нахут 40 гр и 100 гр плод, 12 гр 90-% Линд за закуска, протеин 140 гр сьомга на пара.
Довечера ще ям същото но 3 блока.
За да са 11 за деня.

# 309
Разочарована съм! Незнам що за “животно” живее в мен. Почти 2 месеца в Зоната, стриктно, всичко с теглене , на 95% в зелената , резултатът е - 3 кг отгоре и огромен , издут корем , започващ от гърдите, равняваш се на 7-8 месец от моите 2 бременности . Непрекъснато ми е тежко, такива огромни количества храна поглъщам, както никога досега, без да съм изобщо гладна. Почвам да се разубеждавам дали изобщо да се мъча и продължавам…
Някой бил ли е в моята ситуация и какво предприехте ?

# 310
Не съм по Зоната и се извинявам, че се намесвам, но последният пост ме провокира. Тези симптоми много ми напомнят на непоносимост към определен тип храни, каквато аз имам. С какво си се хранила през тези месеци? Имаш ли допълнително стомашно-чревни неразположения?

# 311
Мислех, че съм единствена и не знам как да продължа. 2 месеца, тегля, меря. Да, имала съм и незонови хранения, примерно общо да са били 5-6, не знам точно колко (не дни, а хранения). И резултатът е съмнителен минус 1 килограм. Даже май и него го няма. Някак си за 2 месеца, дори и човек да не е на 100% в зоната, предвид че някои имат отлични резултати само "на око", не ми е струва нормално да няма резултати.
Точно в момента мисля дали да си дам още един месец време или да си мина на друг режим, който познавам и съм доволна. Но това, че различните режими си противоречат в мнението за определени видове храни, ме стресира. Човек да се чуди на кой да вярва.
Divaso, ако искаш, пиши ми на лични за обмен на опит Grinning

# 312
Няма да се плашите аз качвам в началото🤪😅 защото въпреки че съм стриктна, че съм в зелена зона, калориите са повече от тези, които съм яла преди. Онзи ден си напраивх труда да въведа всичко в май фитнес пал, 11 блока- малко над 1500 калории ми излязоха. Преди зоната  не съм поемала повече от 1400.
Та очаквано е докато се нормализират хормоните и се напаснат нещата да се изисква време.
Ако си 70 кг и си ял по 2000 калории на 1500 ще сваляш.
Ако си 55 кг, цял живот си бил на режим и спорт няма да сваляш на 1500 калории, или ако да ще е бавно.
Аз си знам и хич не се тегля да се подтискам🤪

# 313
  • Пловдив
Аз не мога да се сетя  ако си 55 кила, кво имаш да сваляш??? Thinking

# 314
Аз съм 160 см:) 55 са ми много. 53 съм ок. Но не съм на Зоната, за да свалям. След 42 не се надявам особено на иделано тегло. Просто искам да се храня балансирано, да са ми ок хормоните, да не качвам в престоящата възраст на премено.
Това са ми целите:) ако падне някое кило берект версин Simple Smile засега съм с плюс😅

Общи условия

Активация на акаунт